• Sat 18 Mar 2023 14:42
    10306 visningar
    106 svar
    106
    10306

    Hur kan folk som lever i förhållanden må så dåligt? Det är väl jobbigare att vara ensam?

    Anonym (E) skrev 2023-03-18 14:40:54 följande:

    Det kan hjälpa en själv att få klaga lite. Att få ur sig problemet och ett ok på att det är jobbigt för att sedan gå vidare.


     


    Jag skulle föredra inte hår under armarna men annars får jag ta vad jag får ändå.


    Jo, men man måste sätta saker i perspektiv, tycker jag.

    Jo, jag känner samma sak faktiskt. 
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sat 18 Mar 2023 14:47
    #35
    Anonym (Jenny) skrev 2023-03-18 14:45:27 följande:

    Att leva i ett sunt och långvarigt förhållande kräver en hel del jobb. De flesta av oss människor är inte lätta att leva med. Det är sunt att ventilera och problemlösa tillsammans med sin partner och med andra. Självklart bara så länge allas integritet respekteras - och på ett anonymt forum så gör det oftast det enklare än när man tar det med folk i ens närhet.

    Sedan har vi situationen med destruktiva och skadliga förhållanden. Det är ibland plågsamt att läsa inlägg som beskriver riktigt dåliga relationer. Som jag ser det så är det dock kanske ett första litet pytte-steg mot en förändring eller frigörelse. 

    Att vara singel måste också få vara en helt normal och legitim tillvaro, vare sig det är självvalt eller ofrivilligt. Självklart har det både för- och nackdelar jämfört med även den bästa av tvåsamheter. 

    Ensamhet är ett växande problem i samhället. Jag tror dock att det är fel att försöka knyta det till relationsstatus. Det finns singlar som är supersociala och omgivna av människor hela tiden och det finns dem som inte lider av att vara i sitt eget sällskap. Det finns dem som känner sig väldigt ensamma i ett förhållande med. För att ta problemet på allvar kan vi inte hålla på att ranka och jämföra olika typer av ensamhet.

    Troll står säkert för en hel del av trådarna med. Vad dessa stackars människor egentligen har för motivation vet jag inte, men lite ledsamt är det allt. Jag tror inte att jag kan bidra med något konstruktivt i dessa trådar så jag försöker bara att undvika dem.


    Det var väl konstruktivt? .
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 06:50
    #64
    +1

    Jag kan tänka att det måste vara fel någonstans när liknande trådar som den här dyker upp där mannen klagar på att inte hitta någon. Ligger inte det på oss män att göra oss mer attraktiva för kvinnorna?


    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 07:14
    #66
    Anonym (Relationsfundering) skrev 2023-03-19 07:10:15 följande:
    Självklart gör det det. Och jag och många andra män har nog gått in hårt för den biten. Jag har visserligen 2 förhållanden bakom mig, men fick verkligen kämpa för att behålla "status quo" när jag var i dem, dvs jag fick hela tiden kämpa för att vara perfekt så att de inte skulle tröttna. Det dränerade mig på massor med psykisk energi så att jag var som ett mentalt vrak när dessa förhållanden tog slut.

    Och då har jag ändå haft "tur" i det genetiska lotteriet, dvs jag har inte haft utseendet emot mig. Jag gick dessutom i dessa förhållanden in för att vara den perfekte mannen. I yngre år läste jag ibland damtidningar för att få en uppfattning om hur kvinnor ville att en bra och riktig man skulle vara, och tog till mig av det. Men det har varit som att hur hårt jag ansträngt mig för att vara den bästa versionen av mig själv, så misslyckas jag ständigt bibehålla attraktionskraften. Den faller ofta så fort jag börjar tappa lite av det där perfekta jag byggt upp. Därav mina tankar i trådstarten.
    Jag förstår dig. Jag å andra sidan försöker inte att vara perfekt, utan om hon inte tycker om mig för den jag är så kan det kvitta. Jag vet att jag inte är perfekt, men jag har kvaliteter som borde tilltala någon i alla fall, tycker jag.
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 08:03
    #69
    Anonym (Donna) skrev 2023-03-19 07:57:23 följande:
    Du verkar, efter allt jag läst som du har skriivit, vara en bra man.
    Förutom en sak som skaver mer än jag skulle kunna stå ut med, och det är att du är bisexuell.
    Personligen skulle jag inte kunna ha ett förhållande med en man som tänder på män. Den ekvationen går, för mig, helt enkelt inte ihop.
    Tack! . Jag gör mitt bästa! 

    Jo, det vet jag att det skaver hos många. Jag vet inte varför och det är den jag är. Jag kan inte ändra på mig.
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 08:06
    #70

    Jag kan också säga att är jag tillsammans med en kvinna så håller jag mig till henne och tankar på att vara med en man håller ag för mig själv. .


    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 09:29
    #76
    +2
    567890 skrev 2023-03-19 09:26:58 följande:
    Så du har inte heller en länk? Jag ska bara ta dina ord på att det är ett faktum?

    De män som skriver här på FL i liknande trådar som denna har inget socialt liv alls och sätter sitt hopp till ett komplett liv hos en kvinna, det är inga som kritiserar manlig vänskap på det viset du beskriver det. Var har du läst det?

    Om man lever ett bra liv i övrigt men saknar en partner blir man inte lika desperat, då tar man inte vad som helst som rör på sig utan väljer med omsorg för att kunna fortsätta behålla det som är bra i livet, detta gäller män och kvinnor, människor. Att det är männen som är i fokus här beror på att det är män här på FL som startar tusen liknande trådar (ofta är det nog också samma 5 män som turas om).
    Jag har inte mycket till socialt liv, men sätter inte mitt hopp till en kvinna. Att jag ska bli lycklig beror bara på mig, sen hjälper det kanske om man har en partner, men det är inget magiskt trollspö som gör att allt blir perfekt.
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 11:03
    #79
    Fiona M skrev 2023-03-19 10:54:52 följande:
    Det låter sunt, det viktiga är att trivas med sig själv och må bra, inte hänga upp sin lycka på andra.
    Jo, precis. Man är sin egen lyckas smed, som det heter. .
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 11:22
    #82
    Fiona M skrev 2023-03-19 11:20:19 följande:

    Ja, men inte att förväxla med ensam är stark. Hörde att jag lät lite hård. 


    Tror du förstår vad jag menade men så folk inte tar illa upp.


    Jag förstår. . Ensam är stark ibland, men tillsammans borde vi väl vara starkare?
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 11:51
    #85
    +2
    Anonym (Jaha) skrev 2023-03-19 11:48:22 följande:

    Vem är du att avgöra vad "riktig" ensamhet är?


    Jag vet i alla fall vad riktig ensamhet är. Jag har varit ensam i åtta år. Även när jag hade ett förhållande kunde jag ofta känna mig ensam. Det är en känsla som kommer inifrån och det spelar ingen roll om man är i ett rum med 1000 pers. Man kan känna sig ensam ändå.
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 12:16
    #88
    +1
    ClumsySmurf skrev 2023-03-19 12:05:28 följande:

    Har inte läst den tråden men att någon aldrig gjort är inte samma sak som att sluta så det kan vara bra med lite input om hur andra tänker.

    Får man inte klaga anonymt på internet för att någon annan har det värre är det inte många som får klaga.
    Att be om råd och få input är en sak, men att bara sitta och klaga inför en massa främlingar utan att försöka göra något åt det har jag i alla fall inte mycket för.
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 12:36
    #90
    ClumsySmurf skrev 2023-03-19 12:29:15 följande:

    Om man tänker på hur skolan misslyckats (och skyller på självdestruktiv maskulinitet) och mansöverskott har du en poäng men när man tävlar om vilket kön som har det svårast jämför man sällan rättvist, man har en tendens att tona ner fördelar, överdriva svårigheter och gör tvärt om med det andra könet och är inte alltid ärliga om orsakerna (vänsterfeminismen i ett nötskal).

    "...men jag kan då tycka att det är vi män som får steppa upp och visa att vi duger, på något sätt."

    Män behöver bli bättre på att stötta män men män är dåliga på det och det tar nog emot för många att öka konkurrensen på relationsmarknaden.
    Jo, män behöver nog vara mer stöttande sinsemellan och inte bara se varandra som konkurrens på relationsmarknaden. 
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
  • Sun 19 Mar 2023 14:33
    #98
    +1
    Anonym (Larry) skrev 2023-03-19 14:26:31 följande:

    Ensam?! Vilket lyxproblem! Tänk på flyktingarna i Libanon eller de krigsdrabbade i Ukraina, de skulle vara överlyckliga om deras enda problem var att de var "ensamma".

    Det finns alltid någon som har det sämre eller bättre än en själv. Jämför inte. Alla bör försöka vara lyckliga med det som de har.


    Jovisst, om man måste välja mellan krig och vara ensam så väljer man ju att vara ensam, men har man levt ensam, ja, nästan isolerad i ett par år så är det inte kul!
    Du tror att du vet vem jag är. Då har du inte varit i min värld!
Svar på tråden Hur kan folk som lever i förhållanden må så dåligt? Det är väl jobbigare att vara ensam?