• Saras3­5
    Sat 7 Jan 2023 12:44
    18131 visningar
    32 svar
    32
    18131

    Nu mammakropp, kraftig viktuppgång

    Hej, 


     


    Jag fick en underbar liten dotter för sex veckor sedan, allt känns fantastiskt förutom den förfärliga mammakroppen jag nu går runt i. 


     


    Min graviditet var väldigt bra, innan jag blev gravid vägde jag ganska lite 54kg och jag är 166 lång. Men under dessa nio månaderna har jag gått upp 32kg, vid sista besöket hos barnmorskan stod jag på vågen och utbrast herrejävlar när jag såg att jag stannat på 87kg. Nu har jag gått ner 13kg, jag ?tränar? simmar, promenerar och aktiverar kroppen så mycket jag bara kan och får såhär 6v efter förlossning, men nu verkar vågen tillfälligt pausat på 74kg ett tag. Jag sprang mycket innan, just nu känns det som att det inte finns någon träning som jag kan utföra som ?river av? kilona som innan. 


     


    Jag mår väldigt dåligt över min vikt/kropp och har många gånger svårt att somna, att närma mig min sambo känns också sorgligt. 


    Min sambo försöker säga att han fortfarande attraheras av mig, men när jag frågar om han helst skulle vilja vara med mig som jag såg ut innan eller nu, så svarade han att jag var näst intill perfekt innan och att det är vad han hade valt, men att han fortfarande är attraherad av mig. 


     


    Till saken hör att han också skämtat om min kropp när jag var gravid, att jag såg ut som en julost när jag solade i somras, att jag innan förlossningen såg ut som ett bär. Samtidigt söker han mycket på lättklädda instagramtjejer som verkligen inte är i närheten av att se ut som mig. 


     


    Detta sätter sig mentalt eftersom jag själv ser en rund köttbulle i spegeln och mår väldigt dåligt över kroppen jag nu har kvar. 


     


    Min mage hänger, jag ammar, brösten hänger, magen har blivit uttöjd som en påse med apelsinhud och jag är rädd att det aldrig kommer att gå tillbaka trots träning. Har någon här gått upp mycket i vikt och sedan lyckats komma tillbaka som förut eller har någon tips på hur man ska närma sig att ?älska sig själv? efter en såhär stor förändring? 

  • Svar på tråden Nu mammakropp, kraftig viktuppgång
  • Saras3­5
    Sun 15 Jan 2023 23:19
    #21

    Jag sa till min sambo att det känns som att mina bröst blivit hängigare nu när jag ammar. Han sa att han inte tänkte kommentera det.


    Då undrade jag varför och vad som var så negativt. Då säger han att efter jag ammat vår dotter dagen innan hade han tittat på mina bröst och tänkt att de blivit hängigare och att det inte är något problem nu men undrar hur de kommer se ut efter ett barn till.

    Jag ville smälla till honom, han får mig att bara känna mig ännu fulare. 

  • Saras3­5
    Sun 15 Jan 2023 23:31
    #22
    Han säger också att det inte går att säga något till mig och ger exemplet att det är som om någon kommer med en ny frisyr som inte är fin, man kan ju inte säga att den inte är fin. 
  • Sun 15 Jan 2023 23:33
    #23
    Saras35 skrev 2023-01-15 23:19:00 följande:

    Jag sa till min sambo att det känns som att mina bröst blivit hängigare nu när jag ammar. Han sa att han inte tänkte kommentera det.


    Då undrade jag varför och vad som var så negativt. Då säger han att efter jag ammat vår dotter dagen innan hade han tittat på mina bröst och tänkt att de blivit hängigare och att det inte är något problem nu men undrar hur de kommer se ut efter ett barn till.

    Jag ville smälla till honom, han får mig att bara känna mig ännu fulare. 


    Så tilltalar ingen dig igen från och med nu. Du måste vara snäll mot dig själv, speciellt när andra inte är det. Visa din kropp den respekt den förtjänar efter allt den fått göra. 

    Din sambo ska inte höra dig klaga på din kropp. Du ska inte höra dig själv klaga på din kropp och den sista som ska klaga på din kropp är din sambo. Han ska vara din stöttepelare, din älskare, ditt barns far. En förebild. Be honom att aldrig mer kommentera din kropp på ett dåligt sätt. 
  • Saras3­5
    Sun 15 Jan 2023 23:51
    #24

    Pratade med honom om att jag vill att han är stöttande, fick som svar att det går emot hans principer att inte vara ärlig först. Jag försöker att inte tänka negativt på hur jag ser ut, oftast är det ju lättare om man får stöttning när man är osäker och inte någon som håller med eller gör det ännu värre. 

  • Saras3­5
    Mon 16 Jan 2023 18:31
    #25

    Har jobbat på min självbild idag, lyssnat på Björn Natthikos bok jag kan ha fel och promenerat tre timmar med lillan. När jag kommer hem vill sambon prata om vad han kallade mig dagen innan, jag säger att jag inte vill prata utan släppa det. Han vägrar och ska prompt ta upp exempel för att få mig att förstå, jag säger att jag inte vill för att dessa exempel bara gör mig ledsen. Han vägrar och beskriver mig som ett stavfel, eller som om någon på jobbet håller en presentation och slide tre inte är särskilt bra, utan något han själv hade ändrat på så uttrycker man inte det. Sista jämförelsen är att jag är som färgen blå när han vill ha grön. Han tror seriöst att jag ska förstå och må bra av hur han beskriver mig.

  • Anonym (Elaka Sune)
    Mon 16 Jan 2023 18:41
    #26

    Men vem tvingade i dig all mat under dessa 9mån?

  • Saras3­5
    Mon 16 Jan 2023 19:17
    #27
    Anonym (Elaka Sune) skrev 2023-01-16 18:41:55 följande:

    Men vem tvingade i dig all mat under dessa 9mån?


    Det är väll jag, jag var för smal innan och kämpade med att kunna genomgå hela graviditeten, det känns fortfarande fruktansvärt att bli behandlad såhär.
  • Anonym (Same same)
    Mon 16 Jan 2023 19:37
    #28
    +1
    Anonym (Elaka Sune) skrev 2023-01-16 18:41:55 följande:

    Men vem tvingade i dig all mat under dessa 9mån?


    Ligger pornhub nere eller? Obestämd
  • Wed 18 Jan 2023 09:51
    #29

    Hej fina du. 6 veckor efter en graviditet och en förlossning är INGEN tid. Herregud vid 6 veckor åt jag Billys pizza 2 gånger om dagen och försökte mest överleva. Att gå ner mer än 1-2 kg i veckan är generellt inte hälsosamt. Att du skulle tappa all den vikten tills nu är helt orimligt, det tog dig 9 månader att gå upp. Så till en början med, sänk dina förväntningar. Det kommer ta runt ett år tills nu får se resultat av din nya kropp, för dem flesta av oss behöver acceptera att vi aldrig kommer se helt ut som innan. Så detta är inte det slutgiltiga resultatet. Ha med dig att du med tid och engagemang kan bli starkare och få en mer tight kropp, men att hur du ser ut här och idag också är okej. Du har burit din dotter i din mage, och det måste vara det finaste av allt.

    Försök att skifta fokus. Träna och var hälsosam för att du älskar din kropp, inte hatar den. Ge den näring för dig och din bebis, lägg till något hälsosamt i varje mål. Spendera tid i naturen och promenera. Hitta tillbaka till din styrka, särskilt bålstyrka.Jag vet hur det känns att vara osäker på sin kropp efter graviditeten, har många såna dagar med, men försöker att inte ge dem negativa tankarna för mycket kraft eller uppmärksamhet. Skifta fokus.

    Sen tycker jag helt ärligt att din man beter sig som skit. Det svaret är för mig inte okej och det är inte konstigt att du känner dig osäker. Min man har endast försökt lyfta min nya kropp och sagt till mig hur snygg jag är. Det är inte fel på dig eller din kropp, och det är synd att din man inte fullt kan uppskatta dig för hur du ser ut. För mig låter det som en varningsflagga.

  • Dukall­armigd­römmar­e
    Wed 18 Jan 2023 14:23
    #30

    Din sambo är en idiot! Hade slängt ut kräket.

  • Wed 18 Jan 2023 15:31
    #31

    Läste hela tråden nu, din man är verkligen ett svin. Tänk på att ni har en dotter. Är det så här kan ser på kvinnor och kommer tala till henne?

  • Anonym (6 veckor­? Chilla :D)
    Wed 18 Jan 2023 16:40
    #32

    Herregud sex veckor och redan stress över det? 2 år, då är det lagom att ta tag i detta. Läkt, färdigammat, landat, pappan har också landat och du har lite mer tid för träning osv. 

Svar på tråden Nu mammakropp, kraftig viktuppgång