• Anonym (30+)

  Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??

  Ja, vad fan kan unga morsor (20-29) erbjuda ett barn? Jag är 33, välutbildad, bor i ett stort hus i ett finare område i en storstad, gift, min man och jag är båda höginkomsttagare och har det allmänt bra. Vi väntar vårat första barn nu, för först nu tycker vi att vi kan erbjuda ett barn ett vettigt liv. Vi har rest, utbildat oss, vi är matlagnings- och och dryckintresserade, gillar klassisk musik och är intresserad av kultur.

  Vad fan kan Erika, 26 år, undersköterska, bor i hyresrätt och sambo sen några få år tillbaka erbjuda ett barn? Låginkomsttagare båda två, röker, har husdjur, inte så bildade och åker med kommunala medel då familjen inte har råd med bil. Äter onyttigt och inte intresserad av vin och matlagning.

  Eller vad fan har Julia, 24 år, låginkomsttagare, bor i en sunkig hyra i ett mindre fint område, handlar kläder från HM, inte intresserad av att resa och satsa på karriär utan det minsta möjliga för att kunna försörja sitt barn som var "oplanerad" med pappan som också arbetar i ett låglöneyrke. Handlar mest begagnat och är inte intresserad av märken och verkar allmänt blåst.

  Vad fan har dessa unga tjejer att erbjuda ett barn? Vill man inte mer för sina barn, kunna ge dom ordentliga saker, trygghet och ett fint boende där dom slipper dela rum med eventuella syskon?

  Sätt stopp för unga föräldrar nu tack. Och ni som är som exemplen ovan, varför så bråttom med barn och varför skaffar man barn som låginkomsttagare?

 • Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??
 • Anonym (26-årig mammq)

  Intressant tråd, man kan ju undra om trådstartaren är seriös.

  Själv är jag 26 år, är i vecka 40 och ska föda vilken dag som helst.

  Har en universitetsutbildning, är egenföretagare, äger hus (utan lån) på landet utanför en mindre stad. Lever ett aktivt liv. Är nykterist. 

  Men att ha en utbildning, bra lön och bo ett fint i hus är inte allt. Att ha allt det där betyder inte automatiskt att man blir en bra förälder.

  Det viktigaste handlar om att kunna ge barnet den tid, kärlek och omvårdnad det behöver och det kan man göra oavsett man är undersköterska och bor i lägenhet eller högutbildad och bor i hus i stan.

  När man har frågat barn vad de minns mest från sin födelsedag förra året så brukar de berätta om vad de gjorde och inte vad de fick. Så det materiella har sällan så stor betydelse i det långa loppet om de har föräldrar som bryr sig om dem och älskar dem.

 • OlleSQ

  En av minstingarna var 23 när hon var färdig med sin master. Fick fast jobb tämligen omgående och med 39k5 i ingångslön så kan hon inte ses som låginkomsttagare. Varför var du inte där när du var 23 utan kan skriva det första som 33åring?

 • Anonym (M)
  OlleSQ skrev 2024-04-19 11:24:14 följande:

  En av minstingarna var 23 när hon var färdig med sin master. Fick fast jobb tämligen omgående och med 39k5 i ingångslön så kan hon inte ses som låginkomsttagare. Varför var du inte där när du var 23 utan kan skriva det första som 33åring?


  Gick ut gymnasiet tidigare då
 • Anonym (Hoppas)

  hahahah
  Hoppas du skojar. Om meningen var att provocera: grattis!
  Annars så låter du om en 0.

  De kan erbjuda kärlek. Kan du erbjuda det?

 • Agda90
  Anonym (Hoppas) skrev 2024-04-19 11:33:35 följande:

  hahahah
  Hoppas du skojar. Om meningen var att provocera: grattis!
  Annars så låter du om en 0.

  De kan erbjuda kärlek. Kan du erbjuda det?


  Hon kan erbjuda vin, matlagning, resor, pengar och boende i ett bättre område. Varje barns dröm Obestämd
 • Rockärbäst

  Oj oj, TS!
  Jag tycker synd om dig som tror att man måste gilla klassisk musik och vara intresserad av kultur för att vara en bra förälderOskyldig 
  Jag gillar Elvis, Jerry Williams  och andra liknande artister och min man gillar hårdrock.
  Både jag & maken är 54 år.
  Jag jobbar som undersköterska på ett universitetssjukhus men jag tror inte att du kommer ha någon nytta av mig trots att det är jag och mina kollegor som "gör jobbet på golvet" - du vill väl bara att läkare ska ta hand om dig.
  Maken är svetsare.
  Vi har 2 barn - dotter 21 år och hon är restaurangchef  + son 24 år som har pluggat 3 år på universitetet och jobbar nu med IT-säkerhet. 
  Båda barnen bor i egen lägenhet,  jag och maken bör i villa värd 8 miljoner. 
  Båda våra barn har fått kärlek i överflöd, leksaker & märkeskläder är mindre viktigt!
  Väx upp, TS! 
  Sluta vara en nippertippa som vädrar näsan uppåt!

 • Anonym (LP)

  Troligtvis kan dom erbjuda sina barn mer tid och kärlek än vad dom som har en stressande karriär kan. En som blir förälder som ung kommer kunna följa sina barn en större del av livet än dom som skaffar barn sent. Tillhör själv kategorin som blev förälder först vid 35 vilket innebär att min tid om någon med framtida barnbarn kommer att vara något begränsad såvida dom inte skaffar barn tidigt. I övrigt låter det inte direkt som det är några drömföräldrar som startat denna tråd!

 • Anonym (Wow)

  Om jag lyssnat på folk som dig hade jag varit barnlös nu! Jag hade min fertila period  kring 20-25, och efter 30-års ålder kunde jag inte längre bli gravid!

  En barnmorska berättade för mig att det är allt fler som får lägre östrogennivåer i tidigare åldrar, och en del hamnar i tidigt klimakterium. Kvinnors fertilitet peakar faktiskt inte efter 30 år!

  Alla åldrar har sina fördelar, men om man vill ha flera barn bör man börja tidigare. Dels för att minska risker för infertilitet, men också för downs etc.

  Med ditt synsätt skulle ytterst få människor i världen ha något att erbjuda ett barn.  Jag tror dock att de barnen lär sig empati, ödmjukhet och kärlek, men sånt är väl inte viktigt för dig? 

 • OlleSQ
  Anonym (M) skrev 2024-04-19 11:31:50 följande:
  Gick ut gymnasiet tidigare då
  Vad för master fick du då? Eller vet du inte ens vad det är?
Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??