• Anonym (Sussi­e)
    Sat 18 Mar 2023 17:12
    5283 visningar
    43 svar
    43
    5283

    Chef kommenterar kroppsstorlek :( hur säga till?

    Är tyvärr stor i kroppen.. Har en rubbning av sköldkörteln och sen ganska matglad så  klär mig i XXL. Jag vet att jag är rund men tycker inte man behöver kommentera kroppar på en arbetsplats? Det är ju helt irrelevant hur man ser ut så länge man levererar arbetsmässigt!

    Har en yngre kollega som är lång, smal och söt. Klär sig ärtigt. 

    Vår manliga chef har en tendens i tid och otid kommentera vikten med att träna, ger henne diskreta komplimanger som -det syns att du tränar-. -smala och ståtliga personer som du-, -därför du är smal- när hon skippar efterrätt (medan jag sitter bredvid och äter det).

    :( jag är väldigt kompetent på mitt jobb, hon med förvisso, men jag har mer erfarenhet. Ändå är det hon han frågar ska hänga med ut och äta på lunchen. Jag blir trots min kompetens lite osynlig. Hon framstår ju som så lyckad och kompetent för att hon är både söt, smal och smart.

    vet inte vad jag kan säga till min chef när det gäller detta? Eller hur jag slänger in en kommentar som tystar när han börjar prata om kroppar. Tips?

    känns så taskigt! Och varför ska han alltid insistera att vi ska gå till möten och ta långa trappor när det blir svårt för mig??

  • Svar på tråden Chef kommenterar kroppsstorlek :( hur säga till?
  • Anonym (Sussi­e) Trådstartaren
    Sat 18 Mar 2023 23:55
    #17
    +3
    Anonym (Kalle) skrev 2023-03-18 19:30:31 följande:

    Eftersom du är matglad så har du ju valt att vara tjock. Då får du finna dig i att de flesta män attraheras av smala kvinnor.


    Vaddå attrahera?? Det är en arbetsplats! Vi ör inte där för att attrahera utan för att göra vårt jobb och bidra till att bolaget utvecklas.
  • Anonym (Sussi­e) Trådstartaren
    Sat 18 Mar 2023 23:56
    #18
    Anonym (Ik) skrev 2023-03-18 22:01:52 följande:
    Han vill ju sätta på henne, därför han smörar. 
    Hon är gift och har ett barn, han är äldre. nej jag tror inte han vill något sådant. Men han tycker nog hon är fin
  • Anonym (Sussi­e) Trådstartaren
    Sat 18 Mar 2023 23:59
    #19
    -1
    Anonym (Fjäder) skrev 2023-03-18 20:26:19 följande:

    Jag uppfattar din text som att här finns ett uns av konkurrens mellan dig och kollegan som får komplimanger. Du vill också ha uppmärksamhet och bli sedd. Det är så som jag tolkar det. Delvis. 


    Chefens kommentarer behöver inte handla om att subtilt eller indirekt pika din vikt. 


    Ska du ta upp någonting, så ska du ta upp att du känner att dina arbetsinsatser och din kompetens inte uppskattas på arbetsplatsen. 


    Jag vill bara att vi bedöms på lika villkor. Det är allt.
    jag vill att han ska se det som levereras- inte hur personen som levererar ser ut.

    Jag sliter som ett djur för detta företag., det känns jobbigt att bli mer osynlig för att min kropp kanske inte är lika spänstig.. det är bara så fel fokus :(
  • Anonym (Sussi­e) Trådstartaren
    Sun 19 Mar 2023 00:01
    #20
    -1
    Kitty8888 skrev 2023-03-18 19:22:02 följande:

    Indirekta kommentarer är dem värsta. 


    Precis så? ibland vill man bara sjukan genom golvet när de kommer. Hade varit bättre om han sa rakt ut -jag tycker du är tjock- men det kan han ju inte eftersom han då skulle kunna bli anmäld.
  • Anonym (Sussi­e) Trådstartaren
    Sun 19 Mar 2023 00:03
    #22
    -1
    EpicF skrev 2023-03-18 19:38:59 följande:

    Det där är trakaserier och det ska du anmäla högre upp. Om ni hsr en HR avdelning så anmäler du dit. Du inte ts upp det med chefen utan istället göra en anmälan för trakassering. 


    Går inte? eftersom de inte är riktade till mig. Men de blir ju indirekt det eftersom han berömmer något sommar motsatt till mig till en annan i min närvaro..

    bör jag prata med min chef om detta?
  • Anonym (Sussi­e) Trådstartaren
    Sun 19 Mar 2023 00:08
    #24
    -1
    Anonym (TreOchTretton) skrev 2023-03-18 17:43:20 följande:

    Strunt i honom. Du kanske läser för mycket in i det han säger. Han berömmer ju henne, det är ju inte så att han säger rakt ut att du är fet. Han kanske inte ens bryr sig. Och han har ju rätt att berömma vem han vill, det är inte taskigt. 

    Du kanske ska ta och tänka på att ta tag i din egna hälsa så du slipper vara så självmedveten och osäker. 


    Uppenbarligen är ju smalhet något han uppskattar, eftersom han poängterat detta nu ett par gånger trots att det är HELT irrelevant utifrån vårt arbete på bolaget.
    Det innebär ju att han inte gillar det jag är eftersom jag är det motsatta. Det är otroligt jobbigt att vara stor och kämpa mot andas försommar. Sen att man trodde att bara man är trevlig, glad och gör ett jäkla bra jobb så kommer människor se förbi det- men icke.. jag trodde kompetens vägrande än det visuella men jag verkar ha haft fel :(
  • Anonym (Sussi­e) Trådstartaren
    Sun 19 Mar 2023 08:53
    #31
    Kvittning skrev 2023-03-19 08:17:05 följande:

    Extremt olämpligt beteende av din chef mot din kollega. Att kommentera vad hon äter och hennes utseende. Hur mår kollegan över hans gränslösa närmanden mot henne?


    Hon är ganska obrydd. Jag frågade henne en gång efteråt hur hon tog det, hon ryckte på axlarna och sa att han kommenterar bara något uppenbart och att han verkar inne på träning.

    Ska säga att min kollega inte är något våp. Vissa saker vår chef säger håller hon inte med om och vågar säga det. Och jag misstänker att hon tycker jag är för känslomässig. 
  • Anonym (Sussi­e) Trådstartaren
    Sun 19 Mar 2023 08:58
    #32
    Gurk11 skrev 2023-03-19 08:47:29 följande:

    Jag tycker synd om både dig och din kollega faktiskt, ni blir ju båda utsatta av honom på olika vis. Förstår att du känner dig förbisedd och tror kanske inte din kollega tycker det är kul att chefen håller på och kladdar på henne på det där sättet, det hade i alla fall inte jag uppskattat. ????
    Nu vet jag inte hur nära du och din kollega är men kanske att du ska prata med henne hur hon upplever det? Om hon tycker det är jobbigt och opassande kanske ni tillsammans kan gå till någon högre instans och prata om detta? Jag tycker det han gör känns sjukt opassande. Lycka till med allt! 🌷


    Tack så mycket!
    ja vi sätts ju båda i en märklig sist då och då.
    Vi jobbar bra ihop (min kollega och jag) men vi är väldigt olika. Hon har mer skinn på näsan och verkar inte ta det
    personligt. Hon vill inte ha något drama på arbetsplatsen
    säger hon. Så jag tror inte jag får med henne i detta.. men jag bör nog prata med HR.. men känns fegt att gå via HR utan att ha snackat ut med honom först? han är ju min chef
Svar på tråden Chef kommenterar kroppsstorlek :( hur säga till?