• Anonym (Huvet­)
    Mon 30 Jan 2023 19:08
    1759 visningar
    19 svar
    19
    1759

    Dement far - hur få hjälp ?

    Inte säkert det är demens utan nåt psykiskt istället. D ovan skrev bra. Min svärmor var dement. Och visst blev det en del tjoller, men lite verklighetsbakgrund hade ju allt ändå. Som att leta maken som varit död i flera år. Din pappa är ju helt utflippad och direkt farlig. Polisanmälan vore nog nåt. Och att involvera precis alla som vet hur illa det är i alla kontakter du tar. Ju fler bakom anmälningar desto bättre. Hjälper inget får ni sluta ha kontakt. Det blir ju ohållbart.

  • Anonym (Huvet­)
    Tue 31 Jan 2023 20:53
    #11
    Anonym (Maktlös anhörig) skrev 2023-01-31 20:46:10 följande:

    Idag har han ringt fem gånger. 


    Det är långa, långa EXTREMT aggressiva haranger. Han låter som Hitler i bunkern i filmen Der Untergang.


    Mest handlar det om att han utmålar min mor som att hon varit sexuellt lösaktig, han sa att hon varit prostituerad innan de träffats. han beskrev också hur hon var "billigt" kläd vid olika tillfällen under min uppväxt. Tillfällen jag mycket väl kommer ihåg och den klädsel som min far beskriver var INTE var min mor bar.


    Han är arg på min sambo och berättar om hur han skall förfölja honom, straffa honom, krossa honom, att han skall ringa hans arbetsgivare och tala om vilken idiot han är, vilka mediciner han går på.....


    Han har långa utläggningar om allt jag inte hjälpt honom med. Mycket går ut på att jag inte gjort tillräckligt för att lära honom saker med dator och bank. Det är inte sant jag har försökt hjälpa och visa, men han har verkligen inte kunnat lära sig.


    Till slut skriker han åt mig att jag borde ta livet av mig. vi lägger på. fem minuter senare ringer han upp igen, när jag svarar, vrålar han: - Har du inte gjort det än?


    - Gjort vad?, frågar jag.


    - Tagit livet av dig!


    Vi förstår ingenting längre. Och vi vet inte vad vi skall göra och inte hur vi skall orka. Det här är en veritabel mardröm!


     


    Du ska sluta svara helt enkelt. Det leder absolut ingenstans och du ska inte finna dig i såna ord. Det kvittar om han är dement eller psykiskt sjuk- och jag lutar åt det senare. Du far illa av de här samtalen.
Svar på tråden Dement far - hur få hjälp ?