• Anonym (Qz)

    Ett barn kostar en miljon kronor tills det är 18 år. Hur stor del av denna miljon kommer från bidrag och hur stor del betalar förälderns själv?

    Anonym (Sofia) skrev 2023-03-15 16:47:50 följande:

    Barnbidrag, skolgång, böcker, lärarnas löner, skolmaten, barnets tandvård, läkarvård, dagis, dagismaten, fritids, skolbuss, vabb, föräldraledighet = vi som inte har barn betalar detta för era barn på våra löner.

    Orättvist! Det borde kompenseras oss genom att vi får "ickeföräldrapenning" i ett år då vi får vara lediga i ett år för att vi inte har barn och får göra vad vi vill det året betalt, precis som folk som har barn får vara lediga i ett helt år x mängden barn! I flera år är ju föräldrar lediga om det t ex har 3 barn. Varför får inte vi barnfria gå hemma med kompensation i ett år i a f när vi hjälpt hela samhällets ungar hela yrkeslivet?!


    För att man inte är ledig när man är föräldraledig. Man tar hand om barn som är för unga för förskola. Jag kan för övrigt informera dig om att vara hemma med småbarn är betydligt mer krävande än att jobba heltid, i alla fall än alla jobb jag haft. Så det är inte som att man sitter hemma och är ledig och kan göra vad man vill. Du kan inte ens gå på toaletten ifred eller äta en måltid i en sittning och pengar att sväva ut på nöjen för har du inte heller.

    Barnbidraget ligger på 1250 kr/månad så förutsatt att barnet går gymnasiet (gör det inte det får man inte bidraget efter det att barnet fyllt 16) så blir det 270,000 kr på 18 år. 1,000,000-270,000 = 730,000 kronor.
Svar på tråden Ett barn kostar en miljon kronor tills det är 18 år. Hur stor del av denna miljon kommer från bidrag och hur stor del betalar förälderns själv?