• Anonym (anony­m)
    Sat 4 Feb 2023 00:12
    3022 visningar
    13 svar
    -1
    13
    3022

    Exet vill skaffa barn med ny tjej, men inte med mig

    Jag och mitt ex var tillsammans i 5 år och jag ville väldigt gärna ha barn, men han sa att han inte kände sig redo för det och att det inte är säkert att han någonsin skulle bli redo. Så efter många samtal fram och tillbaka så gjorde jag slut. Nu har jag, via gemensamma bekanta, fått reda på att han har en ny tjej och han ska ha sagt att han verkligen ser en framtid med denna tjej och att de har börjat prata om barn. Att han verkar jättelycklig och glad.

    Själv ältar jag fortfarande det förflutna, och har inte lyckats träffa någon än. Känner mig världens.. han vill alltså ha barn med henne, men jag dög inte? Usch känner mig så dålig..

    nån som har liknande erfarenhet?

  • Svar på tråden Exet vill skaffa barn med ny tjej, men inte med mig
  • Sat 4 Feb 2023 00:16
    #1
    +1

    Använd inte värdeord som "dög". Men det kan vara så att han inte såg dig som en framtid, eller mamma till sina barn.
    Å andra sidan kan det vara skitmycket annat också. Som att han är hooked på någon som själv är rätt "på" med barn. Och att erat pratande om barn snarare mjukade upp han.
    Men försök inte lägga för mycket fokus på vad han gör, vill eller strävar efter. Det kommer sällan vare sig någon sanning, eller något gått ur sådant spekulerande.

  • Anonym (Elin)
    Sat 4 Feb 2023 00:29
    #2
    -1 +2

    Ja vi vet ju inte hur verkligheten ser ut. Min kille har ju sagt till alla tidigare tjejer att han inte velat ha barn. Sedan dejta han mig typ 2 månader och jag struntade i att skydda mig, han frågade aldrig om jag hade skydd. Jag visste att han va mannen i mitt liv och gravid blev jag ju direkt. Till omgivningen så är han ju bara positiv om detta. Vi visste liksom inte ens om vi va ett par eller inte när jag blev gravid. 


    Så tro inte på allt du ser eller hör. Det kan ju vara så att hon redan är gravid liksom. Så vad ska han säga? Att han inte vill bli pappa. Nej man ler utåt och sen går man hem och vrålar och gråter i en kudde. 

  • Anonym (L)
    Sat 4 Feb 2023 00:35
    #3

    Jag tror inte att han såg en framtid med dig. Han ville nog inte skaffa barn med dig. Han vill säkert ha barn, men inte med dig. Detta vågade han dock inte säga rakt ut. 

    Förstår absolut att det känns jättetråkigt, men livet är så ibland. Man blir starkare av all skit man går igenom, så även du! Sedan tycker jag inte att man ska klandra honom heller. Man passar inte ihop med alla, och det är ju jättebra för honom att han har hittat någon som han känner sig lycklig med och ser en framtid med. Känslor kan man inte tvinga fram. Antingen finns känslorna där, eller så finns de ej.

    Fokusera nu på att leva ditt liv så bra som möjligt och så kommer du säkert också att träffa någon. Du får tänka att du ändå inte kan påverka vad han gör och du kan ändå inte veta hur han resonerar (ja, man kan fråga, men du vet ändå inte om han ger dig ett ärligt svar) så älta inte detta, det kommer inget bra ur det ändå. Jag brukar försöka släppa allt som jag inte kan förändra. Det kan vara svårt, men otroligt nödvändigt och absolut inte omöjligt.

  • Anonym (Alice­)
    Sat 4 Feb 2023 01:03
    #4
    +1

    Tror att det inte är någon mening med att fundera i tankar som att "du inte duger". Det är så många variabler här och han ville helt enkelt inte ha barn med dig, men det påverkar ju inte dig eller ditt värde. Han bestämmer ju inte det, liksom. 

  • Anonym (---)
    Sat 4 Feb 2023 07:37
    #5

    Ibland är man inte mogen, och kan verkligen helt och fullt tro att man aldrig ska ha barn. Sedan kan mognaden komma.
    Jag tycker inte du ska gräma dig över varför det blev så här. Livet händer, och för er blev det på det här viset. 

  • Anonym
    Sat 4 Feb 2023 18:42
    #6

    Hans hjärna blev nog bara skraj typ "jaha blir man av med tjejen om man inte förökar sig, bäst att släppa till nästa gång så inte detta skiter sig också"

  • Sat 4 Feb 2023 19:16
    #7

    Jag som man kan ganska så snart avgöra om kvinnan skulle passa som mor till mina framtida barn. I vissa fall kan nog saker växa fram, att man ser andra sidor, positiva som negativa. 


    Ett råd jag kan ge är att ha en konversation om det. Vill inte mannen ha barn så gör slut. Det kan ju vara så att han kommer sakna dig och då kan ändra sig i barnafrågan. Om inte så har du ändå chansen att hitta en man som vill ha barn med just dig.

  • Anonym (Freja­)
    Sat 4 Feb 2023 22:53
    #8

    En väns vän var tillsammans med en man i flera år, hon ville gärna bli gravid. Hon frågade honom sedan ang barn och ställde ett ultimatum. då svarade han ärligt, jag vill ha barn men inte med dig.


    hon bröt givetvis med honom. Han blev då i princip direkt ihop med deras gemensamma kompis, och hon blev gravid på en gång. 


    Finns ju riktiga svin därute tyvärr

    Du duger! Finns jättefina män därute, hoppas du får bli mamma snart :) 

  • Anonym (qwert­y)
    Sat 4 Feb 2023 23:41
    #9
    +1

    Att älta gör ju ingen nytta.
    Antingen
    1. ville han inte ha barn då
    2. han ville inte ha barn med dig
    3. Han vill fortfarande inte ha barn men nya tjejen blev gravid och gör inte abort.

    i vilket fall så har ju tåget för dig/honom gått så istället för att gå ned dig i dyngan och älta så ge dig ut och hitta någon.

  • Anonym (mooma­)
    Mon 6 Feb 2023 10:08
    #10

    Det handlar inte om att du inte duger, det handlar bara om att han kände att just du inte var rätt för honom. Du kommer ju bli en jättebra mamma och fru till din framtida familj. 

  • Anonym (A)
    Mon 6 Feb 2023 21:25
    #11
    Anonym (Alice) skrev 2023-02-04 01:03:49 följande:
    Tror att det inte är någon mening med att fundera i tankar som att "du inte duger". Det är så många variabler här och han ville helt enkelt inte ha barn med dig, men det påverkar ju inte dig eller ditt värde. Han bestämmer ju inte det, liksom. 
    +1
  • Anonym (Teddy­)
    Mon 6 Feb 2023 22:19
    #12

    Nu är han ju nykär och då tenderar man att tycka att den nya är extra rosenskimrande och allt är perfekt. Men det kommer en vardag med den nya också och då kanske hans fantasier om barn och annat med den nya bleknar.

  • Anonym (YaYaY­a)
    Tue 7 Feb 2023 01:21
    #13
    +1

    Han kanske inte var redo DÅ, men är det NU. 

    Gå vidare här i livet föffan. 

Svar på tråden Exet vill skaffa barn med ny tjej, men inte med mig