• Apif la deuxième

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Många har skrivit i flera olika trådar om hur ohyffsade alla unga människor är för att de inte stiger upp och ger sin plats åt en gravid kvinna på bussen. Förklara för mig varför jag borde göra det? Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?

    Jag stiger upp och ger min plats åt äldre eller handikappade eller såna som går på kryckor. Men jag tycker att en frisk kvinna ska kunna stå även om hon har lite mage.

    Jag vill inte få mordiska blickar av nån gravid bara för att jag sitter kvar på min plats. De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå.

    SÅ förklara gärna för mig varför jag ska ställa mig upp när ni kommer med era magar och vill sitta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-21 15:32:58:
    "Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?"

    Där ska det givetvis stå "varför MÅSTE jag", inte "varför får inte jag".

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-25 12:30:14:
    Jag har fått otaliga svar som handlar om krämpor man kan ha som gravid. Illamående, foglossning, svullna fötter och mycket mer.

    Jag hävar fortfarande att OM man då känner att man måste sitta, så kan man be någon!
    Man kommer ingenvart med sura arga blickar, men ber man snällt får man troligen sitta.

    Ingen kan veta om den som sitter och ser ung och frisk ut har ont i kroppen, och den som sitter kan inte heller veta ifall den gravida mår bra eller inte.

    Så, FRÅGA om ni behöver sitta!

  • Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
  • AnnaKlara

    Spyr man så jäkla okontrollerat så tycker jag verkligen att man är ett monster utan minsta tanke på andras välbefinnande om man ÄNDÅ väljer kommunala färdmedel där man tydligen riskerar att spy ner både andra och själva bussen! Vad löjligt.

  • Dino78

    Jag tycker inte man ska tycka någon är oartig bara för att man vill sitta på bussen. Att vara gravid är inte likvärdigt med att vara dödssjuk. Jag har varit gravid men jag vill inte särbehandlas bara för det. Och har man foglossning och prompt måste sitta kan man ju ist vänligt BE om att få byta plats med en som sitter ist för att ge oartiga blickar. DET är mer otrevligt tycker jag.
    Och som sagt, bara för att den som sitter ner ser ung ut behöver ju inte det betyda att den personen är frisk. Världen existerar av fler människor än bara gravid.
    Och självklart skulle jag ge min plats om någon bad mig, det skulle säkert hända att jag själv erbjöd oxå om personen det rörde sig om SÅG ut att ha ont.

  • pesonen

    Ibland finns det ärenden som måste uträttas fastän man är sjuk.

    Exempelvis. Akut skitnödig kan man också bli. Man kan vara dålig i magen utan att märka det. Precis som vid illamående.

    Fattar inte varför folk ska försöka sätta sig på en på såna här trådar bara för att man inte delar samma åsikt. Dumförklara kan ni göra till någon annan. Sluta spy galla i skrift. Skäms på er!

  • Majälva

    Idag när jag åkte den överfyllda bussen hem från _jobbet_ tänkte jag på denna tråden, och kom på mig själv med att undra hur många "medpassagerare" som tittade snett på ohyfsade mig som _gravid_ i vecka 35 hade _mage_ ( ) att åka kollektivt mitt i värsta rusningstiden. Hur kan jag bara med liksom?

  • AnniaB

    pesonen: Det är väl ingen som dumförklarar dig? Personligen tycker jag bara det låter underligt att man om man nu kaskadspyr överhuvudtaget orkar ta sig ut. Personligen skulle jag också hellre spy i min handväska än på någon annan.

    Dino: Precis! Alla kan väl fråga om att få sitta, vare sig man är gravid eller influensasjuk eller vad som helst.

  • Apif la deuxième

    Jag skulle hellre spy in i min egen tröja än på en annan människa.

  • KajsaSthlm

    Tro det eller ej. Men fastän man ber snällt om att få sitta så finns det faktiskt folk som bara muttrar något tillbaka, eller låtsas som om de inte hörde vad man sa. Ska man behöva gå runt och "tigga" om en plats för få att sitta, när det är uppenbart för de flesta med någorlunda inlevelseförmåga att det kan vara ganska jobbigt att vara höggravid?

    Kan inte säga att det hände många ggr att folk nekade eller låtsades som det regnade men det hände faktiskt... Bl a ville inte två herrar som tog upp tre säten flytta ihop så att jag också kunde få sitta.

    Då och då hände det att någon vänlig själ erbjöd en sin plats och man blev så glad och tacksam.

  • AnnaKlara

    pesonen: jag tycker verkligen att det vore mycket underligt att välja att färdas med buss om man vet med sig att man kan spy så hastigt att man inte ens hinner vända sig bort från medpassagerarna. Jag skulle ha MYCKET liten förståelse för den som spydde på mig, oavsett vad den nu hade för ärende att uträtta! Vad har akut skitnödighet med det här att göra?

  • pesonen

    MEN en spyattack kan komma plötsligt, vad är det du har problem med att förstå? Man kan faktiskt bli dålig i magen!

    Jag jämförde med att bli akut skitnödig eftersom man kan bli akut spyfärdig också!

    "Akut skitnödig kan man också bli. Man kan vara dålig i magen utan att märka det. Precis som vid illamående. "
    - Vad var det du inte förstod? Precis som vid illamående.

    Jag har sett folk spy bara sådär, bland annat min svägerska. Bara helt sådär hux flux.

    Men jag ljuger väl efetrsom ni ALDRIG någonsin i era dar har sett något så fruktansvärt...

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?