Varför lagar ni inte mat från grunden?
Är du medveten om att tex mjöl, ris och köttfärs är halvfabrikat?
Är du medveten om att tex mjöl, ris och köttfärs är halvfabrikat?
Om man syftar på ultraprocessad, skulle man kunna säga ultraprocessad. Att kalla tex chips halvfabrikat men inte kalla köttfärs det, skulle ju bli helt fel.
Har svårt att tro att folk kan definitionerna men struntar i dem. Hur som helst, svårt att diskutera ämnet om folk använder godtyckliga begrepp. Jag förstår ju inte exakt vad TS menar pga det.
Lustigt att du vet vad folk brukar syfta på när de använder (fel) ord, finns det undersökningar om detta eller mammgissar du bara?
Jag antar att TS främst vänder sig emot färdiggjorda måltider som säljs frusna eller på burk, men är lite osäker på exakt vad hon menar. Verkar som om hon trodde att tex ris, mjöl, köttfärs och pasta inte är halvfabrikat och därför inte djävulens redskap, men kanske finns det andra halvfabrikat som hon verkligen är emot? Oklart.
Gillar den matematiska formeln.
Mina halvfabrikat färdiggjord pasta och skinka borde tillsammans med färska tomter, aubergine och champignoner samt olivolja resultera i en måltid av 1/4-fabrikat.