• Äldre 9 May 19:44
    23920 visningar
    19 svar
    19
    23920

    Kan man bota prostatacancer som spridit sig till skelletet?

    En god vän till mig har under flera år haft feber och ryggvärk. Nu är han i 60-års åldern. Han var hos läkare i veckan som kände på prostatan men inte kände någon direkt förändring, han fick även ta blodprov och allmän undersökning. Husläkaren har skickat resmiss till onkologen. Om han nu har prostatacancer som spridit sig till skelettet, kan man bota/hejda det? Eller dör man obenhörligen av det. Inget att göra eller?

  • Svar på tråden Kan man bota prostatacancer som spridit sig till skelletet?
  • Vicryl
    Äldre 9 May 19:48
    #1

    En prostatacancer som har spritt sig till skelettet är mycket svår att bota, man kan ju inte gärna operera bort själva skelettet där tumörerna sitter. Däremot kan man lindra värken och obehagen med olika läkemedel. Hur lång överlevnad man har beror helt på hur aggressiv cancerform man drabbats av, men just prostatacancer är ofta lågaggressiv.

  • ming
    Äldre 9 May 19:50
    #2
  • Äldre 9 May 19:51
    #3

    Jag hittade det här:

    Prostatacancer

    Prostatacancer startar med att cancerceller tillväxer i prostatan. Tillväxten kan ske under en längre tid utan att ge några symptom. Det är därför inte ovanligt att äldre män dör med sin prostatacancer och inte av att de har prostatacancer. När prostatacancern passerat prostatans körtelvägg är risken stor för fortsatt spridning i kroppen. Cancern sprider sig till ofta till intilliggande lymfkörtlar och så småningom till skelettet.

    Prostatacancer är den vanligaste cancersjukdomen bland män i Sverige och varje år får cirka 9000 män beskedet att de har prostatacancer. Cirka 2300 män dör årligen av sjukdomen.
    Sjukdomen fastställs vanligen genom rektalpalpation (undersökning av prostatan genom ändtarmen) och PSA-prov följt av biopsi.

    Orsaken till prostatacancer är inte klar. Risken att drabbas ökar med stigande ålder och man löper också större risk om man har nära släktingar som har drabbats av sjukdomen. Kostens påverkan är inte vetenskapligt bevisad, men det finns indikationer på vissa ämnen i kosten ökar risken för prostatacancer medan andra ämnen har en skyddande verkan, se Cancer och kost.
    Behandling av prostatacancer beror i första hand på cancerns utbredning och mannens ålder.

    Här finns mer att läsa:

    www.prostatacancer.nu/index.htm

  • Tjimtj­om
    Äldre 9 May 19:53
    #4

    Hör man folk prata om canser o spridning till skelettet så brukar dom ofta säga att "jaha, då finns det inget mer att göra" Men samtidigt så kommer det nya mediciner varje dag o vad som var en dödsdom för 5 år sen behöver inte vara det idag. Hoppas din vän blir bra. Kan åxå säga, som närstående till en med canser, att man kommer långt genom att leva på hoppet. kramen

  • ming
    Äldre 9 May 19:55
    #5

    I vårdguidens länk står det:
    "Maligna skelettförändringar är känsliga för cytostatikabehandling och därför är prognosen idag relativt god. Överlevnaden efter fem år ligger mellan 60-80 procent."

  • Äldre 9 May 19:57
    #6

    Han har släktingar som fått prostatacancer. Och han äter fel kost.
    Men han är sönderstressad, jobbar alltid dag som natt. Kan inte det ha någon inverkan på feber och värk?

  • Nattsa­ga
    Äldre 9 May 19:58
    #7

    Jag har tyvärr bara dåliga erfarenheter av detta, en god vän till mig gick bort i skelettcancer förra året, det var prostatacancern som spridit sig.
    Han fick bra smärtlindring men medicin var förgäves.

  • Äldre 9 May 20:06
    #8

    Tog det lång tid för din vän, eller tog det flera år? Förlåt det är inte meningen att vara okänslig.

  • ming
    Äldre 9 May 20:12
    #9

    Jag kan säga att en släkting till mig fick prostatacancer. Han hade det jättelänge, några år, och gick på strålning och så. Men han hade ständig värk så de skulle kolla om det hade spridit sig,
    Sedan fick han en stroke och dog, och vi fick inte reda på om det verkligen hade spridit sig förrän tre veckor efter att han dog, ungefär ett HALVÅR efter att de kollade.

  • LYCKLI­GA FAMILJ­EN
    Äldre 30 May 14:19
    #10

    Hej! För 2år sedan fick min pappa diagnosen prostatacancer med spridning till skelettet. Han hade i minst fem år klagat på smärtor i ryggen o ljumskar, men läkarna tog det inte på allvar utan skickade hem honom med lite alvedon. Det man då kan komma fram till är att pappa varit sjuk länge utan att veta om vad det var,och det håller läkarna med om. När sjukdommen upptäcktes hade han väldig dåliga blodprov, men faktiskt efter medecinering har de blivit mycke bättre. Förra veckan strålades han, då som smärtlindring. Tyvärr går det inte att bota men med hjälp av medeciner kan man iallafall hålla det något sånär under kontroll.
    Han är väldigt trött men annars mår han hyfsat. Våran första tanke som anhörig är ju att han ska dö i vilken sekund som helst men så är det ju inte. Har läst mycket om det o det verkar ha en ganska god prognos.Hej då

  • Gisse the one and only
    Äldre 30 May 14:20
    #11

    Männen ska dricka granatäpplejuice eller äta granatäpple regelbundet. Det minimerar risken för prostatacancer.

    Litet tips bara..

  • Äldre 3 Jun 13:24
    #12

    Det var inte cancer, utan njursten.

  • snaran
    Äldre 3 Jun 13:36
    #13

    måste kännas som en lättnad.

  • Äldre 16 Jan 23:46
    #14
    Min man fick diagnosen prostatacancer som ej gick att operera 2004.  Han hade då haft ont i höften ca 1 år, med svåra smärtor. Ingen läkare tog hans signaler på allvar, för att han hade haft "ont" i ryggen i ungdomen. Hans PSA värde var 182, och när han fick sina sprutor efter mycket om o män låg det på mellan 0,12. - 1,00. Efter ca 10 år började PSA värdet t öka, och nu är det konstaterat att han har tumörer i skelettet. Har fått cellgifter, strålning samt nu går på dyra tabletter. En ny genomgång skall nu göras genom röntgen, får se hur tumörerna har utvecklas. Han har fortfarande ont, ligger mycket och jag är orolig för att han "förtvinas" Hans humör är dåligt och det är jag som är frun, som får ta "skiten". Men i allafall man lär sig att leva med sjukdomen, och som sagt hela familjen  är sjuk. I julas 2014 var vi hela familjen samlad, och vi tänkte nog samma tanke allihopen, att det kanske är sista julen som vi är en "hel" familj! Jävla läkare som ej tar patienternas synpunkter på allvar! Har ni en man som måste gå upp på toa på nätterna, skicka honom till läkare och ta ett PSA prov! Detta kan rädda många liv. Vi kvinnor har ju på prover i underlivet, samt brösten. Varför denna skillnad? 

  • Äldre 25 Nov 08:25
    #15

    preventdisease.com/news/13/082213_DMSO-and-Vitamin-C-The-Magic-Duo-for-Cancer-Treatment-That-Frightens-FDA-Conventional-Medicine.shtml

    All cancer kan botas , kemisk medicin gör inte stor verkan, man måste gå tillbaka till naturen som vi är byggda för. 
    Det finns massor av sk alternativa behandlingar med otroligt bra resutat.
    den alternativa vården är den sanna vården ,inte den morderna medicinen.den är vi inte skapad att inta.

    Det gick inte att sätta in en link men du kan kopiera ovanstående & klistra in på google så kommer du till sidan. 

    vill du veta mer så sök på alternativ cancer vård , finns inte mycket på svenska men massor på engelska 
    Lycka till & ta ansvar för din hälsa ,överlåt den inte till Statens forsknings program.
     Cancer är inte Genetisk.
    SusyQ750 

  • Äldre 25 Nov 20:47
    #16
    +1
    susyq750 skrev 2015-11-25 08:25:00 följande:

    preventdisease.com/news/13/082213_DMSO-and-Vitamin-C-The-Magic-Duo-for-Cancer-Treatment-That-Frightens-FDA-Conventional-Medicine.shtml

    All cancer kan botas , kemisk medicin gör inte stor verkan, man måste gå tillbaka till naturen som vi är byggda för. 
    Det finns massor av sk alternativa behandlingar med otroligt bra resutat.
    den alternativa vården är den sanna vården ,inte den morderna medicinen.den är vi inte skapad att inta.

    Det gick inte att sätta in en link men du kan kopiera ovanstående & klistra in på google så kommer du till sidan. 

    vill du veta mer så sök på alternativ cancer vård , finns inte mycket på svenska men massor på engelska 
    Lycka till & ta ansvar för din hälsa ,överlåt den inte till Statens forsknings program.
     Cancer är inte Genetisk.
    SusyQ750 


    Det där var den sämst belagda och mest enfaldiga dynga till säljförsök som jag har läst på en hel månad med onsdagar måste jag säga!

    Lite skickligt att väva ihop allmänna konspirationsteorier (staten/FDA vill att vi ska ha cancer) med välkända myter (cancerceller förbrukar mer glukos därför ska man inte äta socker) till rent jädrans vansinne (mikrober INNE i cellerna gör cancer!! Cellernas glukostransportörer "tar fel" och väljer C-vitamin istället, därför hjälper C-vitamin mot cancer!!).

    Notera även sidolänkarna till anti-vaxxersajter och fluorid-nojare så har vi täckt in det mesta som dessa flummare försöker inbilla lättlurade människor som saknar kunskaper i kemi, medicin och biologi.

    Jag trodde nog att man var tvungen att vara amerikan för att gå på såna dumheter, men men...

    WIKI angående DMSO som alternativpreparat:

    DMSO is marketed as an alternative medicine. Its popularity as an alternative cure is stated to stem from a 60 Minutes documentary featuring an early proponent.[23] However, DMSO is listed by the U.S. FDA as a fake cancer cure[24] and the FDA has had a running battle with distributors.[23] One such distributor is Mildred Miller, who promoted DMSO for a variety of disorders and was consequently convicted of Medicare fraud.[23]


    The use of DMSO as an alternative treatment for cancer is of particular concern, as it has been shown to interfere with a variety of chemotherapy drugs, including cisplatin, carboplatin, and oxaliplatin.[25] The American Cancer Society lists DMSO as an ineffective alternative cancer cure.[26] There is insufficient evidence to support the hypothesis that DMSO has any effect,[27] and most sources agree that its history of side effects when tested warrants caution when using it as a dietary supplement, for which it is marketed heavily with the usual disclaimer.
    ---


    Skratta aldrig åt din partners livsval. Du är ett av dem. /RottenE-cards
  • Äldre 16 Feb 04:34
    #17

    Prostatacancer som spridit sig till skelletet är tyvärr obotbar. Det man däremot kan göra är att bromsa den allt beroende på hur man svarar på behandlingen som man får! Ca 80% svarar bra, 10% mindre bra, och 10% inte alls. Prostatacancer är en hormoncancer och för att cellerna ska växa krävs manliga hormoner därför ger man kvinnliga hormoner och även kastrerar oftast kemisk genom en spruta. Efter ett tag så blir cancern "hormonrefraktär" dvs att den vant sig vid dom kvinnliga hormonerna hur länge man svarar på hormonbehandlingen är väldigt olika allt från 1-2 mån till ett par år är en del andra saker som spelar roll där.Men när den blivit hormonrefraktär är den väldigt svårstoppad. Har kommit nya läkemedel dom senaste åren bl.a. Superhormonbehandlingar som zytiga, X tandi som visat sig vara väldigt bra! Några exakta siffror har vi inte än

    Hoppas att svaret hjälpte er lite!

    Mvh Göran överläkare på urologi

  • Fri 21 Jun 2019 19:32
    #18

    Hej jag själv har läst en del om cancer m,m och är själv lite smygande symptom m,m på vissa saker. Men har själv läst om kolloidalt silver och starka d vitaminer som kan göra underverk googla på kolloidalt silver m,m och kolla själv och jag har själv hemma en liter om det skulle bli något alvarligt med mina symtom och är och funderar på att köpa hem starka doser d-vitamin eftersom jag har vissa symptom på problem med buksportkörteln.

  • Tue 25 Jun 2019 13:09
    #19

    Det är möjligt att trötthet och obehag kan relateras till mediciner eftersom de är vanliga biverkningar, men eftersom jag inte är inblandad i din pappas vård är det svårt att säga för viss. Det är alltid bäst att få några nya symptom checkas ut av GP eller din pappas specialist sjuksköterska eller läkare. De kommer att kunna bedöma situationen mer noggrant, och om de har problem kan de vilja göra några test.

Svar på tråden Kan man bota prostatacancer som spridit sig till skelletet?