• Wed 15 Feb 22:48
  7416 visningar
  3 svar
  3
  7416

  Mitt barns reaktion på förskolan

  Hej!


  Jag har arbetat i förskolan i... ja, jag vet inte,.. i kanske 20 år snart?


  Be förskolan att få ut en förenklad form av deras veckoplanering, så kan du förbereda barnet på samma vis hemma, exempelvis att: "Idag är det måndag, då går vi till förskolan, först är det samling och sedan går ni till lekparken och sedan äter ni lunch. Efter lunchen är det vila och efter det leker ni inne och sedan är det mellanmål och efter det går ni ut."


  De allra flesta förskolor använder sig av ett standardiserat dagsschema, med färger efter veckodagarna. Ni kan ha en förenklad version hemma, som ser likadan ut, där ni sätter upp samma typ av utskrivna lappar, typ:


  Vakna


  Borsta tänderna


  Äta frukost på förskolan (byt kort om ni äter frukost hemma)


  Förskola.


  PUNKT


  När ni kommer hem:


  Förskola (Nu har du varit på förskolan, förklarar ni. Nu ska vi:)


  Handla


  Hemma


  Äta kvällsmat


  Bada


  Borsta tänderna


  Sova


   


  Googla på veckoschema förskola eller specialpedagogik så kommer du att hitta den typ av schema som används på i princip samtliga förskolor i landet.

 • Wed 15 Feb 22:50
  #2

  Framför allt kan du förbereda barnet på om någonting särskilt händer. Kanske är det så att ditt barn har besökt samma lekpark med förskolan som ni själva besöker? Kanske är det helt olika regler när barnet är där med er vårdnadshavare och med förskolan och att barnet därför blir oroligt? Det är sådant du måste ta reda på. Boka in ett samtal med personalen. Ja, boka in ett samtal, så att ni inte står i hallen, för då kan personalen ha svårt att fokusera och lufta din oro. 

Svar på tråden Mitt barns reaktion på förskolan
Logga in
Bli medlem