• Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:23
  64181 visningar
  1654 svar
  1654
  64181

  Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

  Många har skrivit i flera olika trådar om hur ohyffsade alla unga människor är för att de inte stiger upp och ger sin plats åt en gravid kvinna på bussen. Förklara för mig varför jag borde göra det? Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?

  Jag stiger upp och ger min plats åt äldre eller handikappade eller såna som går på kryckor. Men jag tycker att en frisk kvinna ska kunna stå även om hon har lite mage.

  Jag vill inte få mordiska blickar av nån gravid bara för att jag sitter kvar på min plats. De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå.

  SÅ förklara gärna för mig varför jag ska ställa mig upp när ni kommer med era magar och vill sitta?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-21 15:32:58:
  "Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?"

  Där ska det givetvis stå "varför MÅSTE jag", inte "varför får inte jag".

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-25 12:30:14:
  Jag har fått otaliga svar som handlar om krämpor man kan ha som gravid. Illamående, foglossning, svullna fötter och mycket mer.

  Jag hävar fortfarande att OM man då känner att man måste sitta, så kan man be någon!
  Man kommer ingenvart med sura arga blickar, men ber man snällt får man troligen sitta.

  Ingen kan veta om den som sitter och ser ung och frisk ut har ont i kroppen, och den som sitter kan inte heller veta ifall den gravida mår bra eller inte.

  Så, FRÅGA om ni behöver sitta!

 • Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
 • Piaf
  Äldre 21 apr 16:45

  Danbala:
  Alltså, jag pratade inte om att du var tvungen att rapa upp någonting. Det jag skrev var inte ett svar på något du hade skrivit. Men, nu när jag läst bakåt lite så.......ibland så underlättar det om man pratar med varandra. Vi är tyvärr inte så speciellt lysande på det i detta landet upplever jag . Vi ska alltid göra det så svårt för oss, upplever jag det som...

  För, på samma sett så kan man ju fråga "skulle jag kunna få låna din plats" om det är illa med ens tillstånd, istället för att stå och sura över att ANDRA INTE SER EN....

 • Jessic­aB
  Äldre 21 apr 16:45

  Danbala: *gapskratt* tack för tipset.

 • snartf­aster
  Äldre 21 apr 16:46

  Nu kanske jag hamnar lite OT, men i allafall, när jag åker buss så brukar jag erbjuda min sittplats om det finns någon annan som behöver den bättre ngn som är gravid, skadad, gammal osv (när jag själv inte har ont, lider av en djävulusisk mensvärk ibland och då kan jag inte stå, men det har jag ingen lust att berätta för alla på bussen) men flera gånger så har jag varit med om att gamla tanter eller farbröder har avböjt platsen med motiveringen att de vill sitta "längre bak" och sen tackat ja när någon rest sig där istället/alternativt stått där och blängt argt på någon "ohyfsad" ungdom tills de rest sig och sen satt sig ner. jag tycker att det är oerhört oartigt att tycka att man ska kunna välja och vraka bland platserna i bussen när den är full, blir man erbjuden en plats så tycker jag att man får ta den om man vill sitta. Sen tycker jag att de ibland släpper på onödigt mycket fler passagerare på bussarna än vad det finns platser, har varit med om att stå framme vid chauffören och trängas med flertalet passagerare för att bussen varit knökfull med folk.

 • Danbal­a
  Äldre 21 apr 16:46

  Piaf:

  Haha! Ja, ibland är det nästan så att jag tror att folk VILL få vara sura och hittar på orsaker att hata sina medmänniskor hellre än att försöka lösa problemen!

 • KajsaS­thlm
  Äldre 21 apr 16:47

  Junija: Ja, visst blir man glad och alldeles varm i hjärtat när någon annan visar att de bryr sig?

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 16:47

  Kramig: " Herregud säger jag bara...vilket problem..."

  Den kommentaren var likvärdig "vem bryr sig"-kommentarerna.

 • Piaf
  Äldre 21 apr 16:47

  Danbala:
  Nä... jag tror du lägger på väldigt mycket mer vikt i det jag säger än vad jag menar ...

  Jag tycker du ska få sitta med din dåliga rygg
  Självklart!!

  Men menar du att du konstant fick blickar på dig då?

 • Junija
  Äldre 21 apr 16:49

  Danbala:

  "Ja, ibland är det nästan så att jag tror att folk VILL få vara sura och hittar på orsaker att hata sina medmänniskor hellre än att försöka lösa problemen!"

  Jag _tror_ inte ens det längre, jag är helt _övertygad_ om att vissa människor fungerar så Vissa människor mår inte bra om de inte har något/någon att klaga på (eller hata)

 • Danbal­a
  Äldre 21 apr 16:50

  Piaf:

  Nej, absolut inte konstant. Men som sagt, svårt för mig att bedöma om någon kliver på som behöver sittplatsen, och dagligen åtminstone hörde man fnys, muttranden o.s.v. Efter ett tag kanske jag började inbilla mig också, det vet jag inte. Men jag kände ofta misstanken att jag framstod som en skurk i andras ögon, sådär!

  Jag menade med min gnällberättelse om min rygg mest att förklara varför jag tyckte att det är rimligare att den som vill sitta frågar än att den som sitter frågar. (För för en del sittare skulle det bli tjatigt som tusan!)

 • Kramig 76
  Äldre 21 apr 16:51

  Beror ju på hur man tolkar det...

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.