• Anonym (livrädd!)

    HIV posetiv!

    Fick för 3 veckor sedan veta att jag vara HIV posetiv efter att jag har lämnat dom normala proverna till BM på in skrivningen. Är i v25.
    Så idag fick jag svar på mitt andra prov och de är oxå posetivt!!!
    Känner mig helt förstörd. Min sambo fick oxå lämna prov och hans var neg.
    Jag vet inte hur jag har fått de alls. Å jag menar de verkligen. Har bara haft sex med 2 människor i hela mitt liv och de är med min sambo plus mitt ex som jag har mitt första barn med och då var jag negativ.

    För 3 år sedan pgr av en bilolycka fick jag blod för att jag misste så mycket då.
    Kan de vara då jag fick de?

    Jag har en liten i magen och kan den nu födas med HIV??
    Mitt livrasar. Vet inte vart jag ska ta vägen.
    Finns de någon som har varit med om samma sak eller som bara kan prata med?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-04-03 16:30:13:
    Nu har jag varit på spec mvc, de gick mycket bättre än jag hade förväntat mig. Fick tom veta att de är en liten flicka jag har i min kropp.

    Men innan jag gick ens in på sjukhuset var en pina. Jag hade sådana tankar om hur dom skulle ta i mot oss (jag och min sambo).
    Trodde att dom skulle ha stora skydds utrustningar och ansikts masker på säg. När vi sitter där i väntrummet så tycker jag att alla tittar på mig och jag vågar inte sätta mig ner för att komma för nära någon. Men när jag blir uppropad så kommer de en liten dam och säger att hon är den läkare som kommer att följa mig hela graven. Hon har bara kortärmat på säg så jag måste fråga om hon inte ens ska ha munskydd på säg.
    Då får jag bara en jätte stor kram av henne och hon säger att hon verkligen ser vad jag tänker. Hon berättade att hon har träffat massor med kvinnor som har blivit smittad med HIV och som har haft samma tankar som mig.
    Då börja jag faktiskt skratta, första gången på länge och berättar för henne om mina tankar jag hade innan vi skulle komma dit. Vi skrattade alla tre som tokiga när jag berätta om alla mina tankar om hur jag tror att alla ser på mig och min kropp.

    Och alla ni underbara där ute som stöttar mig tack för att ni läser vad jag har skrivit och svara mig. Det hjälper jätte mycket. Trodde verkligen inte att internet skulle hjälpa så här mycket, men de är tackvare er.

    I morgon kommer både min sambo och mitt ex få sina svar.
    Ber för allt jag har att dom ska vara friska.

    Ha en underbar dag och ta hand om er

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-04-13 11:07:46:
    Allt är en enda röra. Börjar undra om de var rätt att berätta för min familj (den närmaste) för dom tror att jag är gjord av glas att jag ska dö när helst. När jag själv äntligen (tror jag) förstått att jag inte ska dö i morgon.
    Känslorna är fortfarande så blandade. Kan inte att min sambo ska ta på mig sexuellt. Jag sover inte i samma säng som han och de är ju självklart jobbigt för han. Men jag är så rädd att jag ska smitta han. Älskar han så himla mycket men jag vet inte hur länge jag ska klara av att vara så rädd att smitta han.

    Det är de "många" som undrar över hur vi ska kunna ha ett sexuellt förhållande efter de här. De är riktigt jobbigt. Jag vet inte ens hur jag ska kunna "hångla" med min älskade.
    Vi skulle gifta oss nästa sommar, men vem vill gifta säg med en stor smitta? Jag vet att de inte är rätt att tänka så men de är så jag känner.

    Hur ska min dotter ta det att hon har en mamma med HIV? Hur ska jag kunna leva med att om jag smittar min lilla tös i magen oxå?
    Jag kommer aldrig att kunna amma igen. De var så underbart med min första dotter. Så ni mammor som kan amma gör de!

    Biverkningarna är hemska. Jag är ssså trött hela tiden (mer än när man "bara" är gravid) Kan inte göra mina behov på toan för jag är så förstoppad och jag har sådana vallningar i kroppen + all den febern.

    Min dotter fyller år nästa helg och då hade vi lovat henne att hon skulle få bjuda alla tjejerna på hennes dagis på kalas. Men nu vet jag inte om jag orkar. Vill inte göra henne besviken. Hur hade ni gjort?

    spårningen har jag inte hört något om sedan i början av veckan och då hade 2 st blivit testade. Men svaren kommer först i slutet av nästa vecka.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-14 19:22:22:
    Ska bara skriva här att Vilja är född.

    Hon föddes 10/5 och vägde 1500g

    Kommer inte att skriva här på ett tag nu för vi är inne på neo. Men allt är jätte bra med oss alla. Vilja har redan börjat att få bromsmedecin och kommer att få de i någon vecka.

    Ska tillbak till sjukhuset nu. Men hoppas att ni alla har de jätte bra.

  • Svar på tråden HIV posetiv!
  • Jica

    Grattis till lilla Vilja vilket gulligt namn ....önskar er all lycka till med allt!!!

  • Anonym (hej!)

    Nope.. för de skulle du märkt.. det här är en nyhet som alla skulle prata om.. och de skulle bli debatt program om det.. osv osv..


    Anonym skrev 2007-06-17 10:23:33 följande:
    Hur mår ni och hur har ni det? Är det någon som vet om det har skrivits nåt i media ännu?
  • Anonym

    Det är mycket hemska saker som sker utan att media skriver om det för att inte göra folk rädda. T ex var det en skarpladdad bomb i en av tunnelbanestationerna i Stockholm för några år sedan som kunde ha smällt bort hela bostadsområdet. Det skrevs inget om, för att folk inte skulle hålla sig inne och sluta åka kommunalt.
    Tänk om media skulle skriva en sådan här sak, tänk vad många som skulle kunna dö för att folk är rädda för att ge eller ta emot blod.

  • Anonym

    Visst kommer denna tråd stänga snart? 3 månader?
    Hoppas TS startar en uppföljare innan.
    Hoppas allt är bra med dig TS.

  • Anonym
    Anonym skrev 2007-06-22 18:10:53 följande:
    Det är mycket hemska saker som sker utan att media skriver om det för att inte göra folk rädda. T ex var det en skarpladdad bomb i en av tunnelbanestationerna i Stockholm för några år sedan som kunde ha smällt bort hela bostadsområdet. Det skrevs inget om, för att folk inte skulle hålla sig inne och sluta åka kommunalt. Tänk om media skulle skriva en sådan här sak, tänk vad många som skulle kunna dö för att folk är rädda för att ge eller ta emot blod.
    Jo fast det skulle inte vara för mänsklighetens skull som de inte skrev om det i sådana fall utan snarare att de ville dölja det enorma misstag som gjorts.

    Media har ingen tanke  om att skydda människor, bara de får sälja lösnummer. De märks tydligt i de arbete jag har då media ett antal gånger förstört utredningar genom att lägga ut och halvt fabricera historier för att sälja tidningar. Oavsett hur drabbade personer ska må.
  • Anonym

    skickar lyckonskningar till dig och din lilla familj. vilken tur du haft som fick det upptackt overhuvudtaget.
    ar imponerad over din styrka!

  • Axelpaxel

    du skrev att med din första man o barnet så testade du negativt hos bm. hade ni aldrig sex efter det sen eller? Han kan ju ha varit otrogen efter ditt barn föddes och därefter smittat dig. Jag tror inte att sjukvården gör ett sånt slarvfel utan de är nog noga med att undersöka blodet som fok lämnar.

  • Casino chick
    Axelpaxel skrev 2007-06-22 20:15:58 följande:
    du skrev att med din första man o barnet så testade du negativt hos bm. hade ni aldrig sex efter det sen eller? Han kan ju ha varit otrogen efter ditt barn föddes och därefter smittat dig. Jag tror inte att sjukvården gör ett sånt slarvfel utan de är nog noga med att undersöka blodet som fok lämnar.
    Har faktiskt hänt att smittat blod kommit i genom alla kontroller. Tråkigt nog.
    Loving life!
  • trollet77
    Axelpaxel skrev 2007-06-22 20:15:58 följande:
    du skrev att med din första man o barnet så testade du negativt hos bm. hade ni aldrig sex efter det sen eller? Han kan ju ha varit otrogen efter ditt barn föddes och därefter smittat dig. Jag tror inte att sjukvården gör ett sånt slarvfel utan de är nog noga med att undersöka blodet som fok lämnar.
    Både hennes ex och nuvarande har testat sig, och båda var negativa
  • Anonym

    Blir det nån fortsättningstråd TS?
    Vill ju gärna veta hur det är med dig o bebisen?

  • Saralo

    Vill bara krama om dej TS!Lycka till med allt, det kommr att ordna sig.

  • Anonym (Hypokondriker)
    Anonym (Frida) skrev 2007-03-30 12:01:15 följande:

    Först och främst så vill jag bara säga att det är jätte trist att du hamnat i den här sitsen. Förstår att du är rädd och arg.
    Jag har en släkting som är HIV-positiv och har varit det i 6 år. Han mår jätte bra tack vare medicinerna.
    De fick ett barn innan han visste att han var sjuk. Men varken hans fru eller barnet blev smittade.

    I dagsläget kan man leva ett ganska normalt liv trots HIV. Och kom ihåg att forskningen går frammåt hela tiden. För 10 år sedan dog man av sjukdomen innan bromsmedicinerna kom. Så tänk, om 10 år kanske det finns ett botemedel!

    Vill tipsa om den här sidan

    www.bms.se/default.aspx


    Menar du att din vän och hans fru hade oskyddat sex i flera år utan att hon smittades? Det talar ju verkligen för att hiv är ett svår smittat virus. Hemskt för Ts om hon fått viruset via blodtransfusion. Oturligt. Har inte läst hela tråden men jag har själc alltid varit rädd för att bli smittad av hiv eller att mina barn ska trampa på en nål eller något och bli smittade. 
Svar på tråden HIV posetiv!