• Wed 1 Mar 2023 21:52
    2878 visningar
    13 svar
    13
    2878

    Springmask som inte går över efter medicin

    Har också haft omgångar av springmask hemma på barnen, och lyckats bli av med dem men fått tillbaka efter några veckor. Misstänker att det gick runt på förskolan och barnet smittades om där.

    Tvättade precis allt som gick att tvätta, alla textilier, gosedjur, dockor, handdukar osv. Gjorde som du med mattor och annat som inte gick att tvätta, knöt ihop i plastsäckar i karantän några veckor.

    Vi levde nog utan mattor och handdukar mm i flera veckor, den som duschat la direkt i tvätten för att ingen skulle omsmittas. Dammsög och våttorkade överallt ganska frekvent tills vi tagit dos 2 och man tänkte att allt var dött.

    Konstigt dock att din dotter fortfarande har såna besvär trots att hon fått tabletterna. Kan det vara så att äggen var i olika faser, så alla maskar dött och nästa dag kläcktes några nya? Är ju därför man tar en till dos för att döda de som kläcks senare, men de kan ju knappast kläckas alla samtidigt om du förstår hur jag tänker. 


    Mitt ena barn hade som ditt - jätteont i snippan på natten. För henne hjälpte det att lägga sig i ett bad. Men det lugnade sig redan första dygnet efter att hon fick de första tabletterna. 


    Byter ni lakanen varje kväll? 

Svar på tråden Springmask som inte går över efter medicin