Inlägg från: Anonym (Diagnos?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Diagnos?)

    Någon som är högpresterande och har ADHD?

    Finns det någon med diagnosen ADHD som samtidigt definierar sig som ?högpresterande? tex genomgått universitetsutbildning, haft högt kvalificerade jobb, driver företag etc etc? 


    Jag tänker ibland att jag nog har adhd men tycker sen ändå inte att jag riktigt stämmer in på den allmänna beskrivningen av någon med adhd. Många beskrivningar handlar om barn och deras svårigheter att klara skolan tex. själv hade jag lätt för mig i skolan. Har också fixat universitetsutbildning och jobb. Men sen är det annat där jag känner att jag inte är som genomsnittet och får mig att ändå misstänka adhd? 


    Ni som fått diagnos och skulle beskriva er som högpresterande (ni får tolka ordet själva) vore intressant att höra era beskrivningar av hur ni märker att ni har ADHD!
  • Svar på tråden Någon som är högpresterande och har ADHD?
  • Anonym (Diagnos?)

    Tack för att du delade med dig! Så skönt att höra att han verkar ha det bra och hittat sin plats i livet.

    Jag känner igen att om jag väl är motiverad och intresserad så kan jag prestera jättebra. Men jag har tex jättesvårt att sitta still på möten, får jätteofta tusen idéer, svårt att hålla ut och göra färdigt och blir lätt uttråkad. Har växlat mellan arbeten/uppgifter och aldrig gjort samma sak mer än ungefär ett år.
    Har barn och lyckas hålla reda på tider och sånt riktigt bra men har jättesvårt att stå stilla och titta på träningar etc trots att jag älskar dem och vill stötta dem.

    med mera. Men jag tror ingen någonsin skulle kunna gissa hur det är inuti. 

    Någon mer som har erfarenhet att dela med sig av?

  • Anonym (Diagnos?)
    Anonym (Alva) skrev 2023-02-01 20:21:43 följande:

    Ja!
    Det är ju som ett prisma av svårigheter som man kan ha mer eller mindre av, så visst kan man ha en ADHD-diagnos och vara högpresterande.
    För kvinnor har det visat sig att det faktum att man presterar och kan klara skolan med bra betyg döljer det faktum att man har svårigheter.
    Det finns många poddar i ämnet, och här massor med information, magasin, material mm:
    Podden Funka olika (habilitering.se)


    Eftersom jag också har barn med NPF så har jag även browsat nätet och gillar det material som finns här:
    Raising an Extraordinary Person - Autism & ADHD Resources for Parents (hes-extraordinary.com)


    Tack för länktips! 

    egentligen vill jag kanske inte veta om jag har det?men har ganska nyligen (återigen) börjat ett nytt jobb och funderar över den här enorma rastlösheten och att det alltid ska vara så svårt att fokusera någon längre stund. när jag väl gör något så går det snabbt och chefen verkar väldigt nöjd med mina prestationer men jag känner mig som en stor bluff. Bara en liten del av tiden går åt till att jobba egentligen. Resten går åt till att liksom administrera mig själv och säg åt mig själv att skärpa mig och jobba. (Eller dagdrömma och liknande?.) 
    har Tänkt i många är att jag bara ska skärpa mig men tänk om det inte riktigt går?
Svar på tråden Någon som är högpresterande och har ADHD?