• Anonym (Jag)

    Hur kan folk som lever i förhållanden må så dåligt? Det är väl jobbigare att vara ensam?

    Det är många som är fast i en dålig relation för att de inte har den inre styrkan men det finns också många som är fast pga praktiska skäl, svårt att hitta bostad t ex.

  • Anonym (Jag)
    Anonym (Relationsfundering) skrev 2023-03-18 14:03:53 följande:
    Kanske det är främst de som gillar Queens låt "I want to break free"? ;)

    Under mitt liv har jag hört flera kvinnor prata ner sina män bakom ryggen. Hur egoistiska och oförstående de är, hur slarviga de är och hur de lastar alla hushållssysslor på kvinnan. Ofta har dessa kvinnor sett bra ut och skulle säkerligen inte haft några problem att hitta en ny, bättre man.

    Men dessa kan ju också vara rädda för att kasta sig ut i otryggheten, dvs de vet vad de har men inte vad de får. Sen verkar både män och kvinnor som levt i dåliga förhållanden ha en tendens att söka sig till nya, liknande partners.

    Svårigheten att hitta bostad kan ju med vara ett skäl som du säger, eller att förhållandet ändå funkar bra rent praktiskt.
    Precis, håller med om det du skriver och sedan är det också så att man fortfarande sitter med något hopp om att relationen kan bli bättre på något sätt, man vill fortsätta kämpa, har lagt ner mycket tid och energi, man kanske har barn och vill försöka lite till för deras skull också.
Svar på tråden Hur kan folk som lever i förhållanden må så dåligt? Det är väl jobbigare att vara ensam?