Inlägg från: Anonym (frivilligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (frivilligt)

    Jag kan inte lita på min pojkvän. Vill ha tips!

    Jag funderar på vad rädslan består av när man är svartsjuk? Är det att bli lämnad? Eller att känna sig lurad, känna skam, tappa tillit?
    Hur känner du TS?

    Om rädslan mest handlar om att bli lämnad, så är det ju så att relationer är ensidiga så till vida att en part kan bestämma att man inte vill vara i relationen längre. Det kan den andra inte göra något åt. Så det är ju liksom ingen idé att vara svartsjuk eller att oroa sig för att partners ska vara otrogen. Visst, det kan ske på tråkigare sätt (som gör att man just känner sig lurad, skam, tappar ansiktet) som gör det jobbigare att komma över. Men åter igen, vill den ena avsluta relationen så kan den ju göra det genom ett kort samtal. Det kan hända när som helst och man kan inte göra något åt det. 

    Förstår att det inte är lätt att få hjärnan att vara logisk när svartsjukan slår till, men man kan ju försöka tänka på ovan. Vill min partner lämna så kan denne göra det ändå, så att ägna sig åt att vara svartsjuk är bara att slösa massa onödig energi. Risken är ju dessutom kanske större att en partner lämnar en om man är svartsjuk och det påverkar relationen negativt. Så ett annat tips är att absolut inte agera på svartsjukan, det kan det bli mycket värre av.

    Sen kan jag tycka att man kan prata med sin partner om detta. Att man förstår att känslan är ologiskt, men att man kanske behöver lite mer bekräftelse. Det tycker jag förresten gäller allt. Vi är olika och har behov av olika saker och i en relation handlar det om att mötas för att båda ska må bra.

Svar på tråden Jag kan inte lita på min pojkvän. Vill ha tips!