• KajsaS­thlm
    Äldre 21 Apr 16:01
    84752 visningar
    1654 svar
    1654
    84752

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Om du vet med dig att du har ont i ditt knä och har mer behov av sittplats, så varför bry dig? Varför är det så viktigt för dig vad andra tycker?

    Svar på frågan om varför man reser sig för en gravid: därför att man är vänlig och omtänksam helt enkelt. Man ger sin plats till någon som ser ut att behöva den mer.

    Under min graviditet så mötte jag alla sorter. Gulliga människor som reste sig och frågade om man ville sitta när de såg att man hade det jobbigt. Och sedan fanns det de som inte ville ge upp sin plats trots att jag frågade om inte jag kunde få sitta. Bl a två medelålders herrar på pendeltåget som satt på ett säte avsett för tre. Jag frågade om de inte kunde flytta ihop sig så att jag kunde få sitta också, men det ville de inte? (De kanske också tyckte att jag fick skylla mig själv )

  • KajsaS­thlm
    Äldre 21 Apr 16:09
    #64

    Apif la deuxième: Ja, gravida jobbar ofta som alla andra människor. Själv jobbade jag två veckor innan BF.

    FK delar din inställning; graviditet i sig är ingen sjukdom och därför kan man som regel inte sjuksriva sig för "normala" graviditetskrämpor.

  • KajsaS­thlm
    Äldre 21 Apr 16:23

    StrawberryGirl: ja, det kan de. Betalar du eller

  • KajsaS­thlm
    Äldre 21 Apr 16:27

    Danbala: ja, jag tror många helt enkelt inte ser. Ofta sitter man försjunken i en bok eller tidning. Men ser man att det kliver på någon som ser ut att behöva en plats bättre, då tycker jag att man kan erbjuda denne sin plats .

  • KajsaS­thlm
    Äldre 21 Apr 16:47

    Junija: Ja, visst blir man glad och alldeles varm i hjärtat när någon annan visar att de bryr sig?

  • KajsaS­thlm
    Äldre 21 Apr 16:57

    chrissy80: nej, det verkar högst osannorlikt att hela bussen består av gamla, sjuka eller skadade (med synliga och osynliga skador)....

  • KajsaS­thlm
    Äldre 21 Apr 17:06

    Apif la deuxième: jag har aldrig ens tänkt på att äldre människor skulle bete sig så som du beskriver.

    Däremot så brukar killar/karlar ha en tendens att bre ut sig. T ex genom att skreva jättemycket så det blir ungefär en halv plats kvar att sitta på bredvid. En del yngre vill gärna sjunka ihop och hänga på intill liggande platser eller lägga upp benen på sätet mitt emot.

    Konstigt, men de gånger som någon reste sig för mig då var det yngre män (ofta invandrarkillar). Det hände aldrig att någon ung kvinna erbjöd mig sin plats....

  • KajsaS­thlm
    Äldre 21 Apr 17:11

    Jag bor i Stockholm och åker dagligen både T-bana, pendel och buss.

  • KajsaS­thlm
    Äldre 23 Apr 15:50

    Amanda86: skulle jag åka till och från jobbet i taxi varje dag så skulle det kosta ca 1000 kr/dag. Alltså ca 20 000 kr/mån. Och det är ju jättebilligt .

    Jag måste säga att jag häpnar över somliga personers attityder...! Vad hände med detta att visa sina medmänniskor hänsyn och empati? Tråkigt, men det låter som om människor blir mer och mer självupptagna och ego ...

  • KajsaS­thlm
    Äldre 24 Apr 22:57

    Tro det eller ej. Men fastän man ber snällt om att få sitta så finns det faktiskt folk som bara muttrar något tillbaka, eller låtsas som om de inte hörde vad man sa. Ska man behöva gå runt och "tigga" om en plats för få att sitta, när det är uppenbart för de flesta med någorlunda inlevelseförmåga att det kan vara ganska jobbigt att vara höggravid?

    Kan inte säga att det hände många ggr att folk nekade eller låtsades som det regnade men det hände faktiskt... Bl a ville inte två herrar som tog upp tre säten flytta ihop så att jag också kunde få sitta.

    Då och då hände det att någon vänlig själ erbjöd en sin plats och man blev så glad och tacksam.

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?