• Fri 3 Feb 12:23
  7415 visningar
  3 svar
  3
  7415

  Mitt barns reaktion på förskolan

  Hej!

  Jag ska försöka fatta mig kort och höra era tankar om detta.

  I höstas började mitt barn på förskola och det gick av olika skäl inte så bra som jag hade hoppats. Lämningarna var inte roliga och till slut blev det så ångestfyllt för både mig och barnet att jag beslutade att ta hem barnet.

  Nu har vi börjat försöka igen efter en del justeringar kring bl a lämning och vistelsetid. Vi hade också en ny inskolning. Lämningarna går mycket bättre och barnet har mer ork kvar efter förskolan och är inte lika klängig, ledsen och arg som hen var tidigare, även om det är mer tårar och frustration än normalt. Jag har sett med egna ögon att hen leker och har roligt på förskolan. De dagar vi ska dit är det relativt lätt att komma ut genom dörren och jag upplever barnet som ganska glad, tills liksom sista sträckan när det börjar bli dags att lämna då hen blir lite kinkig, men sällan brutalt ledsen.

  De dagar vi är lediga tillsammans är dock en annan historia. Jag försöker vara supertydlig med vad som ska hända "idag ska du till lekparken med mamma, du ska vara med mamma hela dagen", men just de här dagarna när det bara är barnet och jag är hen såå ledsen. Bara står som ett litet skrutt i lekparken och ser så olycklig ut, på ett sätt jag aldrig sett tidigare. Hen är normalt sett ett väldigt glatt barn, nyfiken, social, har tidigare alltid haft lätt att roa sig vart vi än är. Så det känns verkligen så olikt mitt barn att känna sig så hopplös. Om vi är hemma, inne, är det bättre, men en viss disharmoni.

  Någon som varit med om liknande? Är det "bara" omställningen eller kan det vara så att separationerna tar väldigt hårt på barnet även om det inte verkar så vid lämning? Kan det vara någonting på förskolan som inte är bra? Det känns så konstigt att hen är mer ledsen de dagar vi är tillsammans än de dagar som det är förskola. Barnet är ca 2 år.
Svar på tråden Mitt barns reaktion på förskolan
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.