Inlägg från: Anonym (Tvillingmorsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Oskuld 23 åring

    Som Fornminne skriver, är man osocial och introvert, eller inte van vid att umgås med andra, blir det svårare att hitta vänner och partner. Det säger sig självt. Sen kan även osociala och introverta hitta någon, men det kräver mer ansträngning och kanske att man söker sig till specifika sammanhang. T ex där man delar intresse med potentiella vänner och potentiella partners. 

    Sen är ovanstående ingen garanti för att träffa någon. Det krävs mer för att ömsesidigt intresse ska uppstå. Men ovanstående är en början. Och eftersom TS inte har skrivit någonting om sitt sociala liv eller på vilka sätt han har försökt, blir det svårt att svara utförligare.

  • Anonym (Tvillingmorsan)
    Linusjakob skrev 2023-04-01 15:42:17 följande:

    Tack för svar,
    Det har blivit så att jag efter jobbet mest sitter hemma och pluggar (läser på komvux). Siktar på att flytta till en ny stad och börja läsa på universitet i höst. Där borde det finnas en del fester som i förlängningen leder till att man träffar tjejer, men även på föreläsningar, grupparbeten och studentboenden osv. Mina intressen består av att kolla serier, ta promenader, följa politik och städning älskar ordning och reda. Har inga kompisar just nu alls faktiskt. Funkade bra när man var mindre att få kontakt med människor och skaffa nya relationer, i tonåren vart det svårare. Kanske att man har en släng av Asperger.

    Men det låter inte som en omöjlighet att rätta till livet, har en jäkla vilja nu att göra det!


    Jag förstår att du gärna vill hitta en partner, men saknar du inte kompisar också? Den nystart du planerar, ger dig chans att hitta båda. I studentmiljöer finns många i din ålder och många tjejer. En hel del brukar komma från andra orter och är öppna för att lära känna nya människor. Detta kan underlätta för dig. 

    Man måste inte vara supersocial för att hitta en partner. Men det underlättar om man har vänner och inte bara umgås på nätet. Dels kan man då genom kompisar eller bekanta lära känna potentiella partners. Dels är du attraktivare som partner om du har ett socialt liv. Det måste inte vara stort, men de flesta tjejer vill inte vara den enda deras kille umgås med. Jobb och arbetskamrater kan räcka långt, men det är bra att bygga upp ett litet nätverk utöver jobb och partner.
Svar på tråden Oskuld 23 åring