Inlägg från: Blah |Visa alla inlägg
  • Blah

    Nyfiken: Hur ser ni på nätverksförsäljning?

    Jag är mycket skeptisk. Ingen påstår ju att det de sysslar med är pyramidspel; det skulle ju förta själva syftet med 'nätverket'.

    En nära släkting blev väldigt involverad i [ökänt nätverk], vilket jag först inte upplevde som något negativt. Det var först senare, när jag och min make skulle besöka denna släkting som problemen uppstod: en familjesammankomst förvandlades i ett slag till en slags promotionafton för [ökänt nätverk]. Den värvnings- och presentationsteknik jag såg då hade vissa inslag som tedde sig närmast maniska.

    När min släkting insett att han inte skulle komma att tjäna pengar i det nätverk han var involverad i, vände han sig till ett annat. Jag älskar honom verkligen djupt, men kan inte tolerera att han försöker fråga ut mig och min make om vår ekonomiska situation och våra drömmar i syfte att promota sitt eget nätverk - "skulle ni inte vilja ha bättre ekonomi? det här är ett toppentillfälle." Det skär dessutom i mig när jag tänker på att en stor del av de som blivit medlemmar ofta är långtidsjukskrivna eller liknande. Man ger sig på de redan svaga i hopp om att de, med sin nyuppväckta 'glöd', ska fortsätta värva.

Svar på tråden Nyfiken: Hur ser ni på nätverksförsäljning?