• Äldre 6 Apr 12:35
    1190 visningar
    3 svar
    3
    1190

    ”Flickor där bak och pojkar i fram”

    ”Flickor där bak och pojkar i fram”
    Efter tv-programmet Kalla Faktas avslöjande om religiösa friskolor ställer nu många frågan till regeringen – ska det verkligen få finnas religiösa friskolor i Sverige?

    Denna tråd innehåller kommentarer för ovantående artikel.

    Läs hela artikeln här
  • Svar på tråden ”Flickor där bak och pojkar i fram”
  • Äldre 6 Apr 12:35
    #1

    Vidrigt. Inte bara att de ens existerar utan att skattebetalarna ska stå för notan av ignorant indoktrinering.
    Ett barn skall inte tvingas in i en religion innan de är 18, så ska de själva få bestämma. Stäng ned allehopa, om dessa barn vill bekänna sig till en religiön senare i livet är det fritt fram, men skolan ska inte diktera vilket värde du har och hur du ska klä dig.

  • Äldre 6 Apr 12:57
    #2
    +1

    Jo men så är det, börja skrik "stäng alla religiösa friskolor" utan att adressera den specifika skolan. Alla ska dras över samma kam.
    För alla förortsskolor som drivs av kommunen har ju inga liknande problem. Absolut inte.
    Komiskt med tanke på att t ex katolska skolor är bland de allra bästa i världen för att inte tala om deras universiteter (Notre dame, Georgetown osv).
    Men kanske ska alla stängas för att några med ett medeltida perspektiv har svårt att behandla alla BARN på ett likvärdigt sätt.
    Kanske ska politikerna sluta vara så patetiska och politiskt korrekta och faktiskt peka ut skola i fråga och dess huvudmän istället för att komma med tomma och löjliga hot som ändå bryter mot Europakonventionen och andra förordningar.

    Lite intressant att programmet handlade om könssegregation i stort, där avsnittet bl a visade


    - Påhopp på en ensam kvinna för hon var ogift


    - Påhopp på hundägare för att hundar tydligen är "orena", 


    -  Kvinnor som trakasseras och misshandlas både fysiskt som verbalt pga deras klädesval,


    - Ungdomsgård för tjejer antänds och förstörs


    - Tjejer och kvinnor som inte vågar sig ut ensamma för att inte kallas för "hora/orre"


    - Kvinnor som nästan tvångssegregerades på allmänna utrymmen som kaféer


    - Barn könssegregeras på skola.


    Intressant nog har alla helt obrytt förbisett varenda punkt som tagits upp här och helt fokuserat på det sista. Nu vill alla förbjuda de religiösa friskolorna för att de är "emot integration" och "emot jämställdhet".

    I frontlinjen går vänsterjournalister som Anders Lindberg som för att spä på sin lilla tes länkar till flera år gamla artiklar om Livets Ord. Vad har det med saken att göra?
    Som vanligt kommer svenska proffstyckare, halvt naiva halvt blinda svenska politiker att totalt ignorera problemets grund och istället fokusera på en liten del av ett mycket större problem för att de vet inombords att de inte kan göra något åt situationen.
    Så då fokuserar de på "mjuka mål" som skolan. Att faktiskt poängtera de mer djupgående tendenserna och försöka motverka de strukturer som finns inom vissa kulturer är mindre intressant för att man helst vill slippa "rasiststämpeln".

    En del mäns syn på kvinnan och hennes plats i samhället är knappast, enbart, ett resultat av en del religiösa friskolor. Problemet är i grunden kulturellt. Där många personer tagit med sina värderingar och synsätt till det förhållandevis liberala Sverige och fortsatt leva och verka som i hemländerna.

    Det är inte vita män, fattigdom, arbetslöshet, sysslolöshet eller annat trams som ligger bakom.

    Ingenting ger dig rätten att begränsa en annan människas rörelsefrihet eller för den delen kalla henne för en hora för att hennes klädval provocerar dina kulturella preferensnormer.

    Over and out

  • Cecili­alia
    Äldre 6 Apr 13:56
    #3

    Jag gick i en toppen friskola med kristen värdegrund; värdegrunden är att Alla är lika värda.

    Vi elever hade det riktigt bra och lärarna brydde sig om oss. De flesta elever kom från stökiga familjer och fick en stabil grund i skolan som många tackar för idag. Jag bland annat.

    Att stänga alla religiösa friskolor är ett sorgligt förslag.

Svar på tråden ”Flickor där bak och pojkar i fram”