• fornminne

    Oskuld 23 åring

    Du skriver att du aldrig har haft en flickvän eller tjejkompis. Har du killkompisar? Har de flickvänner, eller har haft? 

    Problemet är förmodligen att du inte umgås med tjejer. Försök att lära känna tjejer genom gemensamma vänner eller intressen.

    De killar som verkar ha lättast att hitta tjej, är de som är ganska sociala IRL, inte bara sitter hemma framför datorn. Sen kan man självklart ha eller skaffa sig online-vänner. Ibland kan det leda till något mer. Men att ragga på Internet upplever många som fruktlöst. Det är en djungel och konkurrensen är ofta stenhård. Det är ofta enklare att lära känna folk på andra sätt.

    Så nej, det är absolut inte kört för dig. Du är bara 23 år. Det är aldrig kört, oavsett ålder, även om det blir svårare ju äldre man blir. Men kört är det aldrig. Men du måste börja i rätt ände. Första steget är hur ditt nätverk ser ut och hur du fungerar socialt.

  • fornminne

    Någon skrev att det är svårare nu än förr. Ja, det är svårare nu eftersom fler och fler killar mest sitter hemma framför datorn och inte vet hur man umgås med folk. Detta är ett växande problem, som inte verkar vara lika vanligt bland tjejer. Även om tjejer också sitter mycket framför dator eller telefon, brukar de inte ha problem att umgås IRL.

    Killar som är sociala och vana att umgås med andra, brukar inte lika ofta ha problem att hitta vänner och partner.

    Vänskap och kärlek / sex är inte samma sak, men grunden är samma. Båda börjar med att lära känna andra. Det är liksom nyckeln, oavsett om det sker på nätet, på jobbet, i skolan, genom någon förening eller någon annanstans. 

Svar på tråden Oskuld 23 åring