Inlägg från: vemvetintejagalls |Visa alla inlägg
  • vemvetintejagalls

    Vilket snacks går man lättast upp i vikt av?

    Som rubriken lyder. Helst sånt som kan ligga i skafferiet och inte kräver något extraarbete.

  • Svar på tråden Vilket snacks går man lättast upp i vikt av?
  • vemvetintejagalls
    Jagäterkeso skrev 2023-01-28 13:37:11 följande:

    Gå upp i vikt snabbt är en dum idé, då vikten tenderar lägga sig fult. Skit i snacksen och ffa skippa läsken, satsa bara på att äta lite mer än du gör idag till dina vanliga mål och bli progressivt fetare i långsam takt.

    Är lite samma princip som att gå ner i vikt, även det är bäst att göra långsamt.


    Det gäller ett barn.
  • vemvetintejagalls
    Stello skrev 2023-01-28 14:52:05 följande:
    Jaha, ok... Men gav dietisten inget råd om bra snacks för det då? Som jag skrev, nötter och ost i olika former tänker jag är bra och kalorikrikt... Babybells kanske går hem? Annars är det väl chips (och dip) och choklad som andra skrivit.  Står lite still nu, kan inte komma på fler saker.... Nachochips och sån ostdip som finns på burk? Eller guacamole om barnet gillar det bättre.
    Jo, men efter många år utan att råden gett någon effekt så försöker jag se om det finns något vi inte tänkt på. Tillsätta extra fett etc har vi redan gjort hela hennes liv. Ost och nötter tycker hon inte om.
  • vemvetintejagalls

    Hon har jättebra aptit och äter det mesta, men går ändå inte upp. Hon fyller tolv i år och det här har varit ett problem hela hennes liv. Hon växer på längden, men vikten ökar inte, så jo det är ett ganska akut problem. Hon väger just nu 23 kg, som ändå är det mesta hon vägt någonsin, så vi hoppas hon inte går ner igen.

Svar på tråden Vilket snacks går man lättast upp i vikt av?