• Äldre 27 Sep 16:26
    5210 visningar
    37 svar
    37
    5210

    Vad göra mot EXTREMT håravfall?

    Jag tappar massor av hår, och det är INTE normalt att tappa så mycket hår som jag gör, så ni som kommer och säger att alla tappar hår och det är normalt och bla bla bla...ni är fel ute just nu.

    Det är jättetrist att mitt hår blir tunnare, men det största problemet är nog ändå att det blir så hårigt överallt på golvet. Jag skojar inte. Det är EXTREMT mycket håravfall. Om jag t ex sitter vid datorn i en halvtimme så ligger det sedan massor av hår där på golvet. Det är överallt där jag har varit.

    Vet inte om skönhet & mode är rätt forum, egentligen...men finns det någon därute som har något tips på vad jag ska göra? Några tabletter jag kan äta? Något som verkligen fungerar.

    Jag kan tillägga att jag är rädd om mitt hår och har bara frisörprodukter (Redken), så det är inte så att jag missköter det. Jag tror att det är något fel som kommer "inifrån".

    Mina naglar är för övrigt jättestarka och skivar sig inte, så det har inget samband med någpn vitaminbrist där. Håret är inte heller direkt i dålig kvalitet, egentligen. Bara det att det rasar av mig. Var inne på en hälsokostafför och de ville sälja på mig något som skulle vara för både hud, hår och naglar, men det trodde jag inte på. Det är bara håravfall som är mitt problem. Inget av det andra.

    Tacksam om någon kan ge ett svar

  • Svar på tråden Vad göra mot EXTREMT håravfall?
  • Äldre 27 Sep 16:28
    #1

    Har du nyss fått barn?

  • Äldre 27 Sep 16:29
    #2

    Trillar håret ur hårsäckarna eller går det av så att du tappar det?

    Jag tror att sådant medel mot manligt håravfall även fungerar på kvinnor nämligen.

  • Niinaa­a
    Äldre 27 Sep 16:30
    #3

    Jag har haft exakt som du. INGEN ville tro mej liksom. var till läkare tillomed...

    Tilslut var jag till en homeopat/zonterapuet som saatt jag kunde inte ta upp näringen i kroppen som man ska. Så all mat bara åkte rätt igenom utan att göra nån nytta.
    Hon hjälpte mig iaf.
    Fick speciella vitaminer & mineraler osv...och det funkar verkligen. Hade hårproblem i ca 10 år!!!

  • Äldre 27 Sep 16:42
    #4

    Tack för era svar!

    älg:
    För nio månader sedan, men jag tappade hår även under graviditeten, vilket många andra inte gör. Men fortfarande.....jag tappar EXTREMT mycket hår. Inte bara "mycket".

    Ängelbängel:
    Roten sitter ofta med på de tappade stråna.

    Niinaaa:
    Märkte du på något annat sätt att du inte tog upp näring ordentligt? Sköra naglar, tex? Eller att du var smal?

  • Niinaa­a
    Äldre 27 Sep 16:43
    #5

    Nej mina naglar har alltid varit jättefina och smal har jag alltid varit oxå ändå.
    Kanske lite glåmigare hy, mörka ringar under ögonen ....

  • Äldre 27 Sep 17:24
    #6

    Jag har samma problem, har haft sedan jag var 16 år, det är värst på ena sidan. Antagligen för att jag sover på den och skaver av ännu mer enligt läkaren.

    För ungefär ett år sedan fick jag speciella p-piller (mot håravfall) som faktist funkade, efter tre månader föll nästan inget hår av mer. jag märkte skillnad på hur ofta det behövde dammsugas tom

    Nu är jag ju gravid och det har börjat igen. Det började igen någon vecka efter att jag slutade med p-pillrena.

    Fick vid sidan om p-pillrena en lotion att spraya på hårbotten morgon och kväll, men där märkte jag ingen direkt skillnad. Vitaminer funkar inte alls för mig, har provat flera olika sorter i flera års tid och inget har hjälpt.

    Mitt tips är iaf att kolla med barnmorska om hon ahr några alternativ. Jag gick till en hårspecialist här i Belgien som skrev ut åt mig, vet inte vad som finns i sverige.

    Mitt är antagligen ärftligt och sitter i generna, men p-pillrena stoppade verkligen upp det.
    Lycka till!

  • Mufflo­n
    Äldre 27 Sep 17:27
    #7
    Niinaaa skrev 2007-09-27 16:30:02 följande:
    Jag har haft exakt som du. INGEN ville tro mej liksom. var till läkare tillomed...Tilslut var jag till en homeopat/zonterapuet som saatt jag kunde inte ta upp näringen i kroppen som man ska. Så all mat bara åkte rätt igenom utan att göra nån nytta. Hon hjälpte mig iaf. Fick speciella vitaminer & mineraler osv...och det funkar verkligen. Hade hårproblem i ca 10 år!!!
    Vilka vitaminer var det?
  • Niinaa­a
    Äldre 27 Sep 17:30
    #8

    Åh den ena heter Omni Depå....den andra minns jag inte. men det är ju för mig liksom, det är ju inte säkert att andra har exakt samma problem som jag

  • Äldre 27 Sep 18:08
    #9

    Där har vi nog problemet. Jag tappade hår nästan ett år efter min grav. Jag frågade apoteket och dom lugnade mej att det går över när hormonerna har blivit stabila. Och det tar olika långt tid. Jag fick nästan panik vid bad och så kunde lossna stora tussar.

  • Mufflo­n
    Äldre 27 Sep 18:40
    #10
    Niinaaa skrev 2007-09-27 17:30:51 följande:
    Åh den ena heter Omni Depå....den andra minns jag inte. men det är ju för mig liksom, det är ju inte säkert att andra har exakt samma problem som jag
    Tack för ditt svar. Jag känner igen mej på dina "symtom"....
    Sist jag var gravid var för sju år sedan så mina hormoner borde ha återställt sej nu....
Svar på tråden Vad göra mot EXTREMT håravfall?