• Anonym (Tipse­t)
    Mon 20 Mar 2023 11:25
    10413 visningar
    106 svar
    106
    10413

    Hur kan folk som lever i förhållanden må så dåligt? Det är väl jobbigare att vara ensam?

    Anonym (Relationsfundering) skrev 2023-03-19 13:46:11 följande:
    I dagens läge duger det inte för kvinnor att vara den avslappnade versionen av sig själv. Man måste hela tiden stila sig och visa sig från sina bästa sidor, om man inte har "det" i sin personlighet som de mest tilldragande männen har. Och jag ser och har sett många förhållanden där männen verkligen måste kämpa skiten ur sig för att lyckas upprätthålla den där perfekta fasaden. Det är den enda metod vi "losers" på relationsmarknaden kan använda oss av. För även om vi "tappar masken" så är det bättre att ha älskat och förlorat än att inte ha älskat alls.

    Vi lever i ett mycket konkurrensinriktat samhälle idag, där det är äta eller ätas som gäller. Den som inte syns och hörs finns inte och man måste se till att våga ta plats socialt för att folk ska få upp ögonen för en Att bara sitta som ett fån och vänta på att saker ska komma till en funkar inte.
    Ditt första problem är en tävlingsinstinkt som gått bananer, ihop med att du relaterar till andra utifrån en mask du sätter på dig snarare än utifrån den lilla rädda pojke du egentligen är. 

    Ditt andra problem är att du inte överhuvudtaget erkänner din egen ensamhet, vilket gör det lätt för dig att döma ut andra ensamma människor som "fån" vilka "bara sitter och inte gör något åt saken" . Hur vet du vad de gör och hur de kämpar? Du tror inte heller på att människor som befinner sig i en relation kan vara ensamma vilket visar hur dålig koll du har på känslolivet hos andra. 

    Om du verkligen inte vill vara ensam längre: Ta reda på vem du är när du fått bort alla föreställningar om hur en man som får en kvinna är. Det kommer antagligen att ta ganska lång tid att komma dit och göra väldigt ont på vägen. De kvinnor du tidigare attraherats av kommer du att uppleva på ett annat sätt. Om du tycker att detta låter för jobbigt, fortsätt som tidigare för all del, men tro då inte att någonting kommer att förändras. Din energi kommer fortsätta att gå åt till att putsa på den inre fasaden (livsfilosofi) den yttre fasaden (muskler, hud och hår). 

    Det är du själv som väljer din situation i det avseendet. Däremot kan du aldrig tvinga andra att tänka eller göra som du tycker vore bäst, alltså att en kvinna du valt ska stanna hos dig fast du är en emotionellt avstängd och socialt ytlig person med omättliga sexuella behov  (troligen kompenserar sex dig för att du är dålig på emotionell och social närhet?) Det är min tolkning av alla dina trådar här. 
  • Anonym (Tipse­t)
    Mon 20 Mar 2023 16:17
    Anonym (Man) skrev 2023-03-20 16:07:05 följande:

    Av olika anledningar kan man utveckla förakt, ilska, hat och andra negativa känslor mot den man lever med. Då blir relationen en belastning. Det viktigaste är att man själv lär sig att bryta dessa negativa tankemönster. Men många lever kvar i relationen av praktiska skäl utan att göra något åt tankemönstren. 


    Så sant som det är sagt. Det är inte heller många förunnat att ha oceaner av tid över för att reflektera över negativa tankemönster. Har man en stund över dödar man den snabbt med någon stril av den störtflod av underhållning som står oss till buds. Men många skulle må bra av att ta ett steg tillbaka och reflektera över vad de utsätter sina relationer för. 
Svar på tråden Hur kan folk som lever i förhållanden må så dåligt? Det är väl jobbigare att vara ensam?