• Carola­tom07
    Thu 2 Mar 2023 21:07
    24462 visningar
    152 svar
    -4 +4
    152
    24462

    En attitydförändring måste ske angående förhållanden.

    Idag verkar sex vara det enda ett förhållande går ut på, och även att det ska funka rent praktiskt.

    Jag frågar mig ofta var kärleken tog vägen. Att älska sin partner för den person hIdag verkar främst yngre se sex soon är snarare än att bara se henne som någon som kan ge en bra sex. Visst är bra sex viktigt i ett förhållande, men idag verkar det som att det primära är att få utlopp för sin kåthet.

    Jag är född så sent som 1977, men har med tiden blivit lite bestört och ledsen över att sex är allt det verkar handla om idag. Att kärlek, ömhet, närhet och att älska varandra som personer är något som mer och mer blivit satt på undantag.

    Är det i det sammanhanget så konstigt att män blivit mer och mer sexfixerade? De kanske tänker att "Om jag inte kan bli älskad för den jag är, så kan jag åtminstone kanske få bra sex".

    Som jag ser det så påverkar vi människor varandra med vår inställning till olika saker och företeelser. Och när något blir trendigt så är det det som majoriteten följer och bejakar. Dokusåporna, såväl som porren, har väl gjort sitt till för att ge människor en snedvriden syn på relationer och vad de ska gå ut på.

    Någon mer som saknar tiden då man blev genuint förälskad i personen för den hon/ han  'r snarare än bara för kroppen?

  • Svar på tråden En attitydförändring måste ske angående förhållanden.
  • PrinsC­aspian
    Sat 4 Mar 2023 21:35
    Aviga skrev 2023-03-04 21:03:25 följande:

    Tycker det är synd om dem som inte bejakar förälskelsen, passionen och kärleken. Det är kittet som håller ihop relationer.

    Yttre attraktion, sex är flyktiga storheter som inte ger någon stadig grund för långvariga förhållanden. 


    Sånt som matchomännen kallar rosa disneyfantasier
  • Anonym (Jucka­ren)
    Sat 4 Mar 2023 21:44
    Aviga skrev 2023-03-04 21:03:25 följande:

    Tycker det är synd om dem som inte bejakar förälskelsen, passionen och kärleken. Det är kittet som håller ihop relationer.

    Yttre attraktion, sex är flyktiga storheter som inte ger någon stadig grund för långvariga förhållanden. 


    Ja, när jag skrev om en yngre tjej jag var kär i, så beskrev jag hur jag kände för henne. Jag kände mest ömhet och kärlek, tänkte knappt på sex. Ville mest krama henne.

    Det förlöjligades av flera kvinnor här. Kvinnor vill ha en rejäl karl som ger dom en rejäl påsättning. En kram är nåt man ger en kompis.
  • Anonym (Jucka­ren)
    Sat 4 Mar 2023 21:47
    Anonym (Juckaren) skrev 2023-03-04 21:44:37 följande:
    Ja, när jag skrev om en yngre tjej jag var kär i, så beskrev jag hur jag kände för henne. Jag kände mest ömhet och kärlek, tänkte knappt på sex. Ville mest krama henne.

    Det förlöjligades av flera kvinnor här. Kvinnor vill ha en rejäl karl som ger dom en rejäl påsättning. En kram är nåt man ger en kompis.
    Jag var inte kär, bara kåt, skrev flera också.
  • Aviga
    Sat 4 Mar 2023 22:36
    +1
    PrinsCaspian skrev 2023-03-04 21:35:18 följande:
    Sånt som matchomännen kallar rosa disneyfantasier
    Synd för dem! De vet inte vad de missar. Cool
  • Anonym (Azazi­)
    Sun 5 Mar 2023 01:17
    Anonym (Man) skrev 2023-03-04 19:49:59 följande:

    Jag tycker man vet ganska snabbt om man vill fortsätta vidare med personen eller inte. Några dejter bara, inte ens på långdistans har det varit svårt att veta ganska snabbt även då kommunikationen mestadels skett i text och med Skype. De flesta är efter nån månad på det klara med om de vill bygga på relationen eller avsluta den. Efter flera månader bör man absolut veta, om inte lyfter man väl de farhågorna med den man dejtar förutsatt att kvinnan inte släpper nån bomb som att hon varit otrogen eller bankrutt som man inte visste innan.


    En fördel med att tidigt ta upp i relationen vart det är påväg och hålla den andre uppdaterad, jag bruka skämtsamt kalla det relationsmöte :) Att exempelvis dejta någon flera månader och sen komma på plöstligt att Nej hon var inte rätt känns bara väldigt oschysst. Lillsyrran sitter mitti en sån grej nu då hennes kille kom på efter 5 månaders dejtande att hon nog inte dög och var rätt. Det kunde ju sagts lite tidigare som exempel, efter 5 månader kan man ju ha en ganska djup relation och definitivt förhoppningar om framtid.


    Det kan jag hålla med om. Dejta någon flera månader och tycka att man gjort så gott man kan-STÖRT! De flesta pseudonormala människor tar inte månader på sig att veta om dejtandet skall övergå i något mer seriöst. Efter 3-6 månader brukar ju de flesta vara både seriösa och börjat planera framtid, ihopflytt och semestrar.

    Som sagt, man brukar känna tidigt vart det barkar hän. Förutsatt att personen är ärlig då. Relationsmöten var ett bra ord, och det är ju nödvändigt på sitt sätt. Annars får man lätt hjärnspöken. Men nej, dejta någon i månader låter ju som att man bara leker för stunden tills man hitta nån bättre- i brist på annat. Lite som talades om förut, man bara byter partner idag och orkar inte ens avsluta utan bara blockar eller ghostar. Folk har helt tappat att det finns en annan människa med i bilden.
  • Carola­tom07
    Sun 5 Mar 2023 04:01
    StudierKemi skrev 2023-03-04 20:39:38 följande:

    Om jag träffar på en man där jag gillar personligheten men inte utseendet, så kommer jag att avbryta kontakten, eftersom jag tänker ett steg framåt hela tiden (vilket du själv tydligen inte gör). I en sådan kompisrelation som jag nämnde skulle jag KANSKE ha blivit kär i personligheten (över tid), men jag skulle aldrig blivit kär i utseendet (sådant vet man på en gång). Varför ska jag fortsätta prata med någon där kroppslig attraktion inte finns? Vet du inte hur detta skulle ha slutat? Är du ny på familjeliv? Vad handlar många trådar om som männen själva startar? Hälften av trådarna som männen startar handlar om att Kvinnan Som De Är Ihop Med Känner Inte Sexlust! Därför vill jag göra rätt på en gång och inte råka bli kär i en personlighet som finns inuti en ful kille.


    Dock så blir man oftast utnyttjad för sex om man bara vill umgås med supersnygga män. De använder en för sex och kastar bort en sedan när man är i behov av hjälp med någonting, som om man vore ett skräp som hör hemma i soporna. Verkligheten är grym. Det jag vill få fram är att det är lika svårt att vara kvinna som att vara man, fast olika kön står inför olika utmaningar. Män har svårt att få sex öht, men när de väl får sex så har de inte svårt att känna attraktion. De har inte svårt att gå upp i gnistor och eld. Kvinnor har andra utmaningar, de tvingas att välja mellan att känna attraktion till någon, eller att känna kärlek till någon (till en fin personlighet). Det går inte att välja mellan attraktion och kärlek, båda är exakt lika viktiga!!! Det här är fruktansvärt egentligen. Det är bara det som jag vill förmedla (jag har ingen egentlig lösning att leverera). Det är lika hemskt att vara kvinna som att vara en man.


    Man får nog bara acceptera att kvinnans livscykel går ut på att vara gift i några år med en man som hon inte känner attraktion till, men att mannen har en fin personlighet och är hjälpsam, och det är värt att vara med honom ändå, och att få barn med honom. Men sedan måste den mogna kvinnan 40+ skilja sig och gå vidare, prova sex med en alfahane några gånger. Prova på att känna attraktion för första gången.... Den fula mannen i det förflutna, hennes exman, har redan haft sin guldålder när han hade en fru, han fick attraktion då men sedan är det slut... Jag tror att det är såhär som det måste vara, och det går inte att förändra att folk går skilda vägar så småningom, eftersom kvinnor också behöver känna attraktion någon gång i livet (men detta kommer inte att hålla med alfa hanen, de kommer att bli utnyttjade ett kort tag). Det är bara att acceptera, Carolatom07, att allting är tillfälligt. 


    Samtidigt tror jag inte ditt tänk är representativt för alla kvinnor, många kvinnor här på Familjeliv har en tendens att tro att deras uppfattningar är kvinnors överlag. Kärlek kan tvärtom göra att attraktionen växer med tiden. Jag förstår helt vad du menar med att vilja känna attraktion, detta behov brukar öka hos både kvinnor och män efter 40, och då är det vanligt att både män och kvinnor brukar börja testa sin gångbarhet genom att småflirta med eller göra sig attraktiva för andra, jag är inte oskyldig till ett sådant beteende själv, ska jag erkänna. Men kärleken är för många kittet som håller ihop ett förhållande. Jag tror inte på att man, som många idag gör, alltid måste bejaka sin sexuella lust och därför vara ombytlig. Som vuxen ska man kunna lägga band på tillfälliga impulser och nycker, det har med karaktär och självdisciplin att göra, men också för att visa att man är en mogen människa som förstår att vissa saker man gör kan såra andra allvarligt. Även om vi har ett ansvar för våra egna liv, så har vi också ett ansvar gentemot varandra, hur vi behandlar andra.


  • Cynisk­Optimi­st
    Sun 5 Mar 2023 10:38
    Anonym (Casper) skrev 2023-03-04 21:02:29 följande:
    CyniskOptimist skrev 2023-03-04 15:08:02 följande:
    Tänkte bara flika in med en liten invändning där, och jag tror faktiskt att jag talar för de flesta sunt tänkande männen.
    Kvinnor bör verkligen INTE ge upp strävan efter att känna attraktion. Jag vill t.o.m påstå att en av scenarierna många män fruktar är att stadga sig med en kvinna som inte känner genuin attraktion och åtrå för honom såsom han gör för henne. Majoriteten av oss vill inte vara med någon som är med oss bara för pengar/trygghet/barn. Där ligger det förstås även på oss män att hålla oss attraktiva för att uppnå det. 

    Sen för att kommentera ämnet i tråden så känns det som att folk överlag inte ens tar sig tiden att lära känna en potentiell partner, utan tröttnar fort och hittar någon de tror är bättre alternativt tror sig kunna hitta någon bättre. Plus att folk nog blir en aning emotionellt avtrubbade och får svårare att knyta an på ett djupare plan efter X antal relationer/hookups. 
    Men nu upprepar jag nog mycket som redan sagts i tråden. 


    Men här säger du ju emot dig själv.

    Först pratar du om att människor inte tar sig tid att lära känna personen ifråga- Sant

    Sen pratar du om att man kan tröttna fort och försöka hitta någon bättre- Vem gör ens så? 


    Sen skriver du att man blir avtrubbad i dejtingvärlden efter X antal relationer- Då kanske man inte ska dejta om man får ett sånt betende?

    Sen skriver du att man inte kan hjälpa om det inte känns rätt efter man dejtat några månader och att den kan dejtat (gissar jag) inte ska ha tänkt något framåt föränn ännu längre fram- Man dejtar väl inte nån i månader och sen kommer på att hon eller han är fel? Och att den man dejtat inte tänkt på framtid med personen? Det gör de allra flesta av oss efter några månader. Det tar inte månader att veta om man vill fortsätta eller inte om inget obehagligt dyker upp, såsom att personen är gift eller har 10 barn man inte visste om. Du gör ju precis som du skriver i ditt inlägg att man inte ska göra? 


    För att sedan anse att lite mer varsamhet i dejtingvärlden inte vore fel- Hur kan det du skriver ens gå ihop med varsamhet?

    Eftersom det låter självupplevt så får jag riktigt dålig vibbar här? Det känns liksom inte normalt och definitivt inte varsamt att behandla tjejerna sådär. 


    Oj vad du reagerar starkt, känsligt ämne för dig? 

    Eller är detta personligt? Det är vibbarna jag får och det känns faktiskt lite obehagligt. Om jag vid något tidigare tillfälle kränkt dig på något vis så har det inte varit min mening. Jag försöker faktiskt att vara så icke-kränkande jag kan. 

    Men du.. Om du gör om ditt inlägg utan att gömma dig bakom anonym-funktionen så ska jag förtydliga de punkter du ifrågasätter, även om detta känns mer som ett överemotionellt påhopp på mig än på själva sakfrågan.


  • Anonym (Caspe­r)
    Sun 5 Mar 2023 10:47
    CyniskOptimist skrev 2023-03-05 10:38:33 följande:
    Oj vad du reagerar starkt, känsligt ämne för dig? 

    Eller är detta personligt? Det är vibbarna jag får och det känns faktiskt lite obehagligt. Om jag vid något tidigare tillfälle kränkt dig på något vis så har det inte varit min mening. Jag försöker faktiskt att vara så icke-kränkande jag kan. 

    Men du.. Om du gör om ditt inlägg utan att gömma dig bakom anonym-funktionen så ska jag förtydliga de punkter du ifrågasätter, även om detta känns mer som ett överemotionellt påhopp på mig än på själva sakfrågan.

    Inte ett känsligt ämne. Men saker du skriver går verkligen inte ihop när man slår ihop inläggen. Jag försöker tolka ditt inlägg som är väldigt motsägelsefullt. Jag dejtar inte alls män och inte främmande män på familjeliv och är man och hetero själv. I övrigt, det är flera som reagerat på ditt inlägg. Men förklara du hur du får ihop din text. Jag tror det går utmärkt att svara på mitt inlägg i tråden  där vi är i övrigt. Det stärker dock mer min tes med tanke på din reaktion och hur kränkt du verkar bli att bli ifrågasatt. 

  • Anonym (Caspe­r)
    Sun 5 Mar 2023 10:54

    CyniskOptimist: Överemotionellt påhopp? För att man blir ifrågasatt i en tråd på ett föräldraforum? 
    Låter som väldigt ömma tår. Det bekräftade bara  ännu mer vad jag anade.

  • Cynisk­Optimi­st
    Sun 5 Mar 2023 11:09
    Anonym (Casper) skrev 2023-03-05 10:54:08 följande:

    CyniskOptimist: Överemotionellt påhopp? För att man blir ifrågasatt i en tråd på ett föräldraforum? 
    Låter som väldigt ömma tår. Det bekräftade bara  ännu mer vad jag anade.


    Om du säger det så, det faktum att du insisterar på anonymitet talar för sig självt. Jag ser ingen poäng i att försvara eller förklara mig för en anonym användare som redan inledningsvis har en fientlig inställning, det gynnar dessutom inte tråden. 
    Men nu när du fått sagt ditt så hoppas jag åtminstone att du mår bättre. 
    Ha det bäst.
Svar på tråden En attitydförändring måste ske angående förhållanden.