Inlägg från: Bonanza |Visa alla inlägg
  • Bonanza

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Nu vill jag inte säga det här, men jag måste: om man inte har varit höggravid så är det lite svårt att sätta sig in i situationen. Det är jobbigt. Inte för alla, och då kan de gott stå. Men många är det jobbigt för. Många har foglossning som gör ont men som inte syns. För många är det tungt för ryggen att stå på bussen.

    Med ditt resonemang ska du ju inte resa dig för de som brutit benet i en skidolycka heller, de får ju skylla sig själva de också!

    Såklart får inte alla en jobbig graviditet, men vi som får det tycker om människor som har omtanke om andra!


    Come what may
  • Bonanza

    fipa - men du anses ju oartig eftersom det inte syns att du har ont. Du vet ju med dig att du har ont, så då behöver du ju inte bry dig.

    Jag fick många arga blickar från tanter med rullatorer när jag satt på handikapplatserna som gravid. Men jag var handikappad, så vad skulle jag göra liksom? Jag visste ju att jag hade rätt att sitta där, det räckte för mig. Så viktigt är det inte vad någon på bussen tänker om mig.


    Come what may
  • Bonanza
    fipa - det sista har du ju rätt i! Finns det plats så finns det plats, då ska ingen behöva resa sig. Och jag tycker också att det är larvigt att om det finns två friska människor så ska den yngre resa på sig?
    Come what may
  • Bonanza
    fipa - men den gamla har ju valt att bli så gammal. Hen har ju valt att inte äta tillräckligt mkt kalk eller liknande... Dessutom kan vi inte välja, några måste bli gravida annars dör mänskligheten ut.

    Graviditet är ingen sjukdom nej. Men komplikationerna måste kunna räknas som det.
    Come what may
Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?