• Äldre 8 Jul 00:53
    8224 visningar
    10 svar
    10
    8224

    Stulen fjäril på Västra i Göteborg

    Det är inte första gången. Och förmodligen inte sista... Men nu spelar det snart inte så stor roll eftersom det mesta som varit viktigt redan hunnit försvinna. Jag tror inte att det är samma personer, för det är långa oregelbundna mellanrum mellan gångerna när något försvinner (eller blir söndersparkat). Någon gång har det också varit några som "busat" och flyttat saker mellan gravarna. Den här gången var det värre än tidigare, fast det kunde inte tjuven veta. Den här gången var det hans födelsedagsfjärilar som försvann. Den ena fick stå 14 månader och den andra 2 månader. Den första köpte jag när jag reste tillbaka till Warszawa (där jag gjort behandlingar för att bli gravid) och gjorde behandlingen som gav mig dottern - så bortsett att en ny sak aldrig skulle vara "rätt" så går det ju rent faktiskt inte att byta ut den.

    Hursomhelst, det finns ju en möjlighet att den fortfarande finns kvar på Västra Kyrkogården - men på någon annan grav (en gång tidigare har det varit mellan barngravar som det bytts saker) och ni som har gravar där; kan ni hålla lite utkik efter den här målade fjärilen i porslin? Jag saknar den mycket...


  • Svar på tråden Stulen fjäril på Västra i Göteborg
  • MrsPen­n
    Äldre 8 Jul 01:10
    #1

    Men usch vad dåligt, att sno på en kyrkogård! De är nog inte skrockfulla eller religiösa, de som gjorde detta. Jag har tyvärr inga tips...

  • Äldre 8 Jul 01:16
    #2

    Alltså, fy fan vad man blir arg på vissa människor. Att gå och förstöra barngravar känns bara så... vidrigt. Hur folk ens kan komma på tanken att göra det är bortom mitt förstånd.

    Beklagar er förlust, TS, och jag hoppas verkligen att ni hittar fjärilarna igen.

  • Äldre 8 Jul 01:40
    #3

    Hoppas ni kan få den tillbaka. Jag hoppas också att de som förstör gravarna faktiskt inte inser vad de gör och hur de sårar, för så elaka vill jag inte tro att människor kan vara. Jag beklagar att ni förlorat er lille pojke.

  • Äldre 8 Jul 02:24
    #4
    Dragonball skrev 2013-07-08 01:40:59 följande:
    Hoppas ni kan få den tillbaka. Jag hoppas också att de som förstör gravarna faktiskt inte inser vad de gör och hur de sårar, för så elaka vill jag inte tro att människor kan vara. Jag beklagar att ni förlorat er lille pojke.
    Jag känner likadant, men samtidigt så måste det ju vara något väldigt stort fel på de personerna då om de inte inser hur mycket det de gör skadar folk. Det är ju inte direkt så att man kan ha några goda skäl till att vandalisera barngravar och heller inte så att man kan ha missat det faktum att det är just gravar.

    Om något så får man väl hoppas att det är barn/ungdomar som gör det. Då kan man i alla fall finna lite av en "tröst" i att deras hjärnor inte är färdigutvecklade än så de kanske inte fullt ut inser vad de gör eller bryr sig om det.

    Men oavsett vilket så hoppas jag som sagt att fjärilarna hittas igen och att personerna åker fast.
  • Äldre 8 Jul 02:25
    #5

    Jag håller tummarna för att den kommer tillbaka!

  • Äldre 10 Jul 23:02
    #6

    Tack. Ja, chansen att den kommer tillbaka är förstås inte så stor... Det känns lite hopplöst, men tja... man måste försöka i alla fall.

    Här är för övrigt länken till efterlysningen jag gjort på facebook, dela den gärna vidare https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151553541126312&set=a.159341961311.117970.674061311&type=1&theater&notif_t=photo_comment

  • Äldre 25 Jul 14:10
    #7

    Har fjärilen kommit tillbaka ännu? Massa kramar

  • Äldre 25 Jul 15:16
    #8
    ThisIsIt skrev 2013-07-25 14:10:47 följande:
    Har fjärilen kommit tillbaka ännu? Massa kramar
    Tyvärr inte, det var ju långsökt att den skulle återfinnas men jag var förstås tvungen att försöka... Han har fått en ny helt annorlunda fjäril - förhoppningsvis får den stå kvar.
  • Äldre 25 Jul 15:28
    #9

    Det är hemskt att människor kan göra så, skriv en lapp:

    Hallå där om du hade tänkt o leka indiana jones på den här graven kan du sticka nån annanstans!

    Nää men asså jag förstår verkligen varför man seriöst gör så. Gravar borde iallafall mänskligheten respektera. 

  • Äldre 26 Jul 12:55
    #10
    pluvdo skrev 2013-07-08 01:16:54 följande:
    Alltså, fy fan vad man blir arg på vissa människor. Att gå och förstöra barngravar känns bara så... vidrigt. Hur folk ens kan komma på tanken att göra det är bortom mitt förstånd. Beklagar er förlust, TS, och jag hoppas verkligen att ni hittar fjärilarna igen.

    Jag tycker förstås att det är lika illa med barngrav som med vilken annan grav som helst. Även de älskade husdjurens gravar. Att skända en grav borde sån som har vett bakom pannbenet låta bli med. Fy vad hemskt :( TS hoppas den kommer tillrätta.
Svar på tråden Stulen fjäril på Västra i Göteborg