Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Läkare på Alva vill utreda mitt helt välfungerande barn!

    För att sammanfatta: Barnet har gått i 4 och ett halvt år på den kliniken, av andra skäl förstås. Men de har ju haft mycket tid och tillfälle att se hans utveckling. Läkaren som påtalade detta har inte varit med under hela den tiden, men det finns ju journaler, och kollegor som har träffat barnet under längre tid. Läkaren tycker att barnet bör utedas (för NPF)  för att han kommer att ha problem i en vanlig förskoleklass. Och hon är expert på området, har jobbat på BUP. 

    Du känner ditt barn, men det är inte ovanligt att man tar sitt barn så som det är, det är ju positivt också. Men har du kunskap om NPF? Eller är du pedagog, förskollärare eller lärare? Om inte, hur kan du då veta att det kommer att funka bra för ditt barn i förskoleklassen? Jag är faktiskt mycket mer benägen att tro att läkaren har rätt. 

  • AndreaBD
    Anonym (B) skrev 2023-03-13 15:02:34 följande:
    Sedan kan man också undra vilken kompetens en BUP-läkare har för att hantera mag-tarm-problematik.
    Det skulle hon ju inte heller
  • AndreaBD
    Anonym (Sia) skrev 2023-03-13 15:33:46 följande:

    När man googlar Alva så ser jag de har både barnläkare och psykologer och psykiater på samma mottagningar. Jag tror utifrån det jag läser att det inte är en slump att ts blev bokad till denna läkare den här gången utan förmodligen är det något man funderat på och vill utreda. Förklaringen lär inte vara förstoppning som beror på att barnet hållit sig sedan 1,5 års ålder. Det kan däremot finnas flera andra anledningar, mekaniska eller psykologiska eller medicinska. Men man verkar ju inte riktigt ha hittat orsaken eller en fungerande behandling. Men vilken förälder som helst hade blivit paff om m en sådan diagnos kastades fram utan förvarning. Särskilt om det sker utan samtal om och med barnet. Kommunikationen verkar ha varit väldigt dålig.


    ??? Det har inte ställts en sådan diagnos. Att man vill utreda är ju en helt annan sak.
  • AndreaBD
    Anonym (Sia) skrev 2023-03-13 17:24:33 följande:
    Nej det kan väl alla läsa. Det kastades fram som en MÖJLIG diagnos. Måste man verkligen förklara allt man skriver två gånger?????
    Man utreder inte utan anledning och en förälder kan väl rimligtvis bli paff om det läggs fram att man misstänker detta helt utan förvarning. Det kan inte vara svårt att förstå!?
    Jo, det ÄR svårt att förstå att man jämnställer förslaget att utreda med att faktiskt sätta en diagnos på barnet. Och du var nog inte bara otydlig här, utan det verkar snarare att du försökte ge fel intryck. 

    Och jo, man måste bestämma sig VAD man ska utreda. En NPF-utredning är inte samma sak som en helt annan utredning. Dessutom så är NPF inte EN diagnos utan flera. Även här - överdrift för att det ska låta lite värre? 
  • AndreaBD
    Anonym (qwerty) skrev 2023-03-13 17:37:02 följande:
    Varför är du arg? Om läkaren som har flera års utbildning inom psykiatri vill göra en extra utredning av ditt barn så är det ju för hans skull. Inte ditt välmående eller något för DIG att bli kränkt över.
    Väx upp lite och se helheten.
    Vet ni varför det här retar mig? För att vi har fått vänta och vänta och vänta på att våra barn skulle få utredning, medicinering och sånt.  Allt har man fått kämpa för att få. 

    Därför retar det mig när andra föräldrar blir erbjudna en utredning och gör allt för att unvika den. Då måste det finnas uppenbara skäl, det finns ju långa köer och man gör inte sånt i onödan. Så, man gör ju antagligen barnet en björntjänst genom att undvika detta.

    Och vilken - helt oberättigad - rädsla för att en utredning skulle kunna göra att man blir tvungen till nåt mer, eller vad är det hon är så rädd för? Det görs INGENTING i onödan inom vården. Tvärtom. 
  • AndreaBD
    Anonym (qwerty) skrev 2023-03-13 18:22:01 följande:
    Det var väl typ det jag skrev eller? Att läkaren med sin erfarenhet föreslår en utredning för att hjälpa barnet men hon är kränkt istället.
    Jag vet. Jag bara hängde på ditt inlägg för att jag har ungefär samma åsikt . 
  • AndreaBD
    Anonym (Sia) skrev 2023-03-13 18:52:20 följande:
    Då får du öva dig på att se saker ur andras synvinkel. Ts är inte du. Hon har inte misstänkt att sonen har npf utan detta kommer utan förvarning och hon förstår inte varför. För ingen har lyckats förklara det för henne. Låter inte ens som läkaren försökt. Och vad säger att barnet inte i så fall kommer få vänta på en utredning. Den lär inte göras imorgon. 
    Haha. Men TS lever också i Sverige, eller hur? Och köerna har blivit längre sedan jag var i situationen. Nuförtiden utreder man verkligen inte barn i onödan.

    Och du kan inte veta något om vad läkaren har försökt förklara. Så överdrivet som hon reagerar på hela historien, så kan jag mycket väl tänka mig att hon helt enkelt inte har lyssnat. 
  • AndreaBD
    Anonym (Mja) skrev 2023-03-13 19:21:54 följande:
    Eh, jo. Det gör det. Jag har själv råkat ut för en överambitiös fysioterapeut som började göra egna tankediagnoser på mig som var helt ogrundade, för ett infall hon fick. Jag fick oro länge av hennes spontana infall. Jag fick senare en ursäkt.
    DET är en annan sak. Har också råkat ut för en sån fysioterapeut faktiskt. Poängen är - fysioterapeuten är ju inte direkt i nära samarbete med utredningsteam och van att slussa vidare folk dit. Hon har ju inte kunskap och inte heller tagit till nån expert, så som man har gjort här. 
  • AndreaBD
    Anonym (Mja) skrev 2023-03-13 22:14:18 följande:
    Och folk med npf-diagnoser i familjen har reagerat styrt av sina upplevelser på TS beskrivning av besöket.
    Men de vet mycket mer om ämnet, de lever med det. I TS situation skulle jag nog vända mig just till föräldrar till barn med NPF. Om det inte finns anledning till misstanke på NPF så skulle de nog också se det. Men TS håller ju uppenbarligen tillbaka en hel del här.
  • AndreaBD
    Anonym (Mja) skrev 2023-03-14 08:40:53 följande:
    Fast det där är ju din tolkning av vad som skett. Eller så var det en läkare från BUP som just då fick hoppa in pga resursbrist och som såg allt genom sin syn på problematik hon fått. Det förtäljer inte historien.

    Och jo, en fysio kan ha kunskap. Och det var inom vården, vilket jag ville lyfta som min poäng när du sa att det aldrig utreds i onödan inom just vården.
    Men att TS inte förklarar närmare varför den där BUP-läkaren var där säger ju något? 

    Det är klart att en fysio KAN ha kunskap. Alla kan ha det. 
Svar på tråden Läkare på Alva vill utreda mitt helt välfungerande barn!