• Sat 18 Mar 2023 17:22
    10326 visningar
    106 svar
    +3
    106
    10326

    Hur kan folk som lever i förhållanden må så dåligt? Det är väl jobbigare att vara ensam?

    Anonym (Relationsfundering) skrev 2023-03-18 17:13:47 följande:
    Okej, jag stereotypiserade lite, vad jag menar är att kvinnor ofta lockar till sig män genom att "bara vara". För män funkar inte riktigt den taktiken, inte ens om han ser ut som en Ellos-modell.
    Men hjälp, om det var så enkelt för kvinnor skulle du väl aldrig läsa om kvinnor som inte kan hitta någon? Då skulle det väl inte finnas en enda ledsen singelkvinna?

    När ska män sluta berätta för kvinnor hur enkelt det är för oss? Hur vi har det och hur vi känner det? Ja, vi kan få en man för sex när som helst (nästan) men det känns helt meningslöst och ointressant och framför allt väldigt opersonligt. Du kan nog också få en man för sex, skulle det vara intressant för dig? Inte? 

    Vi vill känna oss attraherade och det handlar inte om en Ellos-modell (?), det måste du väl ändå kunna se om du ser dig omkring? Det är helt vanliga män som blir ihop med helt vanliga kvinnor, män med och utan utbildning och jobb, män med och utan muskler, män som är över och under 175 cm.
  • Sat 18 Mar 2023 20:57
    #55
    Anonym (Man) skrev 2023-03-18 20:49:13 följande:

    Statistiken visar att det är svårare för många män att hitta en partner då dessa män anses oattraktiva av någon anledning. Exempelvis arbetslöshet är en sådan faktor. En arbetslös man har mycket svårare att hitta en partner än en arbetslös kvinna.


    De som spammar i dejtingapparna är en grupp män som inte är representativa för alla män eller ens för alla i dejtingapparna. Dessa män skriver till så många som möjligt för att få napp. Så gör inte alla män.


    En sådan statistik har jag aldrig sett, den behöver du nog länka till om vi ska ta det du skriver på allvar.

    Snarare är det så att män är mycket mer ensamma överlag i livet och lider därför mer av att vara singlar än vad kvinnor gör eftersom vi har vänner och ett mer aktivt socialt liv. Vårat liv förändras inte lika drastiskt om vi hittar en partner eller ej och är därför inte lika bittra över våra livsöden.

    Ni kanske skulle prova att hitta manliga vänner istället? Börja ha ett socialt aktivt liv och må bra på det sättet och sen söka kärleken?
  • Sun 19 Mar 2023 09:26
    #75
    +1
    Postman skrev 2023-03-19 08:19:41 följande:

    Typisk okunskap från en kvinna. Män har många gånger manliga vänner men oftast blir manlig vänskap bespottad och får glåpord eller andra nedsättande kommentarer efter sig från kvinnor som inte verkar gilla deras kompisrelationer. Här på FL kallar man det patriarkala strukturer, incel eller förminskande ord.
    Så du har inte heller en länk? Jag ska bara ta dina ord på att det är ett faktum?

    De män som skriver här på FL i liknande trådar som denna har inget socialt liv alls och sätter sitt hopp till ett komplett liv hos en kvinna, det är inga som kritiserar manlig vänskap på det viset du beskriver det. Var har du läst det?

    Om man lever ett bra liv i övrigt men saknar en partner blir man inte lika desperat, då tar man inte vad som helst som rör på sig utan väljer med omsorg för att kunna fortsätta behålla det som är bra i livet, detta gäller män och kvinnor, människor. Att det är männen som är i fokus här beror på att det är män här på FL som startar tusen liknande trådar (ofta är det nog också samma 5 män som turas om).
  • Sun 19 Mar 2023 16:14
    #99
    +2
    ClumsySmurf skrev 2023-03-19 12:29:15 följande:

    Om man tänker på hur skolan misslyckats (och skyller på självdestruktiv maskulinitet) och mansöverskott har du en poäng men när man tävlar om vilket kön som har det svårast jämför man sällan rättvist, man har en tendens att tona ner fördelar, överdriva svårigheter och gör tvärt om med det andra könet och är inte alltid ärliga om orsakerna (vänsterfeminismen i ett nötskal).

    "...men jag kan då tycka att det är vi män som får steppa upp och visa att vi duger, på något sätt."

    Män behöver bli bättre på att stötta män men män är dåliga på det och det tar nog emot för många att öka konkurrensen på relationsmarknaden.
    Du låter som en bitter och sur man som sitter med korslagda armar över bröstet och är martyr. Hur har skolan misslyckats? Mansöverskottet? Menar du att de ensamkommande män som inte får något jobb och sitter med grov psykisk ohälsa är tuffa konkurrenter för dig? Vänsterfemininsm? Menar du ett fåtal kvinnor som inte gillar män? Du skriver som en som spenderar många timmar på Flashback.
Svar på tråden Hur kan folk som lever i förhållanden må så dåligt? Det är väl jobbigare att vara ensam?