Inlägg från: Apif la deuxième |Visa alla inlägg
  • Apif la deuxième

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Jessyelina, om du bad mig skulle jag stiga upp.

  • Apif la deuxième

    Det är skillnad på olykshändelser.

    Men jag anser att om det sker en krock med två bilar inblandade, av vilka föraren i den ena är alkoholpåverkad så ska man prioritera att rädda de andras liv.

    Båda hade valt att köra bil och alla vet att olyckor kan hända, men bara den ena körde alkoholpåverkad.

    Innan nån tänker håna min jämförelse så kan jag ju säga att jag inte tycker det är samma sak att vara gravid som att vara alkoholpåverkad, men graviditet är ändå nåt man väljer själv medan t.ex reumatism INTE är det. Då tycker jag reumatikern ska få sitta.

  • Apif la deuxième

    Hepp, nu är jag tillbaka.

    Leos Mamma 05, jasså du tror jag är avundsjuk. Det kan jag helt ärligt säga att jag INTE är. Men om det nu vore så att jag hade orsak att vara avundsjuk på er, för att jag själv inte kunde bli gravid, skulle du då ha kommit med en sån löjlig kommentar?

    Det är inte så att jag hatar gravida, jag uppdelar inte folk i "vanliga" och "gravida". Jag ser folk som individer, vissa med stormage, vissa inte. Men jag stör mig på en del människors beteende, i denna tråd diskuterar jag om de gravida som suckar och stirrar argt på mig. Dessa personer gillar jag inte.

    Sen kan jag ju inte veta med säkerhet, eftersom jag inte varit gravid, men jag tror att jag inte skulle ta emot en plats ifall jag blev erbjuden en. Vill inte att folk ska se på mig och tycka synd om mig. Hatar att ha folk stirra på mig och veta att de tänker nåt i stil med "stackarn". Jag är kanske löjligt stolt och envis, men jag skulle hata det.

  • Apif la deuxième

    MrsBoa du får gärna kommentera min tråd utan att förlöjliga mig.

  • Apif la deuxième

    Jag tycker det är ganska fånigt att direkt kalla mig egoistisk och säga att jag inte är omtänksam. Ni har ju ingen aning om vad jag gör i övrigt för andra människor. Men det faller tydligen på EN sak. Man kan vara hur hjälpsam i alla andra lägen och situationen, men stiger man inte upp för en gravid kvinna på bussen så är man en dålig människa?

  • Apif la deuxième

    Skriva, DU kanske inte sagt att jag är egoistisk, självisk och oempatisk, mn andra har skrivit det. Att man stiger/inte stiger upp i bussen är inte avgörande för hur man är som person anser jag.

  • Apif la deuxième

    AHöst, så om man volontärjobbar med barn, hjälper gamla och alltid håller upp dörren åt folk, stiger upp för gamla och invalider i bussen, men INTE för gravida, så är man en dålig människa?

  • Apif la deuxième

    Jag har inte FÖRAKT mot någon. Men jag tänker då inte stiga upp för en gravid kvinna bara för att hon stirrar argt på mig. Har hon så ont att hon måste sitta, då får hon fråga mig.

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?