• Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 16:47
    85217 visningar
    1654 svar
    1654
    85217

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Kramig: " Herregud säger jag bara...vilket problem..."

    Den kommentaren var likvärdig "vem bryr sig"-kommentarerna.

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 16:52

    Det var två svensk-amerikaner här inne och skrev att svenskar är ohyffsade och i usa är alla artigare. Kan det inte vara så att det är en kulturell skillnad, och inte ohyfs?
    Har träffat på bl.a indier som helt ohämmat rapar och fiser under middagen. Det känns ju ohyfsat när de gör det här, men hos dem är det väl helt normalt. Men inte dömer vi ut dem och kallar dem ohyfsade? Men det är lätt att gnälla på "sina egna".

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 16:58

    chrissy det är ju just det att du inte kan veta. Eller du kanske inte är en av de som blänger, men de som gör det kan ju inte veta om den de blänger på är frisk eller inte. Som JessicaB beskrev sin smärta så måste det ju vara helt fruktansvärt att sitta där och ha så ont medan man ser fullt frisk ut och folk blir sura på en.

    Sen verkar det ju vara så att folk inte vågar stirra surt, eller säga nåt, åt gamla människor som tar upp två platser själva. Istället är det tydligen lätt att ta ut det över den till synes friska unga människan.

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 17:00

    Kommer nån på kryckor så ställer jag mig upp vare sig personen är gravid eller har gipsad fot. Måste man gå på kryckor har man det troligen svårare än jag eftersom jag klarar mig utan.

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 17:07

    Danitra, om man måste gå med kryckor så gör man det väl för att man har så svårt att gå/stå att man inte klarar sig utan dem?

    Eller menar du att folk fuskar och går med kryckor för att få specialbehandling? Det hoppas jag verkligen inte.

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 17:09

    KajsaSthlm ja jag vet ju inte hur det är där du bor, men jag ser dagligen äldre kvinnor (oftast inte män) som ska ha två platser för sig själv trots att den ena är tom. Bara handväskan där.. Det är otroligt enerverande.

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 17:12

    Kairo, nja om man håller på att spy är det väl bäst att man stiger av bussen..

    Det med svimma kan ag hålla med om, men när jag könde att jag höll på att svimma och spy på bussen sprang jag mot dörren med svimmade och föll i golvet innan jag hann kliva av. Tre stygn i huvudet blev resultatet.

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 17:13

    ag = jag
    könde = kände
    med = men

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 17:14

    jill, haha i de forumen vågar jag inte ens titta in

  • Apif la deuxiè­me
    Äldre 21 Apr 17:16

    Stjärnströssel, sen kan det ju finnas vissa saker man inte vill förklara. En knä skada är kanske inte särskilt intimt, men som snartfaster skrev om mensvärk så kan man ju ha ont då med, men det är iallafall inget JAG skulle vilja hojta om i bussen.

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?