• Chva72
  Äldre 13 apr 22:55
  4365 visningar
  40 svar
  40
  4365

  Nyfiken: Hur ser ni på nätverksförsäljning?

  Har börjat jobba med nätverksförsäljning och det har startat väldigt bra, gick lite trögare ett tag och börjar nu släppa igen..

  Det som gör mig förvånad är att så många är dörädda för att lyssna på en presentation och börjar direkt med taggarna utåt: "nä, PYRAMIDSPEL, det sysslar inte jag med.."
  Vad är det för pyramidspel som skrämt folk så hemskt?

  Hur ser ni på nätverksförsäljning?

  (Ska bara tillägga: Det är INTE pyramidspel jag sysslar med, så ni vet.. )

 • Svar på tråden Nyfiken: Hur ser ni på nätverksförsäljning?
 • Blah
  Äldre 13 apr 23:12
  #1

  Jag är mycket skeptisk. Ingen påstår ju att det de sysslar med är pyramidspel; det skulle ju förta själva syftet med 'nätverket'.

  En nära släkting blev väldigt involverad i [ökänt nätverk], vilket jag först inte upplevde som något negativt. Det var först senare, när jag och min make skulle besöka denna släkting som problemen uppstod: en familjesammankomst förvandlades i ett slag till en slags promotionafton för [ökänt nätverk]. Den värvnings- och presentationsteknik jag såg då hade vissa inslag som tedde sig närmast maniska.

  När min släkting insett att han inte skulle komma att tjäna pengar i det nätverk han var involverad i, vände han sig till ett annat. Jag älskar honom verkligen djupt, men kan inte tolerera att han försöker fråga ut mig och min make om vår ekonomiska situation och våra drömmar i syfte att promota sitt eget nätverk - "skulle ni inte vilja ha bättre ekonomi? det här är ett toppentillfälle." Det skär dessutom i mig när jag tänker på att en stor del av de som blivit medlemmar ofta är långtidsjukskrivna eller liknande. Man ger sig på de redan svaga i hopp om att de, med sin nyuppväckta 'glöd', ska fortsätta värva.

 • Äldre 13 apr 23:16
  #2

  Håller med üksiklane. Många har blivit lurade...

 • Chva72
  Äldre 14 apr 23:49
  #3

  Det måste väl finnas fler med åsikter?

  Tycker iaf inte man ska tjata på folk, eller gå på vänner och släktingar.. tids nog så blir de som vill nyfikna.. bara ingen riskerar att gå minus så kan ju alla "chansa"..

  Oriflame, Forever Living Products och Tupperware är ju några exempel på nätverksarbeten.. det är ju faktiskt jobb på framfart, och det funkar om man vill, men det är ju de stora pengarna man vill åt. Eller mindre, om man inte behöver anstränga sig alls..

  Jag tycker det är jättekul, men fortfarande förstår jag inte vad folk har blivit lurade på, som en del säger, då det gäller nätverksförsäljning?
  Man tjänar ju på produkter som säljs under en och ju fler partners, ju fler produkter säljs och pengar kommer in.. vad är problemet?

  Jo, många tror att det räcker att "gå med" och investera i ett startpaket eller vad det är, så tjänar de sedan.. så fungerar det inte om det är seriöst, det krävs alltid en arbetsinsats..

 • mitt nya liv
  Äldre 14 apr 23:52
  #4

  Det är skillnad på nätverk och nätverk.

  Vissa som tupperware går faktiskt ut på att sälja saker och vissa som man kanske inte ska nämna går bara ut att värva folk.

 • Ziddha­rtha
  Äldre 14 apr 23:53
  #5

  Chva72 : fick du betala något för att börja?

 • Pockad­ockan
  Äldre 14 apr 23:54
  #6

  jag håller med mitt nya liv.

  Amway te.x har jag inte mycket för. Jag vet folk som inte har annat i hjärnan än att värva folk hit och dit för tillfället.

 • mitt nya liv
  Äldre 14 apr 23:54
  #7

  kom på en sak till..

  Jag litar inte alls på sådana företag som säger åhh vi kan inte berätta något i telefon utan du måste komma på det här sektmötet vi har. (ok jag förstår oxå att dom inte säger sektmöte men det är ju nästan vad det är)

  Om någon ska sälja tupperware inte säger dom att jag ska sälja något men jag kan inte säga vad det är det får du se när du kommer hem till mig..

 • Pockad­ockan
  Äldre 14 apr 23:55
  #8

  håller med mitt nya liv igen. Det kunde ha varit jag som skrev det.

 • Chva72
  Äldre 14 apr 23:57
  #9

  Jag har inte betalat något för att börja.

  ... och inte går vi på "sektmöten" heller.. hehe

  Vad är Amway?

 • Pokerg­irl
  Äldre 15 apr 00:01
  #10

  Chva72> I vilken verksamhet har du startat? Själv packade jag precis upp lite aloe vera, ska ha det på salongen så jag kommer inte att ha parties eller sånt.

Svar på tråden Nyfiken: Hur ser ni på nätverksförsäljning?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.