• Anonym (Kaffedraken)

    Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?

    Bra blir det ju såklart om målet är att dela ut "stalker / rättshaverist"-vibbar och antyda en inställning som påminner om "Det var du som började!".
    Är din målsättning en annan, kan det framstå som lite konstigt.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 16:31:16 följande:
    Jaha, hur tänker du då? Att de ska hämnas på något vis för att de vill vara lite hemliga samtidigt som de vill peka ut oss? 

    Vad är förresten själva definitionen på en rättshaverist? Läste någonstans att det är en person som har rätt, men som inte får rätt mot myndigheter. Att det sker ett haveri. 
    Så du ÄR en "Det var du som började!"-unge då? 
    Som vi misstänkte ...

    Det är ganska pinsamt att ställa enkelt googlade frågor här, och nästan lika pinsamt att inte veta vad en rättshaverist är, men:

    Från Wikipedia, som du tydligen saknar tillgång till

    "Rättshaverist för att beskriva en person är belagt från 1918, men faller tillbaka på rättshaveri som är belagt i svenskan från 1852. Det senare är ett inlån från tyskans Rechthaberei med betydelsen "att mena sig ha rätt". Efterledet -haveri är en nominalisering av hava; liksom tyskans -haberei kommer av haben. Från 1917 är rättshavare[a] belagt i svenskan, vilket även har motsvarigheter i tyskans Rechthaber och danskans rethaver. Men för att kunna anknyta bättre till det mer kända grundordet rättshaveri började en del att omtala personer som rättshaverister, vilket idag är det vanliga.

    Efterledets homonym ? det vill säga haveri i en betydelse närmare olycka ? gör det lätt att associera fel. De ofrånkomliga associationerna understryker dock beteendets självdestruktiva karaktär."

  • Anonym (Kaffedraken)

    Fråga som en ren parentes, om du nu anser att detta "måste vara lika" när det gäller myndigheter och offentliga instanser:

    Skulle du ange brandstationens adress tillsammans med din egen om du var tvungen att ringa 112 för att det brann?
    Kanske också namnet på släckbilens chaufför?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 16:54:53 följande:
    Ja, det där lät ju lite luddigt minst sagt. Någon som menar sig ha rätt kan man sammanfatta det som. Å andra sidan hämtar du info från Wikipedia och då kan det ju bli lite hejsan hoppsan. Glad
    Men är du alltså vuxen, men vet inte vad en rättshaverist är, även efter att du läst det igen?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 17:06:26 följande:
    Det där var ju väldigt intressant. Om någon i kommunikation till myndighet skriver direkt till handläggare inkl personnummer - då är det ett hot. Men om samma handläggare i sin kommunikation till en klient skriver namn och personnummer. Då är det helt i sin ordning?
    ?Det var du som började!?-unge.
  • Anonym (Kaffedraken)

    TS huvudteori är alltså att om en granne får ett brev där det står t ex "Göran Persson på Ballefjongvägen 18 (dvs tre hus ifrån dig) med barnen Benke och Märta har stora problem med dessa", så har nämnda granne ingen aning om vem som avses såvida inte personnummer nämns?

    På grund av detta ska alltså någon sketen handläggares personnummer anges tillbaka, för att vara säker på att eventuella svar hamnar hos rätt myndighet?

    Svara också gärna på tidigare fråga om huruvida man bör ange brandstationens adress när man ringer om en akut brand i sitt eget hus.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 18:20:49 följande:
    Behandla alla andra så som du själv vill bli behandlad.
    Jamen börja då UTREDA handläggarnas förhållande till sina barn, för all del! De har ju tydligen inlett något liknande?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ordentlig mamma) skrev 2023-02-21 18:50:01 följande:
    Nu ska vi inte överdriva, men du ska veta att man har inte något allmänt frikort att undgå utredning bara för att man jobbar med myndighetsutövning. 

    Tag bara den så kallade Arbogakvinnan. Hur skulle det sett ut om polisen inte utredde henne för att jon arbetade som socialsekreterare? 
    Det begriper vi väl, men du ville ju ha någon sorts rättvisa mellan dig och handläggaren? Då återstår väl lämpligen att du utreder? De började väl!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hade det för övrigt inte blivit ganska jobbigt om de bara sket i Arbogakvinnans personnummer och nöjde sig med att haffa en namne?

Svar på tråden Ange socialsekreteras personnummer i kommunikation?