• Wed 1 Mar 2023 22:11
    2757 visningar
    13 svar
    13
    2757

    Springmask som inte går över efter medicin

    Sommar26 skrev 2023-03-01 06:30:41 följande:
    Springmask som inte går över efter medicin

    Det är konsti att något som är så vanligt, är så svårt att få klara svar. 


    har sökt info överallt men sjukvården sitter och läser innantill, smittskyddsinstitutet vet inget och hänvisar till 1177. 


    våran dotter blev hysteriskt natten mot lördag, grät och skrek att det sved i snippan. Hon har lätt att få svamp så jag kollade och det var lite rött men inte som det kan vara. rengjorde med olja och smörjde med inityol (( som brukar vara lösningen). Men hon var otröstlig i ca 4 timmar. 


    dagen efter sa hon att det var bra, inga bekymmer. Nästa natt samma, vaken skrek och grät i flera timmar och for omkring otröstlig. 


    när hon sedan av utmattning somnade så kom jag på att jag måste kolla efter springmask, vi har aldrig haft det. Mycket riktigt där var de små jävlarna, snabba och äckliga. Många letade sig in i snippan och hon grät medan jag försökte ta bort dem. Tvättade henne smörjde med xylocain ( hon grät ännu mer då det svider i början)  Nästa dag hängde vi på låser och köpte vermox. Alla i familjen tog det och sedan dess har vi tvättat och bytt trosor och pyjamas varje kväll och morgo. Tvättat allt på 60 grader varje dag, våttorkar och städat varje dag. Klippt naglar på alla så kort det bara går. 


    hon får inte klia i rumpa ( hon kliar bara utanpå byxor) utan att direkt efter gå och tvätta händer. 


    nu natten mot onsdag har hon Fortfarande fruktansvärt mycket kli. Jag får inte längre titta och ta bort. När vi ska duscha henne skriker hon helt hysteriskt och är förbannad. Hon vill inte bajsa då hon sett att maskar kommer ut. 


    såg senast igår ganska många som jag lyckades ta då jag skulle torka henne, som levde. Hittar även massor av döda i pottan. 


    mall info som går att få är ?de levande maskar a ska dö av medicinen 1- några dygn, sedan kan de kläckas eftersom och dessa måste man ta andra dosen inom 2 veckor för? men hon har ju fortfarande massor av levande.  Vad jag förstått så är det sekret på äggen som kliar och det är endast könsmogna maskar som lägger ägg. de nykläckta ska väl inte göra det? Varför kliar det fortfarande så kopiöst efter nästan 3 dygn?
    jag fundera påvar skaffa uvlampa och ha under täcket om det kan hjälpa dem att hålla sig inne? Ska man tejpa för hålet På natten?
    hur kan det inte finnas något annat man kan smeta in rumpan i så att de inte vill komma ut? 
    Detta djävulens påfund, har ju funnits i många år och ändå verkar vården ha sämre koll än jag. Måste vi ta något annat så de dör? 


    jag blir snart galen. Vi har varit till läkare och dem läser bara innantill. 


    borde ingen vara expert på dessa hemska djur och hur kommer jag i kontakt med någon som kan lite mer?
    mycket tacksam för svar. Orolig mamma


    Läs denna tråd:
    www.familjeliv.se/forum/thread/81333743-min-flickvan-har-mask

    Där framgår det att om vermox inte hjälper så behöver man medicinen albendazole, kanske varvat med vermox.

    Se tex detta utdrag: 
    Hej TS!

    Från en som också varit med om kronisk springmask hos mig och dörrarna vill jag dels skicka medkänsla, dels lite råd och information, eftersom det är många ?tyckare? i tråden som uppenbart inte har koll på detta med springmask. 

    Ni behöver komma till en specialist, då allmänläkare på VC inte kan kronisk springmask-infektion - som dessvärre är vanligare än man tror. Springmasken trivs tyvärr i vagina och livmoder,samt urinblåsa och då hjälper varken Vermox eller vanquin eftersom dessa verkar lokalt i tarmen, de går ej över genom blodomloppet till andra organ. Din flickvän behöver behandlas med albendazole, förmodligen upprepade ggr, kanske varvat med vermox. Vissa människors flora är gynnsam för springmasken dessutom, hur mkt man än håller på hygien och städar så hjälper inte de vanliga behandlingarna. Dessutom har en del (ofta vuxna) springmask utan symtom och smittar då andra, läste en studie där en hel förskola undersökts och nästan alla var drabbade fast enbart några av barnens familjer hade upptäckt symtom
  • Wed 1 Mar 2023 22:12
    #7

    Din dotter kanske inte har kronisk mask, men vill bara säga att de verkar ha blivit väldigt många hos henne, så hon kanske behöver starkare medicin.

    Hoppas hon får medicin och rätt hjälp av vården <3

    Kram

  • Wed 1 Mar 2023 22:14
    #8

    Du får se till att bråka som fan för att få tag på en specialist som kan detta.

  • Wed 1 Mar 2023 22:18
    #9

    Usch! Jag lider med dig!!!! Hjärta Kommer tom tänka på din lilla dotter inatt.

    KRAM

  • Thu 2 Mar 2023 20:57
    #12
    Citronella skrev 2023-03-02 20:00:48 följande:
    Varför gör ni det? Att plocka bort med pincett hjälper inte ett dugg hon behöver en annan medicin som inte bara hjälper i tarmen. 
    Ja, albendazole.
Svar på tråden Springmask som inte går över efter medicin