• Postman

    En attitydförändring måste ske angående förhållanden.

    Allt är så sexualiserat idag. Allt ska också gå så snabbt nuförtiden. Ligga ska man göra omedelbart också verkar det som. Ingen har verkar vilja lägga någon större tid på att lära känna varandra och bara umgås. Jag tror internet, smartphones och alla appar har sabbat oss människor. Ingen verkar veta hur man umgås längre och allt ska vara av eller på.

  • Postman
    Carolatom07 skrev 2023-03-03 06:06:45 följande:
    Så är det nog tyvärr. Men även en hel del kvinnor lär leva i förhållanden av andra orsaker än kärlek. Jag har under 2000-talet upplevt hur fler och fler blir mer ytliga, känslokalla och sexinriktade. Folk verkar inte ha några djupare känslor för varandra längre (en hel del undantag finns dessbättre). Folk lämnar varandra och skiter i hur mycket det sårar den andre, de kanske t.o.m. gottar sig i den övergivnes lidande. Män som kvinnor förväntas vara perfekta, dvs inte ha några brister och uppfylla alla krav på önskelistan. Det räcker ofta med att den ene vacklar i sitt självförtroende och inte tillfälligt lyckas anstränga sig för att vara perfekt, så lämnar den andre. Det är egoismen som styr: "Jag ska ha", "Jag vill ha".

    Jag tror du sätter fingret på det här. Det svåraste är vad vi kan göra åt det.
  • Postman
    Anonym (Petra) skrev 2023-03-03 05:38:53 följande:
    Väldigt många män älskar inte sina partners, utan vill bara "ha" en kvinna för sex och service. De utövar kontroll när kvinnan försöker få till ett bättre förhållande. Många män är trasiga varelser och kvinnor bryts ner i deras sällskap.

    Jag tror inte att det bara är just män utan ?människor? som vill utöva kontroll, är trasiga och de flesta partners i dessa människors omgivning bryts då också ner i deras sällskap. Det verkar finnas så många människor som mår dåligt i dag eller är trasiga på ett eller annat sätt.
Svar på tråden En attitydförändring måste ske angående förhållanden.