• Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:23
  60327 visningar
  1654 svar
  1654
  60327

  Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

  Många har skrivit i flera olika trådar om hur ohyffsade alla unga människor är för att de inte stiger upp och ger sin plats åt en gravid kvinna på bussen. Förklara för mig varför jag borde göra det? Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?

  Jag stiger upp och ger min plats åt äldre eller handikappade eller såna som går på kryckor. Men jag tycker att en frisk kvinna ska kunna stå även om hon har lite mage.

  Jag vill inte få mordiska blickar av nån gravid bara för att jag sitter kvar på min plats. De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå.

  SÅ förklara gärna för mig varför jag ska ställa mig upp när ni kommer med era magar och vill sitta?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-21 15:32:58:
  "Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?"

  Där ska det givetvis stå "varför MÅSTE jag", inte "varför får inte jag".

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-25 12:30:14:
  Jag har fått otaliga svar som handlar om krämpor man kan ha som gravid. Illamående, foglossning, svullna fötter och mycket mer.

  Jag hävar fortfarande att OM man då känner att man måste sitta, så kan man be någon!
  Man kommer ingenvart med sura arga blickar, men ber man snällt får man troligen sitta.

  Ingen kan veta om den som sitter och ser ung och frisk ut har ont i kroppen, och den som sitter kan inte heller veta ifall den gravida mår bra eller inte.

  Så, FRÅGA om ni behöver sitta!

 • Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
 • Kramig 76
  Äldre 21 apr 16:19
  #91

  Fipa:

  Näh, men en mage och en rygg. Kan säga att det är jävligt tungt, och känns som hela musen ska ramla ner till backen!!!

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 16:20
  #92

  Jag sa att jag inte vill skylta med att jag har skadat knä när jag är på bussen. I denna diskusison pratar jag om det för att det har med saken att göra. STör du dig på det?

 • Strawb­erryGi­rl
  Äldre 21 apr 16:20
  #93

  Gravida kan åka taxi..då får de en "egen kupé"

 • Melwin E
  Äldre 21 apr 16:20
  #94

  sitt du kvar... inte *svordom* är jag handikapad/gammal, för att jag är på smällen

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 16:20
  #95

  Kramig, då eftersom vi inte upplevt "varandras" smärtor så kan vi knappast säga vem som haft det värre?

 • Gisse the one and only
  Äldre 21 apr 16:21
  #96

  Fipa

  Jo man jobbar till sista veckan om man inte har ett tungt arbete, inga problem. Jag har jobbat till tre dagar innan bf, med mina två första barn, hade ganska krävande arbetsuppgifter, men det går.

  Danbala

  Jag har har diskbrock och kan ibland inte stå om jag ska åka långt, men då tittar jag bara bort och bryr mig inte om de sura minerna.
  Jag skulle aldrig tjura och sucka, men visst det finns de som gör det.

 • Kramig 76
  Äldre 21 apr 16:22
  #97

  Fipa:

  Fattar inte problemet, verkar som du stöter på sura gravida kvinnor som vill åt din sittplats varje dag??!!

 • MariaT­heresa
  Äldre 21 apr 16:22
  #98

  Har man lite vett och etikett så låter man de som behöver sitta ner sitta oavsett vad orsaken må vara (pensionärer, handikappade, gravida mm mm)! Eftersom jag varken varit pensionär (ännu), eller handikappad, så kan jag ju bara tala för de gravida. Anledningarna är ju väldigt många; ryggont, blodtryck högt/lågt, foglossning, ischias, trötthet mm mm

  Om ts har ett skadat knä är det väl bara att tala om det för den självvalt gravida kvinna som frågar om platsen, och sitta kvar! Om bussen är full finns det väl alltid andra människor som inte har ont, och som kan tänka sig att resa sig om någon behöver sitta!!??

 • Sweedi­e
  Äldre 21 apr 16:22
  #99

  Måste säga att endel är förvånandsvärt ohyfsade i Sverige jämfört med andra länder! Bor i USA, här är det en självklarhet att man ställer sig upp, eller åtminstonde erbjuder sin plats åt en äldre eller ngn som är gravid. Om personen i fråga känner sig lagom pigg/kry/frisk etc att stå så kommer ju denna att avböja! Antar att TS aldrig varit gravid och stått med värkande supersvullna fötter, foglossning och ont i ryggen!? Det tillhör vanlig omsorg om medmänniskor att se till att de som behöver sitta får göra det. Sen spelar det ingen roll om människan är en mkt litet barn som är trött i bena, en gammal människa, en gravid eller ngn som har vrickat foten!

 • KajsaS­thlm
  Äldre 21 apr 16:23

  StrawberryGirl: ja, det kan de. Betalar du eller

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
Logga in
Bli medlem