• Anonym (000)

    Har han rätt att bestämma över mig?

    Han beter sig väldigt konstigt. Han ska inte boka in saker på din vecka om ni inte har kommit överens om det. Givetvis ska du heller inte betala saker du inte innan kommit överens med honom om. 

    Släpa honom till familjerätten om ni inte kan prata med varandra. 

  • Anonym (000)

    Förbered dig genom att ha skrivit ner viktiga punkter så att du inte glömmer att framföra dem + argument mot sånt som du vet att han kommer ta upp och som du tycker är fel. 

  • Anonym (000)
    Minime01 skrev 2023-02-01 07:29:58 följande:

    Ja när jag skriver att jag inte kan och anledningen till det, så får jag till svar att jag är egoistisk och att jag inte tar ansvar.
    Jag ska "bara lösa det" för det är mitt ansvar och min son.
    Det blir familjerätten framöver men jag är rädd för att han inte kommer lyssna på dem.

    Jag skriver kortare och kortare sms till honom och då skriver han längre och längre sms..till slut svarar jag inte mer för han blir aldrig tyst.


    Låter rätt likt exet till en kompis jag har. Han trodde han kunde styra och ställa. De har varit i familjerätten men där blev han så arg så att familjerätten sa att de inte kunde prata med dem om det skulle vara så där.
    Hoppas ditt ex kan hålla sig på mattan.

    Det är även hans ansvar att lösa saker och då är inte vägen att kasta över saker på dig, som du inte visste om innan. Klart det är kul för barnet att ha en aktivitet men det ska ju fungera ihop med arbetstider mm. 

    Min kompis (samma som ovan) anmälde sina barn till en idrottsaktivitet och ja, det gjorde hon tyvärr lite utan att pappan var med på det (hon trodde att han skulle säga ja och tycka det var en bra aktivitet, barnen hade sagt till honom om att de ville gå).
    Han reagerade som du (vilket jag nog också har gjort), med skillnaden att han kunde köra barnen på sina veckor men ville inte. Han ville inte bara p.g.a att det var mamman som hade anmält barnen. Hade han själv anmält dem hade allt varit frid och fröjd. Hon erbjöd sig då att köra på hans veckor samt ta alla matcher som skulle dyka upp på helger framöver. Det sa han också nej till! Ingen tanke på barnen som hemskt gärna ville gå på den är idrotten, utan han var bara arg på mamman. 
    Nu är det väl inte riktigt samma med ditt ex om han ändå kör sitt barn på dina veckor, men han kan givetvis inte kräva det av dig om det inte går ihop sig i din vardag. 

    Det där med sms-kontakten är bra. Håll dig enbart till ren info och inget annat, Svara inte på långa haranger som inte har med något att göra. Min kompis ex skrev långa hotfulla saker emellanåt, jag har fått läsa flera av dem. Ett sätt att försöka styra. 
Svar på tråden Har han rätt att bestämma över mig?