• senalena

    Sämsta presenten ni någonsin fått?

    Vilken är den sämsta presenten ni någonsin fått? Vore kul att höra folks erfaranheter.

    På min födelsedag fick jag en begagnad bok av min pojkvän. Superkul eftersom jag sett den i hans bokhylla två månader innan. Misstänker att han kommit på samma dag som jag fyllde år att han inte hade någon present och bara tog något hemifrån. Fick förövrigt höra att han skulle "bjuda ut mig och skämma bort mig...senare" Var ihop lite dryga ett år efter det men såg aldrig till något, fick ej heller någon present på andra fördelsedagen vi spenderade ihop. I motsvarande så fick han ett presentkort på ikea för 500kr när han fyllde år...Men men....

  • Svar på tråden Sämsta presenten ni någonsin fått?
  • Anonym (A)
    Anonym (G) skrev 2024-01-06 20:43:42 följande:

    Glömmer aldrig när jag var gravid och fyllde år. Fick en roman av min svärmor som hon trodde att jag skulle tycka var spännande.. Den handlade om en kvinna som var gravid ..och fick missfall. Var ju inte direkt nåt jag var supersugen att läsa när jag var gravid i 3e månaden!


    Inte så genomtänkt present
  • Anonym (Lisa)

    Något som jag själv gett bort till en kompis i tonåren var en tröja som det stod i love me på. Jag köpte en likadan till mig, då jag tyckte på riktigt att den var snygg. 


    men den gick inte riktigt hem hos henne, samt att den även var förliten. Tror jag köpte den på JC

  • Anonym (Man)

    Minns inte att jag fått dåliga presenter. Det sämsta som jag GETT var kanske ett par strumpbyxor till frun som gick sönder genast hon tog dem på sig. De var i och för sig fina, men när de inte höll, blev det lite snopet.

  • Agda90

    Jag fick en ask choklad av min pappa i år. Jag tåler inte mjölk och äter inte socker. Han vet om det.(Ingen i familjen tåler mjölk dessutom)

  • Anonym (Lola)

    Min mamma ger gärna presenter, men det blir oftast inget vidare. De flesta går raka vägen till second hand. Jag försöker vara glad att hon i alla fall tänker på mig.

    "Grattis! Jag hittade en T-shirt i din favoritfärg. Jag vet att den är för liten, men den var på rea!" (stort leende)

    Ok, om hon nu visste att den var för liten, vad i allsina dar trodde hon att jag skulle göra med den? Och är verkligen rean en förmildrande omständighet?

  • Anonym (SA)

    Jag levde riktigt på ruinens brant, hamnade "mellan stolarna" hos AF och FK, fick nobben av socialen, hade inte ens mat för dagen, kom efter med räkningar, rasade i vikt och mådde fruktansvärt dåligt. Fyllde år och önskade mig presentkort på Ica och såna saker.
    Av syrran fick jag att gå på en föreställning tillsammans med henne. Nåt helt värdelöst som jag inte var ett dugg intresserad av, nån musikal som HON gillade, med HENNES idol. Jag satt där med gråten i halsen och led mig igenom det, medveten om att hon slängt 700 spänn helt i sjön, som jag verkligen hade haft nytta av annars!

  • Auditanne

    Kan inte minnas att jag fått några dåliga presenter.

    Oftast föregås ju presenter av nån sorts önskelista och man brukar väl vanligen få något av det som efterfrågats. 

  • Anonym (Anonym för detta)

    En stressbanan och en grönsaksskalare i julklapp av min make. Kändes sådär kul. 

  • Anonym (LL)

    Min mamma är verkligen helt värdelös på att köpa presenter. Jag tror hon menar väl, men det blir aldrig riktigt bra. Även om man uttryckligen säger vad barnen vill ha och skickar bilder på det, så blir det något helt annat. 


    Jag har fått, bland annat:


    - En för stor, otroligt tantig stickad tröja från loppis som var för stor för min mamma, därför fick jag den. (Däremot så tyckte min svärmor att den var jättefin när hon såg den, så den kom ju till nytta ändå, då hon gladeligen fick den).
    - Stora tunga julgranskulor i glas (jag har ingen plats för en stor julgran och det vet min mamma) från loppis. När jag undrade var jag skulle ha dem tyckte hon att jag kan hänga dem från taket, och ha året runt. De är röda och gröna, så det känns inte så... "året runt".
    - En använd mascara
    - Reklamsaker hon fått från någon mässa hon varit på
    - En stor ostkupa i trä och plast från loppis, väldigt sliten och repig samt går inte att ha i kylen då den är i trä...

    Jag minns inte allt nu men det är så mycket konstigt. Mina barn har fått massor av märkliga saker också. T ex när dottern fyllde 4 fick hon 2 vaser och 6 dricksglas, köpta på loppis. Jag tyckte det var lite tidigt att börja samla på saker tills hon skulle flytta hemifrån. 
    Barnen har också fått reklamsaker, saker hon hittat hemma i någon låda, saker jag haft när jag var liten som hon av någon outgrundlig anledning sparat samt för små kläder från loppis. 


    Missförstå mig rätt, jag älskar second hand, men man kan inte bara köpa en massa krafs och skräp och ge bort, när det inte finns en tanke bakom. Jag handlar själv gärna på loppis men då är det saker jag verkligen vill ha eller behöver... Inte bara för att de är billiga.


    Det bästa är ändå när min bror fyllde år och fick ett presentkort på att HAN skulle få måla om MAMMAS sommarstuga... 

  • Anonym (LL)

    Av en f d pojkvän fick jag en jättestor ljusstake i gips föreställande julstjärnor (växten) sprayade i guld. Förmodligen något hans mamma hade hemma. Detta fick jag i födelsedagspresent (jag fyller i december). Visste inte vad jag skulle säga. Så fort vi gjorde slut så åkte den i soporna.

  • Agda90

    Kom på en annan!!


    Min pappa gav min man en flaska Metaxa som var dammig och öppnad. Den hade stått i hans bar i typ 10 år om inte mer. 

Svar på tråden Sämsta presenten ni någonsin fått?