• Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:23
  60325 visningar
  1654 svar
  1654
  60325

  Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

  Många har skrivit i flera olika trådar om hur ohyffsade alla unga människor är för att de inte stiger upp och ger sin plats åt en gravid kvinna på bussen. Förklara för mig varför jag borde göra det? Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?

  Jag stiger upp och ger min plats åt äldre eller handikappade eller såna som går på kryckor. Men jag tycker att en frisk kvinna ska kunna stå även om hon har lite mage.

  Jag vill inte få mordiska blickar av nån gravid bara för att jag sitter kvar på min plats. De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå.

  SÅ förklara gärna för mig varför jag ska ställa mig upp när ni kommer med era magar och vill sitta?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-21 15:32:58:
  "Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?"

  Där ska det givetvis stå "varför MÅSTE jag", inte "varför får inte jag".

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-25 12:30:14:
  Jag har fått otaliga svar som handlar om krämpor man kan ha som gravid. Illamående, foglossning, svullna fötter och mycket mer.

  Jag hävar fortfarande att OM man då känner att man måste sitta, så kan man be någon!
  Man kommer ingenvart med sura arga blickar, men ber man snällt får man troligen sitta.

  Ingen kan veta om den som sitter och ser ung och frisk ut har ont i kroppen, och den som sitter kan inte heller veta ifall den gravida mår bra eller inte.

  Så, FRÅGA om ni behöver sitta!

 • Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
 • Meli
  Äldre 21 apr 16:16
  #81

  Apif la deuxième

  Du kanske bara tolkar det så, jag tror inte de stirrar argt på dig, de flesta som verkligen måste sitta, frågar, och orkar inte stå och se arga ut.

 • Gisse the one and only
  Äldre 21 apr 16:16
  #82

  Fipa

  Förlåt

  Det var i detta inlägg du sa det.

  "Ja de kanske jobbar, men oftast går man väl ändå på föräldraledighet i slutet av graviditeten, eller jobbar man fram till den dag bebisen ploppar ut?"

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 16:16
  #83

  Kramig 76, nej jag har aldrig varit gravid. Har du ett ben/knä som närsomhelst kan ge vika eller plötslig ge en ilande smärta som får tårarna att rinna?

 • Mamma till Wilma
  Äldre 21 apr 16:17
  #84

  Det är ju faktiskt ganska jobbigt att stå upp länge, speciellt på en buss, när man har gått ett tag in i graviditeten. Man kan bli yr, ha hjärtklappning och därav få svårt att andas, foglossning.

  Själv hade ja inte rest mig för an som gått halva tiden. Men en som snart ser ut att föda-den hade jag erbjudit min plats.

 • mica
  Äldre 21 apr 16:17
  #85

  TS: Det är ju du som påstod att en graviditet med dess krämpor är självvald. Så man får helt enkelt skylla sig själv med andra ord. Och det sjukt komiskt i mina öron.

 • Danbal­a
  Äldre 21 apr 16:17
  #86

  Gislöv:

  Ja, jag skulle som sagt göra det idag. Men inte förut när jag hade så ont i ryggen att jag ville gråta blod om jag var tvungen att stå upp i en buss. Det jag menar är att många står och surar över att inte andra kan förstå att de har ont, utan att tänka på att just dessa andra kanske också har det. Ett "Ursäkta, jag har hemskt ont/mår väldigt illa/whatever, kan jag få sitta ner?" _borde_ väl inte vara jobbigare än att stå och vara grinig, liksom.

  (Alternativet är att jag så fort jag ser någon titta på mig - gravid, gammal, eller kanske med någon dold smärta? - genast börjar dra en harang om varför jag sitter ner. Det verkar på något vis mindre logiskt.)

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 16:18
  #87

  Ja Gislöv jag kan inte minnas att min mamma jobbade fram till vecka 40 (eller när det nu är man beräknas föda) när hon var gravid md min yngsta syster.

 • Äldre 21 apr 16:18
  #88

  åk taxi om så slipper du surt bussfolk .. enkelt löst , för om du har ont i knät ska du ju inte köra bil själv .

 • mica
  Äldre 21 apr 16:19
  #89

  Kramig 76, nej jag har aldrig varit gravid. Har du ett ben/knä som närsomhelst kan ge vika eller plötslig ge en ilande smärta som får tårarna att rinna?

  TS: Du påstod även att du ALDRIG skyltar med ditt onda knä...

 • mica
  Äldre 21 apr 16:19
  #90

  TS: Förresten, de kanske inte suckar åt dig...Dom kanske bara har en dålig attityd?

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
Logga in
Bli medlem