• Äldre 21 Apr 16:34
    84704 visningar
    1654 svar
    1654
    84704

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Haller med Sweedie, maste vara ett svenskt fenomen det dar. Bor ocksa i USA, och har hade jag aldrig nagra problem med att fa sittplats pa taget. Folk var aven valdigt hjalpsamma med annat som att bara matkassarna ut till bilen nar jag hade handlat, halla upp dorrar osv. Det tycker jag ar sjalvklarheter, men sa ar det tydligen inte overallt (nja, kanske inte matkassarna da, men resten).

    TS: Att du har ont i ett kna verkar inte riktigt relevant i den har diskussionen eftersom du skriver: "De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå."

    Varfor skall en frisk person sitta om det finns nagon annan som battre behover platsen vare sig han eller hon ar gravid/skadad/sjuk/gammal osv? Det tycker jag ar ren och skar egoism!

  • Äldre 23 Apr 02:09

    Nevy: Du ville ha diskussion och det skall du fa. Jag tycker visst att man skall resa sig for nagon som ar gravid endast av den anledningen om man sjalv ar frisk. Det forvantade jag mig av folk nar jag var gravid, och det gor jag sjalv nu for andra gravida. Det handlar for mig om respekt.

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?