• Fri 17 Mar 11:46
  1339 visningar
  4 svar
  4
  1339

  Kub 1:2 abort 5.3mm nackspalten

  Hej!

  Jag var på KUB och fick sannolikhet 1:2 med nackspalt på 5,3mm. Vi valde att avbryta direkt utan annan fosterdiagnostik. Detta pga hög risk för organfel. Efter aborten skickades moderkakan på PAD (analys) och nu väntar vi på svar om de var någon kromosomavvikelse. Är det någon mer som skickat moderkakan på analys och vet hur lång tid de tar att få svar? inte fått något bra svar av vården i den frågan. 


  Rädslan av att försöka få barn igen är stor och jag vet inte om vi kommer våga försöka få ett syskon till vår 2 åriga dotter..


   

 • Svar på tråden Kub 1:2 abort 5.3mm nackspalten
 • Fri 17 Mar 15:51
  #2

  Beklagar det ni går igenom och hoppas det visar att bebis är frisk. Har nipt visat bra resultat så borde ni inte behöva vara oroliga då nipt är säkrare än kub. 


  Vi tyckte det inte var värt risken att gå flera veckor till och eventuellt behöva avbryta senare och ansöka om det hade visat sig vara fel. 

  Barnmorska och läkare nämnde risken för organfel men har även läst på själv de dagarna vi fick vänta på aborten. insett att många föds friska trots bredare nackspalt, men för oss ville vi inte chansa och få värre besked senare i graviditeten alt vid födseln. Sen vet vi att man kan få sjuka barn trots alla tester visar bra, och det hade varit en annan sak.

Svar på tråden Kub 1:2 abort 5.3mm nackspalten
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.