• Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 15:23
    85271 visningar
    1654 svar
    1654
    85271

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Många har skrivit i flera olika trådar om hur ohyffsade alla unga människor är för att de inte stiger upp och ger sin plats åt en gravid kvinna på bussen. Förklara för mig varför jag borde göra det? Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?

    Jag stiger upp och ger min plats åt äldre eller handikappade eller såna som går på kryckor. Men jag tycker att en frisk kvinna ska kunna stå även om hon har lite mage.

    Jag vill inte få mordiska blickar av nån gravid bara för att jag sitter kvar på min plats. De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå.

    SÅ förklara gärna för mig varför jag ska ställa mig upp när ni kommer med era magar och vill sitta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-21 15:32:58:
    "Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?"

    Där ska det givetvis stå "varför MÅSTE jag", inte "varför får inte jag".

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-25 12:30:14:
    Jag har fått otaliga svar som handlar om krämpor man kan ha som gravid. Illamående, foglossning, svullna fötter och mycket mer.

    Jag hävar fortfarande att OM man då känner att man måste sitta, så kan man be någon!
    Man kommer ingenvart med sura arga blickar, men ber man snällt får man troligen sitta.

    Ingen kan veta om den som sitter och ser ung och frisk ut har ont i kroppen, och den som sitter kan inte heller veta ifall den gravida mår bra eller inte.

    Så, FRÅGA om ni behöver sitta!

  • Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
  • Meli
    Äldre 21 Apr 16:36

    Olausson

    Om man är höggravid och mår dåligt så skulle jag bett om en plats, annars inte. INte bara för att man är gravid, utan för att man är rörelsehiundrad och mår dåligt som många gör i slutet.

  • Äldre 21 Apr 16:36

    Alltså, självklart stiger man upp som någon skrev om man MÄRKER att någon BEHÖVER sitta. Men allvarligt talat så anser jag det helt orimligt att varenda kvinna på tjocken är bättre behövande än jag, och därför berättigade till att tjura, stånka, stöna och sucka. Om man frågar snällt, ja, då får man garanterat sitta. Så lätt är det.

    Menmen, det verkar som om oerhört många människor anser att de är viktigast i hela världen och att alla andra ska se just dem och deras telningar som det mest prioriterade. Folk med barnvagn kan ALDRIG behöva vika undan på trottoarer utan har RÄTT att gå mitt i; just deras barn MÅSTE få tränga sig framför på olika evenemang och gärna SITTA PÅ AXLARNA också, eftersom ju jag genast borde gå min väg och gråta av nöjet att inte få ta del av det jag betalt för så att deras unge kan få se och så vidare i all oändlighet.

    Och så har man sen mage att klaga på att andra är ohyfsade.

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 16:36

    Ja skillnaden mellan mig och många av er är väl att jag aldrig förväntat mig att nån ska ge mig sin sittplats.

  • Äldre 21 Apr 16:37

    Apif: Dem kanske har ont och är less innan dem stiger på bussen... inte alls sur på medpassagerarna (blev det rätt ).

    /katta

  • Danbal­a
    Äldre 21 Apr 16:37

    Piaf:

    Men varför ska jag med ont i ryggen vara tvungen att sitta och rapa upp det så fort någon tittar på mig på ett sätt som kanske är surt, istället för att de frågar om de kan få sitta? Det är det _jag_ inte riktigt förstår.

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 16:37

    Idispidis, det känner jag igen.. Särskilt när man som vuxen betalat fulpris medan barnet kommit in gratis eller till halva priset..heh

  • Kramig 76
    Äldre 21 Apr 16:38

    Herregud säger jag bara...vilket problem...det är väl bara att säga till den gravida kvinnan men den mordiska blicken att du har ont i ditt knä och att du därför inte reser dig, tror hon skulle förstå dig!!!
    Orkar inte läsa den här tråden längre, blir deppig av klagande människor.
    Nu är det fredag och solen skiner över Sthlm, kan man vara annat än glad!?!

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 16:38

    Fullpris, inte fulpris. Fast om de införde fulpris kanske man skulle spara en slant här och där, hehe.

  • Vargta­ss
    Äldre 21 Apr 16:38

    Har inte läst igenom tråden och orkar inte men vill svara ändå. Klart att har man ont i benen eller har en skada så kan man ju med gott samvete sitta kvar. Jag personligen hade aldrig suttit kvar ung och frisk om det hade fått stå en gammal människa eller en gravid kvinna. Dels har de kanske sämre balans och har värk i kroppen. Det är inte bara en "mage" som sticker ut. Det är så mycket annat som händer i kroppen, foglossningar, ryggbesvär, kroppen tar stryk av belastningen. Kan man vara snäll och skona någon annan för en sittplats så kan man väl vara snäll att göra det? Däremot skulle jag aldrig själv som gravid begära att någon annan reste sig för min skull...

  • Jessic­aB
    Äldre 21 Apr 16:39

    Apif. jag håller helt med dig. jag som har en reumatisk sjukdom har ibland riktigt ont och orkar knappt sitt autan vill bara hem och sova. Och de få gånge rjag åkt budd och fått sura blivkar från höggravida gör det mig faktiskt sur. Ska ajg behöva ha en skylt kring halsen där det står: "OBS reumatiker", för att jag ska få sitta ner? Jag tycker många gravida gör lika fel när de på något sätt förutsätter att vi som sitter ner kanske inte har ont. Och sedan här försvarar sig i tråden med att vi itne evt hur det känns osv osv. och försök själv stå och hålla balansen. Då måste ju jag säga: Försök själv leva me dkronisk värk och känna att det bränner som led i knäna efter en liten tur på stan ibland. Visst känns det inte roligt att få höra? Så jag tycker ni ska tänka er för lite okcså. Mår jag braoch ser att det kommer en gravid kvinna som har det jobbigt ställer jag mig gärna upp, men bläng inte på mig när jag väl sitter ner!

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?