• Höstgl­öd
    Äldre 24 Apr 00:52
    85213 visningar
    1654 svar
    1654
    85213

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Alexis, så du menar att en person som sitter och inte vill resa sig pga ett skadat knä ska förklara det för varenda människa som går förbi på bussen, eftersom faktiskt alla som går förbi kan ha några krämpor som inte syns, eller är det bara gravida som ska få den specialbehandlingen?

    Är det då inte lättare för den personen som verkligen behöver sitta att fråga efter plats?

  • Höstgl­öd
    Äldre 24 Apr 18:55

    Lilla smurfen. Om du bara öppnar din mun på bussen och ber om en sittplats så lovar jag dig att åtminstone en person kommer att resa sig upp. Du kan inte begära att folk ska veta att du mår så illa att du kan spy vilken sekund som helst bara för att du står.

    Mår man så illa får man helt enkelt stiga av bussen innan man spyr! Det jag menar är att man brukar må illa innan man spyr, och då hinner man oftast kliva av.

    Och om man nu inte hinner av så vänder man sig väl bort? Man spyr väl inte _på_ någon bara för att den personen råkar sitta, eller? Skulle man dessutom av misstag göra det är det väl inget snack om att man betalar kemtvätt. Förstår inte hur man kan tycka att det är okej att spy på någon och sen bara rycka på axlarna och tycka att de får skylla sig själva, för att de sitter.

  • Höstgl­öd
    Äldre 24 Apr 20:57

    Men nog tusan hinner man vända på huvudet.

  • Höstgl­öd
    Äldre 24 Apr 20:58

    Men nog tusan hinner man vända på huvudet.

    Och skulle det hända är det väl självklart att man betalar kemtvätt.

  • Höstgl­öd
    Äldre 24 Apr 23:46

    Men Pesonen, om det nu verkligen händer att man spyr ner någon annan, betalar man inte tvätten för den personens kläder och saker då?

    Visst kan man bli akut illamående, det har hänt mig också (även om jag alltid lyckats vända mig bort), men visst gör man väl rätt för sig då?

  • Höstgl­öd
    Äldre 24 Apr 23:49

    Carina P,Apif förklarade ju varför spyor inte var ot i just den här tråden. Dessutom _är_ det ju naturligt att en diskussion utvecklas åt olika håll. Men, snacka om att vara överkänslig...

  • Höstgl­öd
    Äldre 24 Apr 23:51

    Nej, det är absolut inte fräscht, tvärt om. Skulle någon spy på mig (eller ens i närheten av mig) skulle jag själv spy av äckel. Men det är ju fortfarande det minsta man kan göra.

    Problemet var ju att någon (kommer inte ihåg namnet), tyckte att man fick skylla sig själv om man satt ner när man fick spyan på sig, och att hon då rakt inte tänkte betala.

  • Höstgl­öd
    Äldre 24 Apr 23:52

    Carina P, om du läser tillbaka ett antal sidor så förstår du nog sammanhanget, och varför diskussionen just nu är koncentrerad till det osmakliga ämnet spyor.

  • Höstgl­öd
    Äldre 24 Apr 23:53

    Ja, jag kallade _dig_ överkänslig. Men inte pga spyorna, utan på grund av ditt sätt att bita tillbaka över något som enbart var en vänlig förklaring.

  • Höstgl­öd
    Äldre 27 Apr 13:46

    Man kan ju också fråga om man så desperat vill sitta...

    Det är ju faktiskt farligt att stå i bussen fast man inte är gravid. Numera är det lag på att man ska ha bälte på sig även i bussen. Det går ju inte om man står. Krockar bussen så flyger ju även jag.

  • Höstgl­öd
    Äldre 27 Apr 17:49

    Lilla Smurfan, skojar du eller?

    Det du skrev är inte en uppmaning till att _börja_ med något, det är en uppmaning till att _fortsätta_ med något. Alltså förutsätter du att Apif redan diskriminerar.

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?