• Anonym (?)

    Vad tycker ni om detta? länken www.svt.se/nyheter/granskning/ug/unga-om-hart-sex-strypgrepp-typ-normen

    Att varannan tjej, 44%, 15-19 utsatts för sexuellt våld och pressats till att göra saker de inte vill? 9,9% av pojkarna uppger samma. 

    Om tjejer i den åldern har såpass svårt att sätta gränser med jämnåriga...är det då lämpligt att utöka maktskillnaden med ålder också? Apropå alla äldre män som tycker att 15-18-åringar är okej att ligga med. 

    Det finns uppenbarligen en stark sexuell press på tonåriga tjejer (och killar, som kanske i vissa fall tror att de måste vara hårdhänta). 

  • Anonym (?)
    Anonym (sjuttital) skrev 2023-03-02 11:57:17 följande:
    De äldre männen är antagligen mildare...
    Vad får dig att tro att de inte skulle kunna få tjejerna att gå med på saker de inte vill?
  • Anonym (?)

    När jag började dejta igen vid 35 efter 12 års samboskap blev jag förvånad över hur många sexuella förslag jag fick som handlade om förnedring av olika slag. Att jag som kvinna skulle vara undergiven, delas med andra män, bli strypt, bunden, smiskad, tillfogad smärta, upphängd i taket. Det var på Happy Pancake, inte på Darkside. 

    Jag tycker inte det är normalt att föreslå för nån, om inte den personen hintat om det. Men det verkade vara rätt normaliserat. 

  • Anonym (?)
    Anonym (I) skrev 2023-03-02 20:27:29 följande:
    När var det?
    Det var ca 5-6 år sen. 
  • Anonym (?)

    Visserligen var det ju bra att folk var så tydliga med sina preferenser att jag direkt kunde sålla bort dem, men jag måste ha missat när det blev normalt att vilja dominera nån genom strypning osv. 

  • Anonym (?)
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2023-03-02 20:37:48 följande:
    Nu är det snart 15 år sen jag senaste dejtade, men jag känner inte alls igen det där.

    Har något hänt de senaste 5-10 åren?

    BDSM i olika former har alltid förekommit, men då oftast inom en etablerad relation, ELLER på speciella sajter som just Darkside. Det är ju inget man föreslår på första eller andra dejten annars. Trodde jag. 
    Ja det verkar så? Killar pratar rätt öppet om sin önskan att ha en undergiven tjej att dominera på vanliga dejtingsidor, det trodde jag inte. 
  • Anonym (?)

    I grunden handlar det om att unga kvinnor inte hittat sina gränser. Finns inga garantier att äldre män skulle respektera dessa gränser. Snarare är det konstigt att äldre män aldrig verkar inse den här aspekten utan bara tänker på sin egen attraktion. 

    Jag har aldrig hört en man tveka inför att inleda en relation eller sex med en yngre kvinna pga just detta. Äldre män verkar bara tycka att det är att tuta och köra, och det är en varningssignal att de inte förmår tänka sig in i den unga kvinnans situation mer. Och vara mer omtänksamma och beskyddande, snarare än att tänka på sin egen attraktion. Däremot verkar många kvinnor vara medvetna om det, antagligen för att de själva varit unga och mer utsatta. 

  • Anonym (?)
    Anonym (Micke) skrev 2023-03-20 17:22:52 följande:
    För dig och mig är det ett faktum att våld och kärlek är varandras motsatser. Men tyvärr har det hänt något i samhället som har fått våld och kärlek att glida närmare varandra - och t.o.m. i många fall förenas i ett våldsbejakande kärleksliv.

    Jag förstår inte heller - kan bara titta på när det händer, men utan att förstå.
    Och utvecklingen har kommit hit beroende på att många kvinnor tycker om män som knullar dom hårt, kallar dom hora och slyna, spottar på dom och tar strypgrepp på dom.
    Jag håller med. För mig hör våld och sex inte ihop. Att random folk på dejtingsidor tror att man ska ställa upp på det är obegripligt.

    Om jag nån gång börjar dejta igen får jag uttryckligen skriva att jag inte tänder på dominans. Vill inte bli strypt, tillfogad smärta, dragen i håret, kallad hora. Aldrig. 
Svar på tråden Är våld i samband med sex bland unga vanligt idag? Chockerande läsning.