• Apif la deuxième

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Många har skrivit i flera olika trådar om hur ohyffsade alla unga människor är för att de inte stiger upp och ger sin plats åt en gravid kvinna på bussen. Förklara för mig varför jag borde göra det? Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?

    Jag stiger upp och ger min plats åt äldre eller handikappade eller såna som går på kryckor. Men jag tycker att en frisk kvinna ska kunna stå även om hon har lite mage.

    Jag vill inte få mordiska blickar av nån gravid bara för att jag sitter kvar på min plats. De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå.

    SÅ förklara gärna för mig varför jag ska ställa mig upp när ni kommer med era magar och vill sitta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-21 15:32:58:
    "Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?"

    Där ska det givetvis stå "varför MÅSTE jag", inte "varför får inte jag".

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-25 12:30:14:
    Jag har fått otaliga svar som handlar om krämpor man kan ha som gravid. Illamående, foglossning, svullna fötter och mycket mer.

    Jag hävar fortfarande att OM man då känner att man måste sitta, så kan man be någon!
    Man kommer ingenvart med sura arga blickar, men ber man snällt får man troligen sitta.

    Ingen kan veta om den som sitter och ser ung och frisk ut har ont i kroppen, och den som sitter kan inte heller veta ifall den gravida mår bra eller inte.

    Så, FRÅGA om ni behöver sitta!

  • Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
  • pesonen

    Jag frågade ja, vad det var du hade problem med att inte förstå. Är det oartigt eller? Tycker inte jag. Jag frågade ju om det, efetrsom du frågade mig vad akut skitnödig hade med detta att göra, då jag skrev om det i mitt inlägg, där jag jämförde det med illamåendet. Förstod inte hur det kunde missuppfattas eftersom jag skrve det rakt av, tänkte att jag kanske hade formulerat mig fel, men det hade jag ju inte.

  • AnnaKlara

    pesonen: om du börjar ett inklägg med att skriva till mig, så utgår jag ifrån att resten också är menat till mig.

  • carina p

    Ursäkta mig, men handlade inte tråden om att ge eller inte ge sin plats i bussen åt gravida? Jag tycker mest att ni skriver om spyor.Smaklöst!

  • pesonen

    Skulle jag ha skrivit "Vad är det du har så svårt att förstå" skulle ju det ha kunnat tolkas som om jag har en nedlåtande ton mot dig som människa och det har jag ju inte.

    Aja

  • AnnaKlara

    pesonen: ja det är otrevligt att fråga så. Eftersom jag ställde en tydlig fråga "vad har akut skitnödighet med det här att göra?", så torde du ju knappast ha några problem att fatta VAD det är jag undrar över. Det står ju i min fråga!

  • Apif la deuxième

    Carina P, en kvinna hävdade att om hon måste stå i bussen så får vi andra skylla oss själva om hon spyr på oss, så det är inte helt OT, och att diskussionen går vidare är väl knappast förbjudet? Om du sen finner spyor osmakligt så behöver du ju inte läsa, men jag anser inte att det är helt OT.

  • pesonen

    "Men jag ljuger väl efetrsom ni ALDRIG någonsin..."

    Skrev "ni" i den meningen. Inte "du"...

  • pesonen

    AK:
    Ja, jag undrade vad det var du inte förstod eftersom jag redan skrivit svaret i samma mening som akut skiotnödig..

  • AnnaKlara

    pesonen: okej, nästa gång kanske du ska specificera vilka "ni" du vänder dig till.

  • carina p

    Ursäkta mig att jag skrev lite här. Det var tydligen inte välkommet. Snacka om överkänslig

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?