Inlägg från: Junija |Visa alla inlägg
  • Junija

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    TS:

    "Bara det att jag får sura jävliga blickar och suckar av gravida kvinnor för att jag sitter kvar, gör att jag inte vill stiga upp för dem ens då när jag mår bättre."

    Så du straffar andra för att du blir putt? Det är alltså mer av hämnd emot de som suckar mot dig? Det är ju med stor sannolikhet inte ens rätt personer du straffar, utan oskyldiga får skit för hur andra betett sig mot dig. Två fel gör ju inte ett rätt...

  • Junija

    TS:

    Jag förstår att det är irriterande när folk är sura...

    Jag råkar ofta ut för att folk inte reser sig, trots att min mage skulle behöva en egen buss snart , men jag har inte tid att se sur ut emot andra eftersom jag har fullt upp med att underhålla min dotter i vagnen samt att försöka hålla balansen när bussen kränger.

    Men jag kan lova dig, den dagen du är gravid och någon på bussen tittar på din mage, ler och säger "du behöver nog den här platsen bättre än mig", så blir man så tacksam så man vet inte HUR mycket man vill tacka personen.

    Dessutom blir iaf jag så glad, för att någon sett på mig och verkligen BRYTT sig om _mig_ och mitt tillstånd (skulle vara samma känsla om jag haft gipsat ben eller något annat fysiskt problem). Kanske låter larvigt att man kan bli så glad över en sådan sak, men för mig är det en fantastisk känsla att känna att någon jag inte känner bryr sig om mig.

    Tyvärr är det väl svårare att få några omtankar i den vägen om man har en osynlig smärta som gör att man inte kan stå... Men det är ju ofta så att folk vill ha nån typ av bevis att man "förtjänat" platsen. De flesta reser sig ju inte för någon som ser ut att vara i samma kondition som de själva...

  • Junija

    Danbala:

    "Ja, ibland är det nästan så att jag tror att folk VILL få vara sura och hittar på orsaker att hata sina medmänniskor hellre än att försöka lösa problemen!"

    Jag _tror_ inte ens det längre, jag är helt _övertygad_ om att vissa människor fungerar så Vissa människor mår inte bra om de inte har något/någon att klaga på (eller hata)

  • Junija

    KajsaSthlm:

    Ja, man blir varm i hjärtat.
    Man vet ju även hur glad man gör andra, när man erbjuder sin plats de gånger man själv är i form att göra det.

  • Junija

    Gravida borde väl inte få något skattefinansierat smärtstillande preparat på förlossningen heller, då graviditeter sällan är påtvingade, utan något som man och kvinna själv valt att kvinnan ska utstå

  • Junija

    TS:

    Som någon/några redan påpekat så behöver de sura minerna inte vara "sura", utan minerna kan orsakas av smärta, yrsel, illamående, (t o m kissnödighet) etc. Att gravida suckar behöver definitivt inte bero på att de suckar åt dig, utan med stor sannolikhet beror det på att man får svårare att andas när man är gravid. Jag suckar ideligen utan att lägga några känslor bakom...

  • Junija

    TS:

    Jag anser inte att krämpor ska jämföras eller betygsättas som mer eller mindre värda. En krämpa är en krämpa och bör respekteras av omgivningen oavsett orsak.

    Jag tycker det är sorgligt egentligen att vi är på väg emot ett samhälle där man inte kan förvänta sig hjälp av omgivningen

  • Junija

    Odie:

    Vad ska man ha för diagnos enligt dig för att betraktas som handikappad?
    Graviditeter kan ge symtom som nedsätter fysiken så pass mycket så att en normalt fungerande liv inte är möjligt. Hur kan man inte säga att det skulle vara ett handikapp?

  • Junija

    Odie:

    "Självklart kan man få massa olika krämpor när man är gravid, men det kan ju vem som helst få när som helst egentligen. "

    Ja precis, då är det väl betydligt bättre om man bryr sig om dessa? Eller får varje människa skylla sig själv om han eller hon råkar få en "krämpa"?

  • Junija

    lajjalo:

    "man kan ju fundera på varför vi ska lära våra barn att delamed sig och hjälpa andra när man som vuxen tydligen helst ska sköta sig själv och skita i andra."

    Huvudet på spiken! Vilka signaler sänder man till barn och tonåringar i samhället? Det står ju klart och tydligt att det inte är konstigt att samhället blir värre och värre och egoismen breder ut sig. Iaf inte när jag läser vad vissa skriver i denna tråd.

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?