• ninen och J

    Detta med EC

    Jag är gravid och vi planerar att försöka med blöjfritt. jag håller gärna tyst om det då omgivningen verkar tycka att det är en fruktansvärt lustig ide och dömd att misslyckas. Min man däremot (som kom på iden först) pratar gärna om våra planer

    Är det verkligen så konstigt och omöjligt? Det verkar ju rätt logiskt tycker jag. Vad ska man säga till dom som inte tror det kommer funka? Inte för att det spelar så stor roll kanske vad andra tycker, jag vill väl mest har bekräftelse på att det går.

    Vad säger ni som planerade EC när ni var gravida. Gick det som ni hade tänkt er? Någon som misslyckats?

  • Svar på tråden Detta med EC
  • kixan

    Det är inte alls konstigt och omöjligt, snarare så är det mer konstigt att ha blöja på barnet, sett ur ett globalt perspektiv.
    Vi var inställda på att försöka oss på blöjfritt "om det funkade" liksom, men jag trodde nog ändå att det skulle vara lite bökigt och jobbigt och så, men det har funkat över förväntan, det känns inte alls jobbigt eller krångligt och det är sååå skönt att inte behöva ha blöjor på lillgrisen!
    Har du hittat till ecsweden.se?

  • Tonx

    Vi planerade det inte under graviditeten, eftersom jag inte upptäckte det förrän Nova var 2 månader. Tyckte det verkade konstigt först, men nu är hon 6 månader och jag kan inte tänka mig annat än att sätta henne på toaletten.
    Nu kör vi visserligen en "light"-variant, med blöja som säkerhet om natten och när vi är borta hemifrån, men bajsar gör hon alltid på toaletten.
    Jag har totalt kört över min omgivning, så de har inte kunnat reagera på det! ^^
    Så här är det och så kommer vi göra typ :P Mina föräldrar tyckte det var konsigt i början, men jag förklarade och visade och nu hör man titt som tätt att hon kanske måste på toaletten! ;)

    Jag kommer absolut EC:a nästa barn också, från första dagen. Då kommer jag nog satsa på helt blöjfritt :)
    Man har blvit så van att det här är "rätt" så man nästan blir chockad när andras barn bajsar på sig :P

  • kixan
    Tonx skrev 2006-03-29 22:13:30 följande:
    Man har blvit så van att det här är "rätt" så man nästan blir chockad när andras barn bajsar på sig :P
    Haha, jag håller med helt och hållet! Och om andras bebisar är lite gnälliga kan jag inte låta bli att tänka "H*n behöver nog kissa"..
  • ninen och J

    Vad kul att det verkar gå så bra! Tack för era svar! Ja, jag har kollat lite på ecsweden och andra sidor.
    Tror ni att det går att kombinera helt blöjfritt med samsovning?

  • kixan

    Ja, det går absolut, vi gör så. Smidigast är att ha en potta precis bredvid sängen så man slippar masa sig iväg till badrummet mitt i natten. I början kan det vara smart att bädda med plastad frotté (eller ännu hellre bed protector så det inte blir så svettigt), så det är lätt att få undan kisset ifall man missar.

  • ninen och J

    Gud vad bra det låter! Det kommer gå superbra, det vet jag nu!

  • Porotina

    Första steget i att inte göra som alla andra är väl att skita i vad de som brukar göra "som vanligt" tycker.
    Tyvärr ska alla komma med råd och kommentarer om hur man bör göra men egentligen är det ju bara du och ditt barn som vet vad som funkar bäst?

    Jag tycker det verkar sunt med blöjfritt. Ska prova! Funkar det så funkar det!

    Ha det bra!

Svar på tråden Detta med EC