Inlägg från: Lady Namárië |Visa alla inlägg
  • Lady Namárië

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Nej, jag kan inte motivera varför just du skall lämna plats åt en gravid kvinna - om jag träffar dig på bussen vet jag ingenting om dig och vad du har för hälsoproblem.

    Däremot tycker jag att friska människor bör ha vett nog att resa sig för de som behöver platsen bättre. En gravid kvinna är inte sjuk, men hon kanske har ont, får sammandragningar eller mår dåligt. Dessutom: Om bussen måste tvärbromsa och de som står upp faller omkull får en ogravid, fullt frisk människa kanske några blåmärken - men en höggravid kvinna kan råka ut för allvarligare saker.

    Det handlar väl i grund och botten om hänsyn, och det ingår i ett hänsynsfullt synsätt att underlätta för dem som har det svårare än en själv. Ställer man inte upp på det är det väl en sak, men då får man nog också stå ut med att anses oartig.


    You can't take the sky from me.
  • Lady Namárië
    Apif la deuxième skrev 2006-04-21 15:34:35 följande:
    Man anses ju oartig även om man sitter kvar på sin plats trots att man själv har ont, Lady Namarie
    Ja, jag tycker också att folk kan fråga istället för att blänga, eftersom den som har ont då får chans att förklara sig. Sen finns ju förstås möjligheten att säga till den gravida/handikappade/whatever att "Jag skulle gärna erbjuda dig min plats, men jag har så ont i knät" - men det orkar man kanske inte göra avrje gång man åker buss.
    You can't take the sky from me.
  • Lady Namárië
    Apif la deuxième skrev 2006-04-21 15:47:54 följande:
    Ja de kanske jobbar, men oftast går man väl ändå på föräldraledighet i slutet av graviditeten, eller jobbar man fram till den dag bebisen ploppar ut?
    De flesta jobbar väl åtminstone fram till ett par veckor innan bf - det är ju inte så kul att knapra fp-dagar innan bebisen kommer.
    You can't take the sky from me.
Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?